Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

ABD ve İngiltere'den Suriye Açıklaması

ABD ve İngiltere'den Suriye Açıklaması
Londra'da İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kimyasal silahları devrederek, askeri müdahaleyi durdurabileceğini söyledi.
09.09.2013 / 13:36


    Suriye müdahalesi konusunda yapılan basın açıklamasından satır baÅŸları:

KÄ°MYASAL SÄ°LAHLAR DEVREDÄ°LÄ°RSE MÜHADALE ETMEYÄ°Z

     John Kerry yaptığı flaÅŸ açıklamayla BeÅŸÅŸar Esed'e açık kapı bıraktı. Kerry ''Esed kimyasal silahları devrederse müdahaleyi engelleyebilir' dedi.

    - Dünya dikkatini Suriye'ye vermeli ve diÄŸer diktatörlere mesaj göndermeli.

    - BaÅŸkan Obama kendi kararını kendi düÅŸüncelerine göre vermiÅŸtir. Amerika için ne iyiyse onu yapacaktır. Kongremiz için demokrasi için ne iyiyse onu yapacaktır. BaÅŸkan'da biliyor ki önünde zor bir karar var. BaÅŸkan Obama çok cesur bir karar verip Kongre'ye gitti. Demokrasilerde kongrenin kararı önem taşıyor.

   - Ben bir arkadaşımla konuÅŸmuÅŸtum. Bana kanıtlar konusunda bazı insanların hala ÅŸüphede olduÄŸunu söylemiÅŸti. Bu durumun Irak'la iliÅŸkilendirilmesi konusunda kaygı duyuluyor. Ben de kaygı duyuyordum. Suriye konusunda biz zamanımızı koruyoruz. BaÅŸkan Obama en iyi kararı vermeye çalışıyor. Ä°stihbaratı deÄŸerlendirip önümüzdeki zamanı kullanıyoruz.

ELÄ°MÄ°ZDE ÇOK FAZLA KANIT VAR

   - BaÅŸkan istihbarat bilgilerini deÄŸerlendiriyor. Gerçekten elimizde çok fazla kanıt var. Evet ortada bir risk var ancak bu az bir risk. Bizler Esed rejiminin kimyasal saldırı emri verdiÄŸini biliyoruz. Oraya askerlerini gönderdi ve saldırıyı gerçekleÅŸtirdi. Roketlerin nereden ateÅŸlendiÄŸini ve nereye indiÄŸini biliyoruz.

ROKETLERÄ°N NEREDEN ATILDIÄžINI BÄ°LÄ°YORUZ

    - Roketler Esed'in kontrol ettiÄŸi yerlerden gönderildi. Ä°nternette birçok görüntü yer aldı bu saldırıdan sonra. Bir gerçek var ortada. Gençler, çocuklar bebekler orada öldürüldü. Nefessiz kaldılar, spazm geçirdiler. Çok kötü ÅŸeyler oldu. Bu olaylar roketlerin indiÄŸi yerlerde oldu.

    - Suriye ve Ä°ran'da kimyasal saldırı gerçekleÅŸtirdiÄŸini kabul ediyor. Muhaliflerin bunu gerçekleÅŸtirebilecek kapasiteleri yok. Hangi mantıkla ÅŸunu söyleyebilirsiniz ki rejim kontroldeki yerlerden ateÅŸlenen roketler muhalifler tarafından ateÅŸlensin.

Esed'in bir karşılık konusunda yaptığı açıklamayı nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz. Ä°ngiltere operasyona hayır dedi. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz ? Kongre'den onay çıkmasa dahi operasyon düzenlenebilir mi ?

Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanı William Hague ''Esed'in söylediklerini dikkate alıyoruz. Ancak geçmiÅŸte de katliam yapan diktatörler yaptıklarını inkar etmiÅŸtir.'' dedi.

    ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry ''Daha fazla gecikmeden bir ÅŸeyler yapılması gerektiÄŸini düÅŸünüyorum. Daha önce kanıtları sunmuÅŸtum. Ben kiÅŸisel olarak elimizde kanıtlar olmadan bir takım ÅŸeylerin yapılmaması gerektiÄŸini düÅŸünüyorum fakat kanıtlarımız var. Sizler whitehouse.com'a girerek raporlarımızı okur ve kendi kararlarınızı verebilirsiniz. Ä°nanılırlık konusunda bir ÅŸüphenin olmaması gerektiÄŸini düÅŸünüyorum.

     - Ä°nsanlar müdahaleden korkuyor. Irak ve Afganistan sonrası gibi olmasından korkuluyor. Bu yüzden bazı kesimler müdahaleye karşı çıkıyor. Ancak bazı ÅŸeylere gözümüzü kapatamayız. Ancak Suriye'de böyle bir durum söz konusu deÄŸil. Biz savaÅŸa girmiyoruz. Biz insanların hayatını riske atmayacağız. Bizler Esed rejiminin sorumlu tutulmasını istiyoruz.






Bu haber toplam 2011 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler