Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Tek-Gıda Çaykur`dan Çekiliyor

Tek-Gıda Çaykur`dan Çekiliyor
Çaykur’da 55 yılı aşkın süredir örgütlü olan Tek Gıda İş Sendikası 22 Nisan tarihinde aldığı ancak ÇAYKUR yönetiminin sağduyu çağrısıyla işçinin destek vermemesi üzerine fiyasko ile sonuçlanan grev kararının ardından her geçen gün küçülerek bölgeden çekiliyor.
05.09.2013 / 17:50

     Sendikada son olarak 5 profesyonel ÅŸube lav edilerek amatörlüÄŸe düÅŸürüldü, emekli yöneticilerle yollar ayrıldı, iki yönetici ise fabrikalarına dönmeleri için Çaykur’a yazı yazıldı, tüm personel tazminatları ödenmeden  kapının önüne kondu. 


 


 


GREV ÇAÄžRISINA Ä°ÅžÇÄ° UYMADI


 


   Tek Gıda iÅŸ Sendikası’nda son dönemde ard arda ilginç geliÅŸmeler yaÅŸanıyor. Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası’nda bölgede çekilme ve küçülme süreci 22 Nisan’da alınan grev kararının ardından yaÅŸanmaya baÅŸlandı. Grev sonrası bölgede kaos ortamı oluÅŸacağını belirten Çaykur Genel Müdürü Ä°mdat SütlüoÄŸlu’nun saÄŸduyu çaÄŸrısı üzerine iÅŸçinin destek vermediÄŸi grev baÅŸladığı gibi bitti. 


 


TÜRKEL, BAÅžARISIZ GREV DENEMESÄ°NÄ°N FATURASINI KESTÄ°


 


   Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası Genel BaÅŸkanı Mustafa Türkel, grevde baÅŸarısızlığın faturasını Rize’deki yöneticilere kesmeye baÅŸladı. Ä°lk olarak 4 AÄŸustos tarihinde OlaÄŸanüstü Genel Kurulu kararı alan Türkel, yeni yönetim oluÅŸturdu, ancak Çaykur’u temsilen Genel Merkez yöneticisi olarak görev yapan Recep Ali Çelik yönetime alınmadığı gibi yönetimde Çaykur’u temsilen hiçbir yöneticiye görev verilmedi. 


 


BU SÜREÇTE ÖZ GIDA Ä°Åž ÜYE ÇOÄžUNLUÄžU ELE GEÇÄ°RDÄ°


 


   YaÅŸanan grev fiyaskosunun ardından saÄŸduyulu davranan iÅŸçiler Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası’ndan istifa ederek Hak-Ä°ÅŸ Konfederasyonuna baÄŸlı Öz Gıda iÅŸ Sendikası’na geçmeye baÅŸladı. Kısa sürede binlerce iÅŸçinin geçiÅŸ yaptığı Öz Gıda iÅŸ Sendikası üye çoÄŸunluÄŸunu ele geçirdi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki baÅŸvurusunda bulundu. Bu durumu bir süre önce basın açıklaması yapan Çaykur Genel Müdürü Ä°mdat SütlüoÄŸlu kamuoyuna “Çaykur’da Öz Gıda Ä°ÅŸ Sendikası üye çoÄŸunluÄŸunu ele geçirdi” ÅŸeklindeki sözleri ile duyurmuÅŸtu. Öz Gıda iÅŸ Sendikası daha yetkiyi almadan Bakanlık nezdinde yaptığı giriÅŸimlerle bayram öncesi iÅŸçilerin fark paralarını almasını saÄŸlamıştı. 


 


TEK GIDA Ä°Åž’TE 5 ÅžUBE AMATÖRLÜÄžE DÜÅžÜRÜLDÜ


 


  Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası’nda yaÅŸanan son küçülme operasyonu 2 Eylül tarihindeki alınan ÅŸok bir kararla yaÅŸandı. Böylece 55 yıllık sendikanın Rize’deki 5 profesyonel ÅŸubesi lav edildi, amatörlüÄŸe düÅŸürüldü. 5 ÅŸubenin kadrosunun kalkmasıyla 2 kiÅŸi hariç Trabzon ÅŸube de dahil olmak üzere tüm personel iÅŸten çıkarıldı. Åžubeye tahsisli araçlar alındı, temsilci olarak eski yöneticilerden Selamet Bursalı atama yoluyla göreve getirildi. Åžube baÅŸkanlarından Behzat NuhoÄŸlu ile Ä°smail Rakıcı Çaykur Genel MüdürlüÄŸü’ne yazıları yazılarak fabrikalarına dönmeleri için çaÄŸrıda bulundu. Emekli olan Ziya Aksoy, Hüseyin Çiftçi ve Fevzi Akınç ise boÅŸta kaldı. 


 


TEK GIDA Ä°Åž SENDÄ°KASI BÖLGEDEN ÇEKÄ°LÄ°YOR 


 


  Tek Gıda Ä°ÅŸ Sendikası ‘nda daha öncede Ä°yidere Ä°lçesi’ndeki kutu fabrikasındaki yüzde 51 hissesini satmıştı. Ä°ÅŸten çıkarılan Tek Gıda iÅŸ Sendikası çalışanlarının tazminatlarının da ödenmediÄŸi belirtilen sendikada yaÅŸanan son geliÅŸmeler küçülme ve bölgeden çekilme olarak yorumlandı.






Bu haber toplam 2521 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler