Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de İşadamlarıyla Sorunlar Görüşüldü

Rize'de İşadamlarıyla Sorunlar Görüşüldü
Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Khabadze, RTSO ‘nun misafiri oldu.
13.03.2013 / 19:56


   Ankara ve Ä°stanbul’da  görüÅŸmelerde bulunmak üzere  Sarp Kapısından ülkemize giriÅŸ yapan Gürcistan, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet BaÅŸkanı Archil Khabadze  berberindeki heyetle geldiÄŸi Rize de  Ticaret ve Sanayi Odası’na da ziyarette bulunarak  Gürcistanla  ticaret yapan iÅŸadamlarının sorularını cevaplandırdı.



Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis BaÅŸkanı Åžaban Aziz KaramehmetoÄŸlu. Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ömer Faruk OfluoÄŸlu ve yönetim kurulu tarafından karşılanan  Acara Hükümet BaÅŸkanı Khabadze  beraberinde Acara Özerk Cumhuriyeti SaÄŸlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nugzar Surmanidze, Gürcistan Trabzon Konsolosu Paata Kalandadze, Acara Özerk Cumhuriyeti Türkiye iliÅŸkileri geliÅŸtirme konseyi baÅŸkanı Tariel Lebanidze, HükÄŸmet protokl dairesi baÅŸkanı Irakli Beridze, Türkiye ile iliÅŸkileri geliÅŸtirme konseyi üyesi Minda Gurgenidze, Acara HüküÄŸmet Koruma Dairesi BaÅŸkanı Archil Abashidze, ve Trabzon BaÅŸkonsolos yardımcısı Giorgi Qushitashvili ile RTSO meclis Salonunda ihracatçılarla yapılan toplantıya katıldı.



Toplantıda ilk konuÅŸmayı yapan RTSO Yönetim  Kurulu BaÅŸkanı Ömer Faruk OfluoÄŸlu, KomÅŸu ülke  Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet BaÅŸkanı ve beraberindeki heyeti Rize de ve odalarından görmekten memnun kaldıklarını söyledi. OfluoÄŸlu “Karşılıklı görüÅŸmelerle iki ülke arasındaki ticari ve sosyal konularda ki faaliyetlerin daha da güçleneceÄŸini  ve ortaya çıkan bazı sorunlarında bu görüÅŸmelerle çözüme kavuÅŸacağına inanıyorum” dedi.



Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet BaÅŸkanı Khabadze de   yaptığı konuÅŸmada göreve daha yeni geldiklerini,  eski defterleri kapatıp  yeni bir sayfa  açtıklarını , özellikle bazı sorunlar ve sıkıntılar yaÅŸadıklarını ve bu problemleri aÅŸmaya çalıştıklarını  belirterek “  Hükümetimiz Türkiye ile olan iliÅŸkilerini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Türkiye ile, ekonomi ve turizm  yanında saÄŸlık, eÄŸitim alanlarında ki  iÅŸbirliÄŸini üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz.  Gürcistan’a yatırım yapmak isteyenlere her tülü kolaylıklar saÄŸlanacaktır.” dedi.



Daha sonra toplantıya katılan ihracatçıların sorularını cevaplayan  konuk baÅŸkan Khabadze Seçimlerden önce kendileri hakkında bazı spekülasyonlar yapıldığını , bunların hiç birinin doÄŸru olmadığını ,  hiç bir sorun yaÅŸanmayacağını ve iÅŸlerin takipçisi olacaklarını söyledi.






Bu haber toplam 2011 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler