Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

ErdoÄŸan: Sen Kimi Vuruyorsun?!

ErdoÄŸan: Sen Kimi Vuruyorsun?!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında konuştu. Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'nin yaptığı 'Vur de vuralım, öl de ölelim' açıklamasına tepki gösterdi.
26.03.2013 / 18:40


Ä°ÅŸte ErdoÄŸan’ın konuÅŸmasından satır baÅŸları:



YÜKSEK HIZLI TREN SEFERLERÄ°

3'lü hat Ankara, Konya ve EskiÅŸehir'i Yüksek Hızlı Tren hatlarıyla birbirine yakınlaÅŸmış oldu. Yıl sonuna doÄŸru planımız 29 Ekim, Marmaray ile birlikte EskiÅŸehir Ä°stanbul YHT hattını hizmete açacağız. Ardından Bursa geliyor. Bursa'yı da bu hatta eklemek suretiyle Osmanlı'nın ilk baÅŸkentini de YHT ile buluÅŸturacağız. Ardından Sivas, YHT ile bu hatta baÄŸlanacak. Konya'yı EskiÅŸehir'e baÄŸlayarak Yunus Emre dostları ile Mevlana dostlarını birbirine yakınlaÅŸtırmış olduk.. Nasreddin Hoca Sivrihisar sınırlarında doÄŸmuÅŸ, AkÅŸehir'e gitmiÅŸ, orada vefat etmiÅŸtir. Nasreddin Hoca'nın eÅŸeÄŸine ters de kat ettiÄŸi yolu, vatandaÅŸlarımız YHT ile koltuÄŸa düz de otursa ters de otursa kat edecekler.



2013 KÜLTÜR BAÅžKENTÄ° ESKÄ°ÅžEHÄ°R

EskiÅŸehir Türk Dünyası Kültür BaÅŸkenti… Hafta sonunda yapılan törenle EskiÅŸehir 2013 için Türk dünyasının kültür baÅŸkenti oldu.



Pazar günü EskiÅŸehir’in 4 ilçesini ziyaret ettim. Osmanlı'nın kuruluÅŸuna liderlik etmiÅŸ ilçeler. Oradaki hanım kardeÅŸlerimiz ‘BaÅŸbakanım Osman Gazi’den bu yana buraya gelen ilk lider sizsiniz’ dediler. Mihalgazi ve Sarıcakaya, bir vadi ama yolu falan virajlı. Åžimdi oralarla ilgili UlaÅŸtırma Bakanlığı bir çalışma yapacak.



Mihalgazi ve Sarıcakaya’nın beyaz yaÅŸmaklı kadını topraktan rızkını çıkarıyor. Ciddi bir seracılık yapılıyor. Ekonomi dersi verebilirler. O denli de ‘istihdam için neler yapmamız lazım’ dendiÄŸinde elinize bir dosya sıkıştırırlar, o derece yani.



Çifteler ilçesinin de demokrasi tarihimizde farklı bir yeri var. 1948’de Menderes arkadaÅŸlarıyla ilk mitingini orada yapmış. O günün ÅŸartlarında 20 bin kiÅŸiye hitap etmiÅŸ. Oradan o çıkış 50’de iktidarı getirmiÅŸ. 60 yıl sonra Çifteler’de yine öyle umut dolu bir miting gerçekleÅŸtirdik. Sivrihisar’da da katılımın yüksek olduÄŸu bir mitingimiz oldu.



MAVÄ° MARMARA’YA SALDIRI VE Ä°SRAÄ°L’Ä°N ÖZRÜ

GeçtiÄŸimiz hafta içinde ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için 2 önemli olay oldu. Ä°lki Nevruz ve devam eden çözüm süreci.



22 Mayıs 2010’da Gazze’ye insani yardım ulaÅŸtırmak için Mavi Marmara gemisi yola çıktı. Bu gemide 36 ayrı ülkeden insan vardı. Bu yardım gemisi 31 Mayıs’ta Akdeniz’de Ä°srail devletinin saldırısına uÄŸradı ve silahsız olmalarına raÄŸmen 9 kiÅŸi ÅŸehit oldu. Bu olaylar yaÅŸandığına kalabalık bir heyetle Åžili’deydik. Temaslarımızı kestik ve Türkiye’ye döndük. O zaman danışmanım Nabi Bey’e 'Süratle bir ekiple birlikte Ä°stanbul’dan STK’larla Tel Aviv’e gideceksiniz, hapishanede hastanede kim varsa 24 saatte alıp geleceksiniz' dedik. Uluslararası hukuk nezdinde olayı tam bir kararlılık içinde takip ettik.



Mavi Marmara’ya yapılan saldırının ardından Ä°srail’in belki farklı hesapları vardı onu bilemem. Belki bu olayın da unutulacağını sanıyorlardı. Ancak Ä°srail bu sefer farklı bir yapıyla karşılaÅŸtı. AK Parti hükümeti olarak bu saldırı karşısında susmadık.



APOLOGY YERÄ°NE ÜZÜNTÜ DÄ°YELÄ°M DEDÄ°LER, OLMAZ DEDÄ°K

Arayı nasıl düzeltebiliriz diye toplantılar yaptılar. 3 ÅŸart öne sürdük. Bu devlet onurludur, gururludur, bu milletin evlatları ÅŸahsiyetlidir. Onların kılına gelen zararın hesabını sormak zorundayız dedik. Ricacı olarak gelen devlet baÅŸkanları, dışiÅŸleri bakanları oldu. Hepsi de hiçbir itirazi cümle kullanmadan geri döndüler. Takipten yorulmadık. Bu olayın ardından Ä°srail’e bu 3 ÅŸartı sürekli tekrar ettik. Onların da ileri gelenleri oldu. Onları da devreye soktular. Özür, tazminat ve Filistin’e ambargonun kalkmasını istedik. Apology kelimesi yerine ısrarla 'üzüntü, üzüntü verici kullansak olmaz mı' dediler. Kesinlikle olmaz dedik.



OBAMA'NIN SESÄ°NÄ° ÖZLEMÄ°ÅžTÄ°M, ÖNCE ONUNLA KONUÅžMAK Ä°STEDÄ°M

BM Genel Kurulu’nda yaptığım konuÅŸmada da aynısını söyledim. ABD BaÅŸkanı Obama, Ä°srail’e yaptığı temaslar öncesinde Kerry bize geldi. Kerry ile yaptığım görüÅŸmede bu konunun etraflıca ele alarak deÄŸerlendirmesini yaptık. Ne gibi bir çerçeve oluÅŸturalım ki, bu iÅŸi çözelim dedik. Obama’nın OrtadoÄŸu’ya geliÅŸinde önümüze yine bir metin geldi. O metinde yine kabul edemeyeceÄŸimiz bazı ÅŸeyler vardı. Dedik ki ‘hayır’ Biz burada Filistinli kardeÅŸlerimizin hak ve hukukunu bir kenara koyamayız, onun da bu anlaÅŸmaya derç edilmesi lazım dedik.



Ä°srail’den ayrılırken Obama, Netenyahu ile birlikte havaalanından beni telefonla aradılar. Önce Netenyahu’nun sesini aldım. Ben Sayın Obama’nın sesini özlemiÅŸtim. Önce kendisiyle görüÅŸeyim dedim. Kendisiyle görüÅŸtük. Obama’nın ÅŸahitliÄŸinde bu görüÅŸmeyi gerçekleÅŸtirerek bu iÅŸi bitirdik. Sonra ABD hemen açıklamasını yaptı, sonra Ä°srail açıklamasını yaptı. Hepsi yazılı metinlerde ve telefon kayıtlarımızda. Sonra biz açıklamamızı yaptık. EÅŸeÄŸi saÄŸlam kazığa baÄŸlamak lazım. Netenyahu özür diledi. Nisan ayı içinde olabilir. Filistin, Gazze, Batı Åžeria’ya bir ziyaretle buradaki ambargonun ne durumda olduÄŸunu yerinde tespit etme imkanımız olur.



Ä°STERDÄ°K KÄ° MUHALEFET DE YANIMIZDA OLSUN

Mavi Marmara’da 9 kardeÅŸimiz ÅŸehit edildiÄŸinde acısını yüreÄŸimizde hissettik. Sadece Mavi Marmara'nın deÄŸil insanlığın, ülkemizin vicdani olarak saldırıya uÄŸradığını düÅŸünüyor ama soÄŸukkanlılıkla hareket ediyorduk. Haklı olduÄŸumuz davada haksız duruma düÅŸmek gibi bir gayemiz yoktu. O yüzden hukuk dedik, uluslar arası anlaÅŸmalar dedik.Ä°sterdik ki böyle bir meselede muhalefet de ülkenin ve milletin yanında olsun. Ama ne yazık ki muhalefetten bunu göremedik. CHP baÅŸta olmak üzere muhalefet gitti saldırganların yanında saf tuttu. Saldırganların aÄŸzıyla bize saldırdı. CHP baÅŸkanı ‘biz olsaydık Mavi Marmara’yı göndermezdik’ dedi. Ä°srail çıktı ‘bu sonucu Mavi Marmara yarattı’ dedi.



Ä°SRAÄ°L ÖZÜR DÄ°LER, CHP ÖZÜR DÄ°LEMEZ

Ä°srail’e Tevrat’tan ‘öldürmeyeceksin’ emrini hatırlattığımızda Tel Aviv cevap vereceÄŸine, çıktı CHP Genel BaÅŸkanı cevap verdi. Ä°srail’in eli güçlendi, elde var sıfır dediler, DışiÅŸleri Bakanım hakkında soru önergeleri verdiler. Bugün nasıl Türkiye’ye karşı düÅŸmanca eylemlerin içinde olan Suriye ile nasıl aynı fotoÄŸraf karesi içindelerse o zamanda Ä°srail’le aynılardı. Bunların dış politikadan anladığı boyun eÄŸmek, el pençe divan durmak, geri çekilmektir. Bunlardan mahcubiyet, özür beklemeyin. Ä°srail özür diledi ve özür diler. Ama CHP özür dilemez. Ben Dersim’den dolayı özür diledim ama CHP Genel BaÅŸkanı’nın kendi memleketi ile ilgili bir sözü oldu mu?



DIŞİŞLERÄ° BAKANI HAKKINDA GENSORU ÖNERGESÄ° VERDÄ°LER AMA BU KEZ DE ADRESÄ° ÅžAÅžIRDILAR

Bunların tarihinde özür dilemek yoktur, piÅŸkinlik ziyadesiyle vardır. Hitler, Mussolini ile ilgili olarak CHP genel BaÅŸkanı’nın gönderdiÄŸi elçilerin özür beyanlarını açıkladım. Türkiye günlerdir CHP’nin özür dilemesini bekliyor Ama onlar piÅŸkinliÄŸin zirvesine ulaÅŸtılar. Dün DışiÅŸleri Bakanım hakkında gensoru verdiler. Ama adresi ÅŸaşırdılar. Enerji ile ilgili konuda DışiÅŸleri Bakanım hakkında gensoru verdiler. Dün DavutoÄŸlu’na dedim ‘Mektup yanlış gelmiÅŸ. Mektubun adresi Enerji Bakanım’ Neyse biz düzelteceÄŸiz adresi.



BÖYLE BÄ°R Ä°FADE YAKIÅžIR MI?

Yavru muhalefetin genel baÅŸkanı Bursa’da bir miting yaptı. Bu yavru muhalefetin genel baÅŸkanı arasında bir fark var bizimle. Kalabalıktan bir grup sayıları ne olursa olsun bir slogan atıyor ‘vur de vuralım, öl de ölelim’ Genel baÅŸkan da çıkıyor ‘Merak etmeyin onun da zamanı gelecek’ diyor. Bir siyasi sorumluluk taşıyan insana böyle bir ifade yakışır mı?



MHP GENEL BAÅžKANI’NIN KULLANDIÄžI DÄ°L TALÄ°HSÄ°ZLÄ°KTÄ°R

Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi mantığıdır bu. Kimi vuruyorsun, kime vuruyorsun, neye vuruyorsun? Zamanı gelecek demekle neyi ima ediyorsun. Bu ülkenin karşılıklı bir dayanışmaya ihtiyacı varken sen vurmanın da zamanı gelecek diyorsun. GeçmiÅŸte bu tür sloganları atanlar olurdu içinde bulunduÄŸum siyasi partide. Ben de ‘vurmak ve öldürmek yok kitabımızda’ diye ön keserdik. Vurmaya, öldürmeye deÄŸil hayat vermeye geldik derdik. Anlayışımız bu. AK Parti olarak da de gençlik kollarımız ki sayıları 2 milyondur, onlara hiçbir zaman teröre çanak tutacak bir tavsiye vermedik. Elinizde döner bıçağı, taÅŸ sopa olmayacak dedik. Elinizde bilgisayar olacak dedik. Her zaman ağır baÅŸlılığı tavsiye ettik.MHP Genel BaÅŸkanı’nın kullandığı dil talihsizliktir. 80 öncesinde öldürülen gençlerin hatıralarına açık ÅŸekilde saygısızlıktır bu dil. Bu dil, bu tavır, bu siyaset ülkemizin ve milletimizin asla hayrına deÄŸildir.Türkiye’ye hizmet etmez.



MHP'YE Ä°STÄ°SMAR ALANI KALMAYACAK

MHP Genel BaÅŸkanı çatışmadan beslenen bir siyaset izliyor. YaÅŸatmanın deÄŸil ölmenin ve öldürmenin istismarından faydalanan bir dil kullanıyor. Bu ülkede terör biterse MHP’ye istismar alanı kalmayacaktır. Bu ülkede acılar sona ererse MHP’nin kullanacağı dil de kalmayacaktır, MHP’ye slogan atma zemini kalmayacak. Çözüm süreci ilerlerken birileri bundan ciddi ÅŸekilde rahatsız oluyor. Bir kısmı aşırı sol, bir kısmı terör örgütüne silah bırakma diye akıl veriyor. KöÅŸelerinde terörün bitmesi karşısında üzülüyor.



ANALAR AÄžLAMASIN DA TERÖR BARONLARI Ä°STEDİĞİ KADAR AÄžLASIN

Bazıları alçakça eylemlere giriÅŸiyor. Ä°ÅŸte partimize yapılan saldırı gibi. Aşırı sol ve saÄŸdakiler de aynı gözyaşını döküyor. Yaptıkları aynı. Onlar da terör biteceÄŸi için üzülüyor. Biz bu zavallıların gözyaşından hiç rahatsız deÄŸiliz. Anneler aÄŸlamasın da bu terör baronları istedikleri kadar aÄŸlasınlar.Onların kırmızı kitaplarını falan ortadan kaldırdık. Åžu anda bu elitlerin, bu savaÅŸ baronlarının, toplum mühendislerinin elinde tek bir bahane var, o da terör. Son sığınakları, son umutları bu. Bu korku biterse bunların da tüm umutları suya düÅŸecek.Bunlar bu ülkede darbelerden, hukuksuzluktan beslendiler.Terör karşıtıymış gibi görünüp terörden beslendiler.Biz bu ülkede demokrasi açığını kapattık. Çetelerle, cuntalarla mücadele ettik, ediyoruz. Terör bataklığını kurutuyoruz.






Bu haber toplam 2762 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler