Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Aytaç Sucuk Üretimini Durdurdu

Aytaç Sucuk Üretimini Durdurdu
Türkiye’nin en büyük et üreticilerinden Aytaç, finansal krizi aşamayınca Çankırı Çerkeş’teki tesislerinde üretimi durdurdu.
30.07.2013 / 18:15


   Aytaç, Ramazan Bayramı’ndan sonra kaynak bulunması halinde faaliyetlerini düÅŸük kapasiteyle devam ettirmeyi planlıyor. Türkiye’nin önde gelen beyaz ve kırmızı et üreticilerinden Aytaç Et’te yaÅŸanan finansal sıkıntılar, üretimin durmasına yol açtı. Firmanın ücretleri ödeyememesi üzerine 650 kadar iÅŸçi, baÅŸka ÅŸirketlerde iÅŸ aramaya baÅŸladı. Çalışanlar, firmaya baÄŸlı diÄŸer birimlerde de üretimin durma noktasına geldiÄŸini iddia ederken, Aytaç Genel Müdürü Kemal AKTAÅž, et üretiminde yaÅŸanan sıkıntının diÄŸer birimleri etkilemesinin söz konusu olmadığını söyledi.



7 BÄ°N 500 TON ET Ä°ÅžLEME KAPASÄ°TESÄ°



   Yaklaşık 18 yıl önce Çankırı ÇerkeÅŸ’te kurulan ve dünyanın en büyük entegre tesisleri arasında gösterilen Aytaç Et tesislerinde üretim durdu. Yaklaşık iki buçuk aydan bu yana grev yaÅŸanan firmada, iÅŸçilerle görüÅŸmeler devam ediyor. Ä°ÅŸçilerin iki aylık ücretlerini ödeyen firma, kalan iki aylık maaÅŸları ödemek ve faaliyetlerine devam edebilmek için yeni finansal kaynak arayışlarını sürdürüyor. Yılda 7 bin 500 ton et iÅŸleme kapasitesine sahip tesiste çalışan iÅŸçiler ise iÅŸ bulabilmek için sektörde faaliyet gösteren diÄŸer firmaların kapısını çalıyor.



BELÄ°RSÄ°ZLÄ°KLER DEVAM EDECEK



   Kaynak oluÅŸturmak için firmaya ait gayrimenkullerin satışı da deÄŸerlendiriliyor. Halihazırda YimpaÅŸ Holding bünyesinde bulunan gıda üreticisinin bünyesinde, gayrimenkul satışı için ayrı bir ekip çalışıyor. Åžirketin baÅŸka bir firmaya devredilmesi söz konusu deÄŸilken, yabancı ortak konusunda yönetimin ne gibi bir tavır alacağı ise tam olarak bilinmiyor. Edinilen bilgilere göre, firma Ramazan Bayramı’ndan sonra temin edeceÄŸi kaynaklarla, faaliyetlerine belli oranda düÅŸüÅŸle devam edecek. Fakat bayram sonrasında kaynak temininin kesin olmayışı belirsizliklerin devam edeceÄŸine dair görüÅŸleri güçlendiriyor.



HERÅžEY BAYRAMDAN SONRAKÄ° SÜRECE BAÄžLI



Firmanın Genel Müdürü Kemal AKTAÅž’ın verdiÄŸi bilgilere göre finansal problemlerin yanında ikinci olarak 5 Mart’ta yürürlüÄŸe giren uygulamalar da yer alıyor. Sucuk, salam ve sosis gibi ürünlerde karışım yapılmasının yasaklanması ve yüzde 100’lük üretime geçiÅŸin saÄŸlanamaması firmayı zora soktu.



Bu süreçte firma iki aylık cirosunu da kaybetti. Konuya iliÅŸkin ÅŸirketin devredilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Genel Müdür AktaÅŸ, "Yabancı ortak olarak ise ortaklık konusunda daha önce bize teklif olmuÅŸtu. 4 yıl önce görüÅŸmeler oldu ama rakamlarda mutabakata varılmadı. Åžimdi iç pazarda da ortaklıkla ilgili açıkçası yönetim ne gibi bir tavır içerisinde, tam anlamıyla onlarla da görüÅŸmedik. Her ÅŸey bayramdan sonraki sürece baÄŸlı. Artık orada icra kurulu toplanır. Nedir, ne deÄŸildir bakılır. Yol haritası çizilir diye düÅŸünüyorum" dedi.






Bu haber toplam 4215 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler