Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Çaykur İşçisine Zulüm Yapılıyor

Çaykur İşçisine Zulüm Yapılıyor
Tek Gıda İş Sendikası yetkilileri, işçilere yönelik baskı ve tehditlerin arttığını, Çaykur’un 65 yıllık tarihinde görülmedik bir şekilde zülümle karşı karşıya gelindiğini söyledi.
03.07.2013 / 18:25


     ÇAYKUR’da örgütlü Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası üyesi iÅŸçilere sendika deÄŸiÅŸtirmeleri yönelik baskı ve tehditlerin arttığı iddiaları üzerine, Tek gıda-iÅŸ sendikası Rize, Trabzon,  Artvin ÅŸube baÅŸkanları Ziya Aksoy,  Hüseyin Çiftçi, Ä°smail Rakıcı, Fevzi Akınç ile Behzat NuhoÄŸlu ortak bir basın açıklaması yaparak Öz Gıda Ä°ÅŸ sendikası ve  ÇAYKUR yönetimine ağır eleÅŸtirilerde bulundular.



Åžube baÅŸkanları yaptığı ortak açıklamada çaykur iÅŸçisine yönelik baskılarla ilgili 65 yıldır Çaykur’da örgütlü sendika olduklarını , çay üreticilerimiz ve bölge halkıyla adeta etle tırnak gibi birbirine baÄŸlı kaldıklarını belirterek, Çaykur iÅŸçilerine yönelik baskılar birlikleliklerini asla bozamayacağını söyledi.



Öz Gıda yöneticileri iÅŸverenle yaptıkları pazarlıklarda  “ Grev kırdınız biz bölgeye gelip 1 ayda Tek Gıda üyesi tüm iÅŸçilerin Öz gıda iÅŸ’e geçmesini saÄŸlayacağız” diyerek baskı ve tehditlere baÅŸlamışlar ancak aradan geçen 2,5 ay gibi uzunca bir süreye raÄŸmen 8 bin Tek gıda iÅŸ üyesi iÅŸçi kardeÅŸimiz tüm baskı ve tehditlere raÄŸmen sendikasını terk etmemiÅŸ direnmiÅŸ emek düÅŸmanlarına karşı onurlu bir tavır ortaya koyarak emek düÅŸmanlarının tüm planlarını alt üst etmiÅŸtir. Öz Gıda yetkilileri 5 yıl sonra böylece bir kez daha baÅŸarısız olmuÅŸ bölgeden kaçmak zorunda bırakılmışlardır.



Bugün yaÅŸanan bütün bu geliÅŸmeler karşısında Öz Gıda Ä°ÅŸ baÅŸarısız olunca çaykur açıkça taraf olarak emek düÅŸmanlarının safında yer almıştır. ÇAYKUR genel müdürü Ä°mdat SütlüoÄŸlu baÅŸta olmak üzere ÇAYKUR yetkilileri de bu emek düÅŸmanlarına hukuksuz bir ÅŸekilde açıkça destek vermektedir. Özellikle Personel Dairesi BaÅŸkanı, Genel Müdür yardımcıları, Fabrika Müdürleri ve bazı siyasiler, emekçi kardeÅŸlerimize baskı yaparak, tehdit ve ÅŸantajla, hukuki ve yasal olmayan bir ÅŸekilde iÅŸçilerimizin sendikalarını deÄŸiÅŸtirmeleri yönünde açıkça zülüm yapmaktadırlar. Bu durum açıkça suç teÅŸkil etmektedir. ÇAYKUR yöneticileri 65 yıldan beri kardeÅŸçe barış içerisinde yaÅŸayan ve çalışan ÇAYKUR’u bugünlere getiren iÅŸçi kardeÅŸlerimizi bir birine düÅŸman etmeye çalışmaktadır.



Çaykur yöneticileri her gün bir iÅŸçiyi yıllardır çalıştığı görev yerini deÄŸiÅŸtirtmekte yer yer sürgün tehdidinde bulunmaktadır. ÇAYKUR tarihinde ilk kez kadın iÅŸçi kardeÅŸlerimiz vardiya sistemine tabi tutulmuÅŸ birçok kadın iÅŸçi çalıştığı yer deÄŸiÅŸtirilerek imalata verilmiÅŸ birçok kadın iÅŸçi ise sürgün edileceÄŸi ÅŸeklinde tehditler almaktadır. Kısacası ÇAYKUR’un 65 yıllık tarihinde iÅŸçiler görmediÄŸi bir zulümle karşı karşıya kalmıştır.



Tüm bu baskı ve tehditler karşısında asla sessiz kalmayacağız. Bütün yasal ve hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız yapılan bu zulümler için suç duyurusunda bulunacağız. Bu baskıcı yönetimin tüm hukuksuz uygulamalarını kamuoyuna açıklayacağız ve kendilerini adım adım takip edeceÄŸiz. Bölgemizin can damarı olan ÇAYKUR’u, Türk çayının ve emekçi kardeÅŸlerimizin emeÄŸinin hakkını,  geleceÄŸini bu emek düÅŸmanlarına bırakmayacağız, teslim etmeyeceÄŸiz!



ÇAYKUR yetkililerine sesleniyoruz, Türk çayının geleceÄŸini garanti altına alarak üreticilerimizin ve emekçilerimizin haklarını vermeye, ÇAYKUR’un zararını kapatıp çayın pazarlamasını yapmaya, kamu malı olan ÇAYKUR’u arpalık gibi kullanmak yerine asli görevlerini yapmaya davet ediyoruz” çaÄŸrısı yaptılar.







Bu haber toplam 2270 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler