Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Bakırcı: Ecdadımızla Gurur Duyuyoruz

Bakırcı: Ecdadımızla Gurur Duyuyoruz
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, milli mücadele dönemindeki kahramanlıklarıyla İpsiz Recep gibi kahramanların torunları olmaktan mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.
11.06.2013 / 14:44


Milli Mücadele döneminde mücadele eden Rizeli Milis Yüzbaşı Ä°psiz Recep, Rize'deki anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.



   Rize Belediyesi tarafından organize edilen program Ä°psiz Recep’in Sahil Parkında bulunan anıtı önünde yapıldı. 85. ölüm yıldönümü anısına düzenlenen anma programına Vali Yardımcısı Bahattin Alparslanköylü, Rize Belediye BaÅŸkanı Halil Bakırcı, RTEÜ Rektörü Arif Yılmaz, Ä°l Müftüsü Yusuf DoÄŸan, MÜSÄ°AD BaÅŸkanı Mahmut Dabak, Serbest Muhasebeciler Mali MüÅŸavirler Odası BaÅŸkanı Muammer BerberoÄŸlu, Ä°l Kültür Müdürü Ä°smail HocaoÄŸlu, Belediye BaÅŸkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve vatandaÅŸlar katıldı.





Saygı DuruÅŸu ve istiklal marşı ile baÅŸlayan program AraÅŸtırmacı Yazar Ali TaÅŸpınar’ın konuÅŸmasıyla devam etti. TaÅŸpınar konuÅŸmasında Ä°psiz Recep Reis’in hayatını anlatan TaÅŸpınar, konuÅŸmasında, “Bugün bir halk kahramanını, bölgemizin yetiÅŸtirdiÄŸi önemli bir Kuvâ-yi Milliyecisi Ä°psiz Recep’i anmak, onun fikir ve düÅŸüncelerini devam ettirmek ve yeni nesillere aktarmak için buradayız” dedi.



Program da günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuÅŸma yapan Rize Belediye BaÅŸkanı Halil Bakırcı; “Vatanımızın zor günler yaÅŸadığı yıllarda dedelerimiz yurdun birçok yerinde mallarıyla, kanlarıyla, canlarıyla kahramanlıklar göstermiÅŸtir. Bunlar nesilden nesile anlatılmaktadır. Emice emice dediÄŸimiz Ä°psiz Recep’te bunlardan biridir. Birlik ve beraberliÄŸe her zaman ihtiyacımız vardır. Ä°psiz Recep gibi geçmiÅŸte mücadele vermiÅŸ kiÅŸilerin bilgileri elimize geldikçe bizde bu bilgileri derleyip toplayıp gelecek kuÅŸaklara aktarıyoruz. Tüm varlıklarını ortaya koyarak mücadele etmiÅŸ ecdadımızı buradan bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Zor günlerde bizlere ahenk verecek bu kahramanların torunları olmaktan mutlu ve gururluyuz” dedi.



KonuÅŸmaların ardından program Ä°l Müftüsü Yusuf DoÄŸan’ın yapmış olduÄŸu dua ile son buldu.








Bu haber toplam 2583 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler