Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Başbakan Erdoğan A'dan Z'ye merak edilenleri açıkladı!

Başbakan Erdoğan A'dan Z'ye merak edilenleri açıkladı!
Başbakan Erdoğan, Abdullah Öcalan'ın ev hapsine çıkacağı iddialarını yalanlayıp, çözüm süreciyle ilgili olarak ise "Silahı Türkiye'de bırak, silahsız çekil" düşüncesinde olduklarını belirtti
29.03.2013 / 23:47


 



   Katıldığı televizyon programında gündeme iliÅŸkin sorularını yanıtlayan BaÅŸbakan ErdoÄŸan süreçle ilgili; 


"BaÅŸarılı bir süreç olarak görüyoruz. Åžu anda medyanın da olumlu yaklaşımları ile isabetli gidiyor, gideceÄŸini de inanıyorum.GeçmiÅŸteki yanlışlar yapılmasa baÅŸarılı çıkacağız.DolaÅŸtığım illerde halkımızı ilgisini görüyorum." dedi.


Anketlerde de çözüm sürecine olumlu bir yaklaşım olduÄŸunu ve bunu oranın yüzde 58 civarında olduÄŸunu açıklayan ErdoÄŸan, "Bu oranın daha da artacağından eminim. DoÄŸu Anadolu'da yüzde 70, GüneydoÄŸu'da ise yüzde 80'lik bir oranda halkımız süreci destekliyor." bilgisini verdi.


BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın açıklamalarından bazı bölümler ÅŸu ÅŸekilde:


ÖCALAN'A EV HAPSÄ°


Karşılık deÄŸil bir amaç uÄŸruna bunu yapıyoruz. Öyle, al baÅŸkanlığı ver ÅŸunu, ev hapsiymiÅŸ falan filan bunu söyleyen bizi doÄŸru anlamamış. Ev hapsi mev hapsi söz konusu deÄŸildir. Ä°mralı'da biz niye bu kadar bedel ödüyoruz. F Tipi'ne alsak her gün toplu mitinglerle mi uÄŸraÅŸacağız. Al baÅŸkanlığı ver ÅŸunu diyenler bizi iyi anlamamış. 


BAÅžKANLIK SÄ°STEMÄ°


BaÅŸkanlık sistemini sadece kendi dönemimizde gündeme gelmedi. Daha önce Özal hatta TürkeÅŸ tarafından da gündeme getirildi.


ÖCALAN NEDEN BU ÇAÄžRIYI YAPTI?


11 metrekarelik odası var. Bu radyo meselesi konusunda biz artık buna bir TV verelim dedik. Biz onu hayata dahil ettik. Kendi takımını hem de Türkiye'deki geliÅŸmeleri artık takip ediyor. Jimnastik yapıyor ve arkadaÅŸlarıyla sürekli görüÅŸüyor. YaÅŸam koÅŸullarını iyileÅŸtirdik. Benim verebileceklerim bu kadar. Masanın bir ucunda o bir ucunda BaÅŸbakan yenilir yutulur gibi bir iddia deÄŸil. 


PKK 'NIN ÇEKÄ°LMESÄ°


Ä°ki baÅŸlık çok önemli. Bu iÅŸi içeride ve dışarıda provake etmek isteyenler olabilir. Türkiye'nin güçlü olmasını istemiyorlar. Silahların bırakılması diyorum, bırakılmaması durumunda sıkıntı olur. Biz hep silah deÄŸil siyaset diyoruz. Buna yönelik telkinlerde bulunuyoruz.


SÄ°LAHINI BIRAK GÄ°T


Silahsız olarak geçiÅŸini yap. Silahını Türkiye’de bırak, silahsız çekil. Ä°ster gömsün, ister maÄŸaraya bıraksın ama silahsız gitsin. Bizim güvenlik görevlilerimizin de silahsız insana kurÅŸun sıkacak deÄŸil silahını Türkiye'de nereye bırakırsa bıraksın, bırakıp gider. Aksi takdirde bu iÅŸ provokasyona çok açıktır. Yasal zemin dendiÄŸinde ise anayasal hükümlere aykırı olamaz. Biz ÅŸimdi anayasaya aykırı yasal bir zemin nasıl oluÅŸturalım. Yeni bir Oslo sürecine müsaade etmem. Sınırları geçeceklerse silahı bırakmakla bu mümkün olur. Güvenlik güçlerimiz eli silahsız insanlara silah sıkmaz. Eli silahsız olanların hepsine de terörist diyemeyiz. Türkiye içinde 1500-2000 kiÅŸilik bir terörist var. Silah bırakanların nereye gideceÄŸini bilemem. Silahların susması demiyorum, silahın bırakılması diyorum. Operasyonlar dursun deniyor.Operasyonlar nerede durur, silah bırakılırsa. Güvenlik gücü silahlı görürse ne yapacak, müdahale edecek. Bunun için yasal güvence talebiyle geliyorlar. Böyle olmaz. Silah bırakmadan bu süreç olmaz. Ülkemde ÅŸu silah bırakma iÅŸi gerçekleÅŸmiÅŸ olduÄŸu anda Türkiye sıçrayacaktır. 


DEMÄ°RTAÅž'IN AÇIKLAMALARI


Öcalan ile doÄŸrudan teması kim kuracak? BDP'liler kurmadı mı? Üç kez gittiler. Hala BDP'liler ipe unseriyorlar. 


YUNANÄ°STAN'DA KAMPLAR DAÄžITILDI


Yunanistan ile görüÅŸüyoruz. Dedik ki onlara 'sizin orada PKK kampları var' Onlar da dedi ki biz bu kampları dağıtacağız. Dağıttılar ve 14 tane teröristi gözaltına aldılar. Çekilecek terörist sayısı bin 500 ile 2 bin civarında. Nereye gitmek isterlerse gidebilirler. Ben onu bilmem. Benim bildiÄŸim, oraya bambaÅŸka bir hava gelecek. Biz her zaman ne dedik? Silahla deÄŸil, siyasetle mücadele edin. 30 yıl mücadele ettiniz ama bir sonuç alamadınız. Orada saÄŸlanacak huzur ülke geneline yayılacak. Orada baÅŸlayacak olan yatırımlarla biz sıçrayacağız. Önümüzdeki 2 yıl yerel ve genel seçimler var. Bu süreci baÅŸarıyla aÅŸabilirsek o zaman Türkiye’nin önü açılacak.


MALÄ°KÄ° VE BARZANÄ°


Irak’ta Maliki hükümetine yönelik gösteriler sürüyor. Sadece Sünniler deÄŸil, Åžii kesimde de ciddi bir huzursuzluk var. Ä°ran’a gelince, Ä°ran’ın tavrını kabullenmemiz mümkün deÄŸil. Irak Anayasası'sına göre oradaki petrollerin yüzde 17'si Kuzey Irak’a ait. Bunu kabul edemeyen Irak hükümeti, bir takım dayatmalarda bulunarak Bölgesel Kürt Yönetimini sindirme yoluna gitti. Yerel yönetim de bu açığını bizim üzerimizden kapatmaya çalıştı. Bizde hay hay dedik. Åžimdi onlarla ticari sözleÅŸmenin içine girdik. Birileri Irak'ta hesap yapıyorsa Türkiye'nin de orada kazan kazan hesabı vardır.


AKÄ°L Ä°NSANLAR


Süreç devam ediyor. Bir iki gün içinde biter. Ä°çinizdeki insanlar bile olabilir. 7'ÅŸer kiÅŸiden oluÅŸan akil insanlar grubu olacak. Bu kiÅŸiler içinde bir kiÅŸi baÅŸkan olacak. BaÅŸkanlarla bire bir muhatap olacağım. Akil insanlar 1 ay içinde iÅŸlerini bitirecekler. Masraflarını biz karşılayacağız. O bölgelerdeki STK'ları ziyaret edip, konferanslar düzenleyecekler. Toplumsal algıyı geliÅŸtirmek için çalışacaklar. Bakıyorsunuz birileri çomak sokuyor. 'Vur de vuralım, öl de ölelim' gibi.. Bunlar siyasetçiye yakışmıyor. Buradan 'Senin teröristin kötü benim teröristim iyi' sonucu çıkar. Bu böyle olmaz. 


YENÄ° ANAYASA


Mart sonu itibarıyla yeni anayasa çalışması çaÄŸrımız sona eriyor. TBMM BaÅŸkanı 'bu iÅŸ olmuyor'diyecek. Artık alternatiflerle yola devam edeceÄŸiz.


EYALET SÄ°STEMÄ°


Güçlü bir Türkiye eyalet sisteminden korkmamalıdır. Eyalet sistemi tarihimizde vardır. Osmanlı'daki azınlıklar konusunda hoÅŸgörüyü yakalamış deÄŸiliz. SeçilmiÅŸ vali mevzusu 2023 yılının konusu. Osmanlı Kürdistan, Lazistan demiÅŸ bizim bunu dememiz gerekmiyor. 


AFYON'DAKÄ° Ä°ÇKÄ° YASAÄžI


Afyon'daki konuyu bütün içeriÄŸiyle bilmiyorum. Afyon Valisi mi yaptı bilmiyorum. Kadıköy'de CHP, belirli saatlerden sonra alkollü mekanları kapatma kararı almış. Yanlıştır demiyorum; ancak medyada bu konuÅŸulmadı. AK Partili belediye yapınca kıyamet kopardı. Biz alkolik gençlik istemiyoruz, bunu da Anayasa'ya göre yapıyoruz. 


DÄ°YANET Ä°ÅžLERÄ° BAÅžKANI'NIN SÖZLERÄ°


Diyanet iÅŸleri BaÅŸkanımızın Ä°zmir ile ilgili sözlerine karşı verilen tepki haksızlık. BaÅŸkan, atadığı müftünün tanımını yapıyor. Kendisine teÅŸekkür etmemiz gerekirken, yeriyoruz. Artık bunları kimse yutmuyor.


CÄ°HAN





Bu haber toplam 2841 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler