Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Başbakan’ın Videoları 25, Benim Videolarım 23 Milyon Kez İzlendi.

Başbakan’ın Videoları 25, Benim Videolarım 23 Milyon Kez İzlendi.
Sedat Peker: “Başbakan’ın videoları 25 milyon, benim videolarım 23 milyon kez izlendi.
15.03.2013 / 14:14


    Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Sedat Peker, BaÅŸbakan RecepTayyip ErdoÄŸan’ın videolarının 25 milyon, kendisiyle ilgili videolarınise 23 milyon defa izlendiÄŸini belirterek, ”Hakkımda hazırlanan videolar sevgi içerikli. Ben sevgi böceÄŸi, sevgi çiçeÄŸi deÄŸilim. Ama tahliye olmamla infial yaratacak bir durumum yok. Tahliye edecekseniz teÅŸekkür ederim, etmeyecekseniz de canınız saÄŸolsun” dedi.



”TANIK POYRAZ’I TEHDÄ°T ETMEDÄ°M”



Ä°stanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon Davası’nda öÄŸleden sonraki oturumunda da sanık ve avukatların, dosyada bulunan evraklara ve tanık ifadelerine iliÅŸkin beyanlarının alınmasına devam edildi. Davanın tutuklu sanıklarından Sedat Peker saÄŸlık sorunları nedeniyle duruÅŸmalara katılamadığını belirterek, bu nedenle de savunma hakkını kullanamadığını, açıklamalarda bulunmak istediÄŸini belirtti. Ergenekon Davası’ndan Gizli Tanık Poyraz’ın ifadeleri üzerine tutuklanmasına karar verildiÄŸini hatırlatan Peker, Gizli Tanık Poyraz’ıtehdit ettiÄŸi iddialarının ise doÄŸru olmadığını söyledi.



”DEMEK KÄ° ÇÄ°LEMDE BU DA VARMIÅž”



Gizli Tanık Poyraz’ı tehdit ettiÄŸi iddiaları üzerine savcıya ifade verdiÄŸini belirten Peker, ”Gayet huzurlu bir atmosferde ifademi verdim. Kapı çalındı ve savcıyı bir ara dışarı çağırdılar. Savcı içeri geldiÄŸinde gergindi. Avukatım, internete düÅŸen bir habere göre, serbest bırakılmamam halinde, içi bomba dolu siyah bir araçla BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’a eylem yapılacağının iddia edildiÄŸini söyledi. Tahliye sürem doldu, niye böyle komik bir ÅŸey yapayım’ dedim. Nöbetçi mahkemeye çıkarıldım. Öyle bir ortamda tutuklanmama imkan yoktu. Demek ki çilemde bu da varmış” diye konuÅŸtu.



”9 YILDIR CEZAEVÄ°NDEYÄ°M, Ä°NSANI BU KADAR ZAMANDA ANNESÄ° BABASI UNUTUR”



Bu olayın kendisini sevdiÄŸini söyleyen bir genç tarafından planlandığı bilgisini aldıklarını da belirten Peker, ”9 yıldır cezaevindeyim. Bu kadar zamanda insanı, annesi ve babası bile unutur. Ama bizimkiler unutmadılar, ama rahmetli oldular. 7,5 yıl baÅŸka bir dosyadan tutukluydum, Ergenekon Davası’ndan da 1,5 yıldırtutukluyum. Bu davada benim gibi örgüt üyeliÄŸinden yargılanan sanıklar 1, 1,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiler. Benim de tahliye olmam gerekirdi”ÅŸeklinde konuÅŸtu.



“ŞİMDÄ° BÖYLE BÄ°R ÖRGÜT VARSA, BEN ÜVEY ÜYESÄ° MÄ° OLUYORUM”



Dava sanıklarından Adil Serdar Saçan ve Tuncay Özkan ile geçmiÅŸtehusumetlerinin bulunduÄŸunu hatırlatan Peker, ”Tuncay Özkan dışarıdaykenbenim hakkımda sınırları zorlayan derecede sert haberler yapardı. Bu kiÅŸilerle aynı örgüt kapsamında yargılanıyorum. Åžimdi böyle bir örgüt varsa, ben üvey üyesi mi oluyorum” diye sordu.



”ERDOÄžAN’IN VÄ°DEOLARI 25 MÄ°LYON, BENÄ°MKÄ° 23 MÄ°LYON Ä°ZLENMÄ°Åž”



Davanın tutuklu sanıklarından Bedirhan Åžinal’ın iddialarına da deÄŸinen Peker,”Bedirhan Åžinal diye ilginç bir arkadaÅŸ var. Ben cezaevine girdiÄŸimde kendisi heralde ilkokula gidiyordu. Kendisinin benim aleyhimde ve lehimde söylediklerini kabul etmiyorum. Ayrıca kendisini tanımıyorum” dedi. Peker siyasi parti liderlerinin sanal ortamdaki videolarının izlenme oranlarına dikkat çekti. BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın videolarının 25 milyon, kendisiyle ilgili videoların da 23milyon defa izlendiÄŸini belirten Peker, ”Hakkımda hazırlanan videolar sevgi içerikli. Ben sevgi böceÄŸi, sevgi çiçeÄŸi deÄŸilim. Ama tahliye olmamla infial yaratacak bir durumum yok. Tahliye edecekseniz teÅŸekkür ederim. Etmeyecekseniz de canınız saÄŸolsun” dedi.



“Ä°NTERNET, DARBE Ä°ÇÄ°N ELVERÄ°ÅžLÄ° BÄ°R VASITA DEĞİLDÄ°R”



Emekli Albay Hulusi Gülbahar’ın avukatı Ziya Kara da, müvekkilinin dava konusu Ä°nternet Andıcı’yla suçlandığını belirterek, ”Savcının, internet andıcının suça konu internet sitelerine zemin oluÅŸturmak için hazırlandığı iddiası niyet okumadır, ön yargıdır. Ä°nternet andıcı 1999′dan beri yayınlanan internet sitelerini zapturapt altına almak, hukuku çerçeveye oturtmak için hazırlanmıştır. Müvekkilimin yasal birçalışma olduÄŸunu düÅŸündüÄŸü andıca paraf atmaktan baÅŸka bir eylemi yoktur. Ä°nternet, darbe suçunun iÅŸlenmesi için elveriÅŸli bir vasıta deÄŸildir. Ortada hükümeti yıkmak için cebir ve ÅŸiddet unsuru yoktur. 1960 ve 1980 örnekleri darbelerin nasıl yapıldığını göstermektedir. Bu davadan eski Genelkurmay BaÅŸkanı da yargılanmaktadır. Darbe niyetleri olsa ellerindeki gücü kanuna aykırı olarak kullanıp yapabilirlerdi” ÅŸeklinde konuÅŸtu.






Bu haber toplam 2554 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler