Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Ankara'yı kızdıracak adım!

Ankara'yı kızdıracak adım!
Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkılan hükümet programı kabul edildi.
24.06.2013 / 11:47

Almanya BaÅŸbakanı Angela merkel 'in Türkiye’nin Avrupa birliÄŸi ’ne tam üyeliÄŸine karşı çıktığı ve 2013- 2017 tarihleri arasında partinin hedeflerini içeren hükümet programı, Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partisi yönetim kurulunda kabul edildi. 






128 sayfadan oluÅŸan Merkel’in hükümet programında "Türkiye ile iliÅŸkileri yeni bir düzeye taşımak" ismiyle özel baÅŸlık bulunuyor. Programda ÅŸu ifadeler yer alıyor: "Türkiye’nin stratejik ve ekonomik olarak Avrupa için önemini görüyoruz. Türkiye ve Almanya’daki insanlar arasında çok yönlü iliÅŸkiler var. Bu nedenle Türkiye ve AB iliÅŸkilerini derinleÅŸtirmek istiyoruz. Yakın bir iÅŸbirliÄŸi hem AB’deki hem de Türkiye’deki insanların çıkarınadır. Türkiye ve AB arasında mümkün olduÄŸu kadar yakın iÅŸbirliÄŸi ve dış ve güvenlik politikasında ise stratejik iÅŸbirliÄŸi istiyoruz. Türkiye’nin AB’ye tam üyeliÄŸini reddediyoruz. Çünkü Türkiye üyelik ÅŸartlarına sahip deÄŸil. Ülkenin büyüklüÄŸü ve ekonomik yapısı AB’ye ağır gelecektir."






SPD'NÄ°N TAVRI BELÄ°RLEYÄ°CÄ° OLABÄ°LÄ°R






BaÅŸbakan Merkel, bu zamana kadar ısrar ettiÄŸi "imtiyazlı ortaklık" fikrinden de vazgeçip iliÅŸkileri stratejik iÅŸbirliÄŸi kapsamında geliÅŸtirmek istiyor. 22 Eylül 2013 tarihinde federal seçim sonrası CDU’nun Sosyal Demokratlarla (SPD) büyük koalisyon kurması durumunda Türkiye’nin AB üyeliÄŸi konusunda SPD’nin yaklaşımı önemli. SPD’nin karşı çıkması durumunda Merkel’in tam üyelik karşıtlığı koalisyon sözleÅŸmesine alınmayabilir. Merkel’in partisi CDU’nun yönetim kurulunda Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Milletvekili Serap Güler ve AÅŸağı Saksonya Eski Uyum, Aile ve SaÄŸlık Bakanı Aygül Özkan da yer alıyor.






CÄ°HAN





Bu haber toplam 1879 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler