Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

'Süreç Sonunda Cezaevinde Yatanlar Özgür Kalacak!'

'Süreç Sonunda Cezaevinde Yatanlar Özgür Kalacak!'
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Gültan Kışanak, halkı çözüm sürecine destek olmaya çağırarak, bu mücadele sonunda cezaevlerinde yatanların özgür kalacaklarını söyledi.
05.05.2013 / 12:27


Adana’nın YüreÄŸir ilçesinde düzenlenen mitingde halka seslenen Kışanak, partililerden çözüm sürecine destek olmalarını istedi.



AKP hükümeti döneminde büyük baskılar yaÅŸadıklarını ileri süren Kışanak, bu süreçte 10 bini aÅŸkın Kürt politikacının cezaevine konulduÄŸunu iddia etti.



Bu aÅŸamadan sonra en güçlü mücadelelerini sergileyerek cezaevlerinin kapılarını açacaklarını belirten Kışanak, sözü Abdullah Öcalan’ın Ä°mralı’ta tutuklu bulunmasına getirdi. Ä°mralı’daki sistemin anlamını yitirdiÄŸini vurgulayan Kışanak, “Ä°mralı’daki tecrit ve rehine politikası boÅŸa çıkmıştır. Åžimdi bu kurtuluÅŸ sürecini güçlü bir ÅŸekilde yürürsek, sayın Öcalan da halkıyla, sizlerle buluÅŸacaktır, buralarda olacaktır, sizlerle yan yana olacaktır.” dedi.



KonuÅŸmasında siyasi partileri de sorumlu davranmaya davet eden Gültan Kışanak, “Åžimdi elimizde tarihi bir fırsat var, bunu baÅŸarmalıyız. Bir kez daha bunu baÅŸaramazsak, savaÅŸa, çatışmaya geri dönülürse, bundan bugün görevini iyi yapmayanlar sorumlu olacaktır. Biz hükümeti de, AK Parti’yi de, CHP’yi de, MHP’yi de sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Halkın barış ve çözüm konusundaki iradesine saygılı olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.






Bu haber toplam 2164 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler