Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize Valiliği'nden Personel Alım Duyurusu

Rize Valiliği'nden Personel Alım Duyurusu
İl planlama uzman yardımcılığı giriş sözlü sınav duyurusu...
10.04.2013 / 20:35


Rize ValiliÄŸi Ä°l Basın ve Halklar Ä°liÅŸkiler MüdürlüÄŸü tarafından yapılan açıklamada, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı taÅŸra teÅŸkilatında Genel Ä°dare Hizmetleri Sınıfından boÅŸ bulunan 50 adet Ä°l Planlama Uzman Yardımcısı kadrolarına GiriÅŸ (Sözlü) Sınavı ile personel alınacağı ifade edildi.



Ä°ÅžTE O DUYURU:



T.C. Ä°ÇÄ°ÅžLERÄ° BAKANLIÄžI Ä°L PLANLAMA UZMAN YARDIMCILIÄžI GÄ°RÄ°Åž (SÖZLÜ) SINAV DUYURUSU



Ä°çiÅŸleri Bakanlığı taÅŸra teÅŸkilatında Genel Ä°dare Hizmetleri Sınıfından boÅŸ bulunan 50 adet Ä°l Planlama Uzman Yardımcısı kadrolarına GiriÅŸ (Sözlü) Sınavı ile personel alınacaktır.



BAÅžVURU ÅžARTLARI



1-657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan ÅŸartları taşımak,



2- Ekonomi, Maliye, Hukuk, Ä°dari Bilimler, Ä°ÅŸletme ve Ä°statistik alanlarında dört yıl süreli fakülte veya yüksekokullardan veya bunlara denkliÄŸi YükseköÄŸretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olmak,



3-GiriÅŸ (Sözlü) Sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış olmak (06/06/1978 tarihinden sonra doÄŸanlar),



4-ÖSYM tarafından 09-10 Temmuz 2011 veya 07-08 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP31” bölümünde en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla baÅŸvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 200 kiÅŸi içerisinde bulunmak (200 üncü aday ile aynı puana sahip diÄŸer adaylar da giriÅŸ sınavına alınır).



SINAV BAÅžVURU ÅžEKLÄ° VE YERÄ°



1- Adaylar; “turkiye.gov.tr” adresi üzerinden e-Devlet ÅŸifre numarası ile Bakanlığımızın  (www.icisleri.gov.tr)  adresli internet sitesinde yer alan “2013 yılı Ä°l Planlama Uzman Yardımcılığı GiriÅŸ (Sözlü) Sınavı Ä°ÅŸ Talep Formunu” elektronik ortamda doldurarak, 15-19 Nisan 2013 tarihleri arasında elektronik ortamda müracaat edeceklerdir.



2- BaÅŸvurular “ turkiye.gov.tr ” adresi üzerinden yapılacağından, adayların “turkiye.gov.tr” hesabının bulunması gerekmektedir. Söz konusu hesabın kullanılabilmesi için, adayların e-Devlet ÅŸifresi almaları gerekmektedir. Adaylar, e-Devlet ÅŸifresini içeren zarfı, PTT Merkez Müdürlüklerinden, ÅŸahsen baÅŸvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduÄŸu kimliÄŸini ibraz ederek temin edebilirler.



3- Adaylar, Ä°ÅŸ Talep formunu doldurup, “BaÅŸvuru Formunu Onayla” iÅŸlemini yapıncaya kadar müracaat süresi içerisinde Ä°ÅŸ talep Formu üzerinde deÄŸiÅŸiklik yapabileceklerdir.



4- “BaÅŸvuru Formunu Onayla” iÅŸlemini yapıp, “Yazdır” butonuna basarak Ä°ÅŸ Talep Formunun çıktısını aldıktan sonra hatalı giriÅŸ yaptığını fark eden adaylar; “Hatalı Kayıt Bildirim” dilekçesi ile Personel Genel MüdürlüÄŸü Ä°ÅŸlemler Åžube MüdürlüÄŸüne faks yoluyla (Faks: 0 312 425 61 30, Tel: 0 312 422 41 60-61-63-64-65) müracaat ederek, mevcut kayıtlarına yeniden giriÅŸ yapabilmek için, güncellenebilir duruma getirilmesini 19 Nisan 2013 Cuma günü saat 16:00’a kadar talep edebilecektir.



5- Ä°lgili sınav bürosunca, hatalı giriÅŸ nedeniyle yeniden giriÅŸ yapmak isteyen adaylara, 19 Nisan 2013 Cuma günü saat 17:30’a kadar elektronik baÅŸvuru formuna yeniden giriÅŸ yapabilme imkanı verilecektir. Sistemden müracaatlar aynı gün saat 17:30 itibari ile sona erecektir.



6- Müracaatlar tamamlandıktan sonra adayların Ä°ÅŸ Talep Formundaki beyanları kontrol edilecektir.



7- KPSSP31 baÅŸarı puan sıralamasına göre kesin olmayan deÄŸerlendirme sonuç listesi 22 Nisan 2013 tarihinde Bakanlığımız (www.icisleri.gov.tr) adresli internet sitesinde ilan edilerek duyurulacaktır.



8- KPSSP31 baÅŸarı puan sıralamasına göre ilan edilen kesin olmayan deÄŸerlendirme sonuç listesine itirazlar 24 Nisan 2013 tarihinde ilgili sınav kuruluna yazılı olarak, itirazda bulunulan hususun belgelendirilmesi ÅŸartı ile kabul edilecektir. 24 Nisan 2013 tarihinden sonra Bakanlığımız evrak kaydına veya faksına iletilen itiraz dilekçeleri iÅŸleme alınmayacaktır.



9- Sınav kurulunca itiraz üzerine yeniden yapılan inceleme sonucu, ilgili adaya yazılı olarak bildirilecektir. Ä°tiraz üzerine sınav kurulunca verilecek kararlar kesindir.



10- KPSSP31 baÅŸarı puan sıralamasına göre ilan edilen boÅŸ kadro sayısının dört katı(200) adaya ait kesin sonuç listesi, 26 Nisan 2013 tarihinde Bakanlığımız(www.icisleri.gov.tr) adresli internet sitesinde ilan edilerek duyurulacaktır.



11- Adaylar, Bakanlığımız (www.icisleri.gov.tr) internet sitesinde ilan edilerek istenilecek diÄŸer belgeler ile birlikte Ä°ÅŸ Talep Formunun çıktısını imzalayıp, resim yapıştırılmış olarak 06-10 Mayıs 2013 tarihleri arasında ilgili sınav bürosuna elden teslim edeceklerdir. Ä°stenilen belgeleri süresi içerisinde ilgili sınav bürosuna teslim etmeyen adaylar GiriÅŸ (Sözlü) Sınavına alınmayacak olup, bu adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.



12- GiriÅŸ (Sözlü) Sınavına katılmaya hak kazanan adaylardan istenilen evrakları 06-10 Mayıs 2013 tarihleri arasında teslim eden adaylar GiriÅŸ (Sözlü) Sınavına alınacaktır. Bu adaylara, GiriÅŸ (Sözlü) Sınavının günü, saati ve yeri Bakanlığımız (www.icisleri.gov.tr) adresli internet sitesinde 20 Mayıs 2013 tarihinden itibaren ilan edilerek duyurulacaktır. Ayrıca, sözlü sınava alınacak adayların Ä°ÅŸ Talep Formunda belirttikleri yazışma adreslerine de tebligat yapılarak bildirilecektir.



13- GerçeÄŸe aykırı beyanda bulunanlar Ä°l Planlama Uzman Yardımcılığı GiriÅŸ (Sözlü) Sınavını kazanmış olsalar dahi sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, ataması yapılmış olanların ise atamaları iptal edilecektir. Bu adaylar hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.



14- Müracaatlar; elektronik ortamdaki iÅŸ talep formu ile alınacağından, posta ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.



SINAVIN ÅžEKLÄ° VE KONULARI



GiriÅŸ Sınavı; Ekonomi, Maliye, Ä°statistik, Hukuk, Ä°dari Bilimler, Türkçe, Ä°nkılap Tarihi ve Yabancı dil konularında sözlü olarak tek aÅŸamada yapılacaktır.



GÄ°RÄ°Åž (SÖZLÜ) SINAV SONUÇLARININ DEÄžERLENDÄ°RÄ°LMESÄ°



GiriÅŸ (Sözlü) Sınavda adaylara, sınav kurulu baÅŸkan ve üyelerinin her biri tarafından ayrı ayrı 100 üzerinden puan verilir. Verilen bu puanların aritmetik ortalaması sözlü sınav notunu teÅŸkil eder. GiriÅŸ (Sözlü) Sınavda baÅŸarılı olabilmek için alınan notun 70’den aÅŸağı olmaması gerekir. Sınav kurulu tarafından, adaylar en yüksek puandan baÅŸlamak üzere sıralanarak, GiriÅŸ (Sözlü) Sınav kesin baÅŸarı listesi oluÅŸturulur. 70 ve üzeri puan alan adaylar arasından, kesin baÅŸarı puan sıralaması, kadro durumu ve ihtiyaca göre asil ve yeteri kadar yedek liste düzenlenecektir.



Asil olarak GiriÅŸ (Sözlü) Sınavı kazanan adayların atamaları, adayların tercihleri ve baÅŸarı sırası esas alınarak Bakanlıkça yapılacaktır.



GÄ°RÄ°Åž (SÖZLÜ) SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

    

GiriÅŸ (Sözlü) Sınavını kazananlar, baÅŸarı puanı en yüksek olan adaydan baÅŸlanmak suretiyle ilanda yer alan boÅŸ kadro sayısı kadar asil ve yeteri kadar yedek olmak üzere açıklanır. BaÅŸarılı olan adayların listesi, sınav kurulunca Bakanlığın  (www.icisleri.gov.tr) adresli internet sitesinde ve Bakanlığımızın doÄŸu ve batı kapılarında bulunan ilan pan
olarında asılarak duyurulacaktır. / PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜÄžÜ






Bu haber toplam 2476 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler