Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

3 bin lira maaşla sözleşmeli er

3 bin lira maaşla sözleşmeli er
Türk Silahlı Kuvvetleri, bin 600-3 bin lira arasında maaş ile sözleşmeli er alacak.
10.03.2013 / 18:35

   Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın, internet sitesinden edinilen bilgilere göre, Kara Harp Okulu'na ve K.K. Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nda ve diÄŸer bazı birliklerde istihdam etmek üzere muvazzaf ve sözleÅŸmeli subay alacak.



 


Muvazzaf ve sözleÅŸmeli subay olmak için baÅŸvuracak adayların, bazı mühendislik dalları ile ekonomi, hukuk, edebiyat, tarih, matematik, kamu yönetimi, uluslar arası iliÅŸkiler, sosyoloji, psikoloji ve yabancı diller gibi çeÅŸitli branÅŸlarda dört yıllık fakülte ve yüksekokul mezunu olması gerekiyor.


 


Adaylardan, araÅŸtırma görevlisi baÅŸvurusu yapacakların lisans mezuniyet kredisinin dörtlük sisteme göre 2,75 veya yüzlük sisteme göre 65 ve yukarısında olması, öÄŸretim görevlisi için lisans mezuniyet kredisi dörtlük sisteme göre 2,50 veya yüzlük sisteme göre 60 ve yukarısında olması isteniyor. 


 


Adayların, son 5 yıla ait KPDS karşılığı asgari yabancı dil puanına sahip olması, lisansüstü eÄŸitimini tamamlamış olanların, 7 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla lisansüstü eÄŸitimini tamamlayacak olanlar ve beÅŸ yıl (hazırlık sınıfı hariç) ve daha fazla eÄŸitim yılı ile lisans eÄŸitimini tamamlamış olanların 32 yaşından büyük olmaması, vücut yapılarının düzgün ve saÄŸlıklarının TSK saÄŸlık yönetmeliÄŸine uygun olması gerekiyor.


 


Adaylar, 26 Mart 2013 tarihine kadar, ''www.kkk.tsk.tr'' genel aÄŸ (internet) adresindeki detaylı bilgilere ulaÅŸtıktan sonra, ön baÅŸvuru formunu doldurarak iÅŸlemlerini çevrimiçi (online) olarak tamamlayacak. Åžahsen, posta, dilekçe veya diÄŸer ÅŸekilde yapılacak ön baÅŸvurular kabul edilmeyecek.


 


Ön baÅŸvurusu kabul edilen adaylara uygulanacak yazılı sınav tarihi ve adayın sınava gireceÄŸi sınav merkezi yeri/yerleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın web sayfasında yayınlanacak. 


 


Adaylar, yazılı sınavın yanı sıra kiÅŸilik deÄŸerlendirme testi, saÄŸlık muayenesi, fiziki kabiliyet ve yeterlilik testi ve mülakata tabi tutulacak.


 


Astsubay alımı


 


Kara Kuvvetleri Komutanlığı, muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla, en az iki yıl süreli meslek yüksekokulu veya dört yıl süreli fakülte/yüksekokul mezunları arasından da adli tıp teknikerliÄŸinden aÄŸaç iÅŸlerine, ağız diÅŸ saÄŸlığından büro hizmetleri ve yönetici asistanlığına, yaÅŸlı bakımından yat iÅŸletmeye kadar onlarca farklı branÅŸta personel alacak.


Muvazzaf astsubaylığa ön baÅŸvurular, 13 Åžubat-15 Mart 2013 tarihleri arasında ''www.kkk.tsk.tr'' adresinden yapılabilecek.


 


Uzman ÇavuÅŸ ve SözleÅŸmeli Er


 


TSK, aynı zamanda, 1 Ocak 2013 tarihi itibarıyla 25 yaşını bitirmemiÅŸ olmaları, müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmemiÅŸ olan, en az lise ve dengi okul mezunu gençleri de uzman çavuÅŸ olarak kadrolarına dahil edecek.


 


Uzman çavuÅŸ olmak isteyen adaylar, ön baÅŸvurularının ardından 22 Mart 2013 tarihine kadar yapılacak sınavlara alınacak.


 


Bu arada, sözleÅŸmeli er' lik için adayların 1 Ocak 2013 tarihinde baÅŸlayan ön baÅŸvuruları, halen ''www.kkk.tsk.tr'' internet adresinden alınmaya devam ediliyor.


 


SözleÅŸmeli er baÅŸvuru koÅŸulları ve özlük hakları


 


En az ilköÄŸretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup askerlik hizmetini erbaÅŸ ve er olarak tamamlayanlar, sözleÅŸmeli er olmak için baÅŸvuruda bulunabilecek.


 


BaÅŸvuruda bulunacakların, terhislerinin üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmemiÅŸ, düzeltilmemiÅŸ nüfus kaydına göre 26 yaşından gün almamış olmaları gerekiyor. Halen askerlik vazifesini yapanlar da müracaatta bulunabilecek.


 


Ön ÅŸartları uyan adaylar, saÄŸlık muayenesi, spor testi ve mülakattan sonra 10 hafta askeri eÄŸitimden geçirilecek.


 


SözleÅŸmeli erler, sigortalı olacak ve her yıl 45 gün izin alma hakkı bulunacak. Ocak 2012 itibarıyla bin 600-3 bin lira arasında maaÅŸ alan sözleÅŸmeli erler, 7 yıl görev yaptıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılmaları halinde 60 bin TL'ye yakın tazminat alabilecek.





Bu haber toplam 2536 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler