Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

BaÅŸbakan'a Sunulan Son Anket

BaÅŸbakan'a Sunulan Son Anket
İşte Başbakan'ın masasındaki son anket... Çözüm sürecine destek yüzde 64, AK Parti'nin oy oranı ise yüzde 50.2... CHP yüzde 23.2, MHP yüzde 14.6, BDP de yüzde 7.8 oyda kaldı.
02.04.2013 / 14:50


AKP MYK toplantısında son seçim anketi ErdoÄŸan'a sunuldu.



AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) son dönemin en uzun toplantılarından birini gerçekleÅŸtirdi.



OY ORANI YÜZDE 50.2



AkÅŸam Gazetesi'ninn haberine göre; toplantıda yeni Anayasa sürecinden akil insanlara, seçim çalışmalarından son anket verilerine kadar önemli konular masaya yatırıldı. BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında yapılan ve 5 saat süren toplantıda, yeni Anayasa konusunda Meclis BaÅŸkanı'nın parti yöneticilerine verdiÄŸi sürenin beklenmesi kararı alındı. AK Parti'nin oy oranının ise yüzde 50.2 olduÄŸu kaydedildi.



ÖCALAN'IN TALEBÄ° OLMAMIÅž



Toplantıda BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın, "Akil insanların sürece çok önemli katkılarının olacağını düÅŸünüyoruz" dediÄŸi öÄŸrenildi. Belirlenen isimlere telefonla bildirimlerin yapıldığı da kaydedildi. Listede yer alan isimlerin bir an önce çalışmalarına baÅŸlaması için gerekli altyapının hazırlandığı bilgisi verildi. BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın, BDP ve Kandil'den gelen taleplere karşın, terör örgütünün başı Abdullah Öcalan'ın yasa çıkarılması yönünde bir talebinin kendilerine iletilmediÄŸini söylediÄŸi öÄŸrenildi. BaÅŸbakan'ın "Bu talepler çözüm sürecine de darbe vuruyor" deÄŸerlendirmesini yaptığı kaydedildi.



ErdoÄŸan'ın, bugünkü AK Parti grup toplantısında Akil Ä°nsanlar Heyeti'ni açıklayıp açıklamayacağı da merak konusu oldu.



O ÇALIÅžMA BEKLENECEK



Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi konusundaki çalışmalar da toplantıda masaya yatırıldı. Meclis BaÅŸkanı Cemil Çiçek'in, Anayasa UzlaÅŸma Komisyonu üyelerine 5 Nisan'a kadar verdiÄŸi sürenin de beklenmesi yönündeki görüÅŸ ağırlık kazandı. Buna göre, Çiçek'in 8 Nisan'da UzlaÅŸma Komisyonu üyeleriyle yapacağı son toplantıya göre AK Parti, kendi adımını atacak. Teklifini, muhalefete de sunarak süreci iÅŸletmeye baÅŸlayacak.



SÜRECE DESTEK YÜZDE 64



Toplantıda seçim süreci ve anketler de masaya yatırıldı. ANAR'a yaptırılan son kamuoyu araÅŸtırması deÄŸerlendirildi. Çözüm sürecine halkın yüzde 57,7'lik desteÄŸi olumlu deÄŸerlendirilirken, kararsızlar da dağıtılırsa desteÄŸin yüzde 64'e ulaÅŸtığı bilgisi verildi.



CHP YÜZDE 23 MHP YÜZDE 14



AkÅŸam'dan Hakkı Kurban'ın haberine göre partilerin Mart ayı oy oranları da açıklandı. Buna göre AK Parti'nin son oy oranı yüzde 50,2 olurken, sırasıyla CHP yüzde 23,2, MHP yüzde 14,6 BDP de yüzde 7,8 oyda kaldı.






Bu haber toplam 2126 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler