Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

ABD'den İncirlik'teki Personeline Kritik Uyarı

ABD'den İncirlik'teki Personeline Kritik Uyarı
ABD, kara haraketanının ölümlere neden olabileceğini bu nedenle hava saldırısı yapabileceği belirtilirken, Washington yönetimi Adana'daki vatandaşları için duyuru yayınladı. Yönetim savaş tehditine karşı personelin Adana'yı terketmeleri istendi.
07.09.2013 / 09:14


ABD Senatosu’nun Beyaz Saray’a Suriye’yi vurma yetkisi veren yasa tasarısı onaylamasından günler önce ABD DışiÅŸleri Bakanlığı savaÅŸ hazırlıklarında son aÅŸamaya geldi.



Washington yönetimi, saldırıdan önce cuma sabahı bir duyuru yayınlayarak Türkiye, Lübnan ve Irak’ı potansiyel risk altındaki ülkeler arasında sayarak Adana KonsolosluÄŸu ve Beyrut BüyükelçiliÄŸi’nin acil durum personeli hariç boÅŸaltılması emir verdiÄŸini duyurdu. ABD vatandaÅŸlarını da bu ülkelere seyahat etmemeleri konusunda uyardı.



Bakanlık, Ä°srail konusunda, halen geçerli olan seyahat uyarısını 19 Haziran’da yaptığı için tekrar bir duyuru yayınlamadı.



Bakanlık duyurusunda Adana’daki personel ve ailelerinin bölgeden ayrılması için karar alındığı belirtilerek, ABD DışiÅŸleri Bakanlığı’nın ABD vatandaÅŸlarına da Türkiye’nin güneydoÄŸusuna seyahat etmemelerini tavsiye ettiÄŸi ifade edildi.



6 Eylül itibariyle Adana’daki konsolosluk personelinin çekilmesi izni verildiÄŸi hatırlatarak Türkiye’den ayrılmaya çalışacak ABD vatandaÅŸlarının da seyahatleriyle ilgili detaylardan kendilerinin sormlu olacakları vurgulandı. Bölgenin boÅŸaltılması için masraflarını ABD hükümetinin karşıladığı özel bir uçuÅŸ olmadığı ifade edildi.



AYRILMA DEĞİL İZİN




ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, ABD'nin Adana KonsolosluÄŸu'ndaki aciliyet gerektirmeyen personelin ayrılması izniyle ilgili, bunun Lübnan'daki gibi ayrılma "talimatı" deÄŸil, "izni" olduÄŸunu, bu nedenle de aciliyeti olmayan personelin ayrılıp ayrılmaması konusunda kararlarını kendilerinin vereceÄŸini söyledi.



Harf, günlük basın toplantısında, Lübnan'daki büyükelçilik ile Adana'daki konsolosluktaki aciliyet gerektirmeyen çalışan ve ailelerinin geri çekilmesi konusunun Suriye ile alakalı olup olmadığına yönelik soru üzerine, Suriye dahil bölgedeki tahsiyonun bu kararda rol oynadığını kaydetti.



Harf, "Suriye'de diÄŸer bölgesel tansiyon da rol oynadı" dedi.



"Peki spesifik olarak Suriye ile alakalı bir tehdite yönelik bir bilginiz var mı?" sorusu üzerine Harf, "Hayır" yanıtını verdi.



Harf, Türkiye ile ilgili seyahat uyarısıyla ilgili olarak, bunun ayrılma talimatı deÄŸil, "izni" olduÄŸunu, bu nedenle de aciliyeti olmayan personelin ayrılıp ayrılmaması konusunda kararlarını kendilerinin vereceÄŸini bildirdi. Harf, Lübnan'da ise ayrılma "talimatı"nın verildiÄŸini kaydetti.



Harf, ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın Kongre'den Suriye rejimine yönelik askeri güç kullanma talebiyle ilgili olarak da gereken oyu alacaklarına inandıklarını belirterek, "Konge'nin onaylamayarak, Amerika'nın kredibilitesinin sorgulanmasına izin vereceÄŸini düÅŸünmüyoruz" diye konuÅŸtu.



Harf, Kongre ve yönetimin birlik içinde karar almasının ülkeyi daha güçlü kılacağını belirtti.



Bir soru üzerine Harf, ABD olarak diÄŸer ülkelerle daha çok temas halinde oldukça ve istihbarat birimlerinin bulguları paylaşıldıkça, Obama'nın kararına desteÄŸin de arttığını ifade etti.






Bu haber toplam 2321 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler