Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize’nin En Yaşlı İnsanı 107 Yaşında

Rize’nin En Yaşlı İnsanı 107 Yaşında
Koca Celal Dayı Bir Asrı Geçti Yaşın
26.11.2013 / 12:30


RÄ°ZE’NÄ°N EN YAÅžI Ä°NSANI CELAL BÜLBÜL AMCA 107 YAÅžINA GÄ°RDÄ°



    Rize’nin, GündoÄŸdu Beldesinde yaÅŸayan ve halen her gün iÅŸ yerine giderek çalışan, Rize’nin en yaÅŸlı insanı olarak tanınan Hacı Celal Bülbül 1906 yılında Ä°kizdere Ä°lçesinin Ballıköyünde dünyaya gelmiÅŸ.



   1940 yılından beri ticaretle uÄŸraÅŸan, Rize’nin GündoÄŸdu beldesinde yıllarca hayvan besi ürünleri satan, Rize’nin en yaÅŸlısı olarak tanınan Hacı Celal Bülbül, “Her gün muntazam bir ÅŸekilde dükkanımı açarım. Beni hayata baÄŸlayan ve canlı tutan iÅŸimden hiç kopmamamdır. Evlatlarım 105 yaşında olduÄŸumu söylüyorlar. Fakat benim hesabıma göre 107 yaşıma girdim. Allah’a çok ÅŸükürler olsun saÄŸlığım çok iyidir. SaÄŸlığımla ilgili tek ÅŸikayetim kulaklarımın ağır iÅŸitmesinden baÅŸka ciddi hiçbir saÄŸlık sorunum yoktur. Bana nasıl bu kadar saÄŸlıklı uzun yaÅŸadığımı soruyorlar. Bir kere çalışmasam hasta olurum. Birde çok karışık yemek yemem. Her gün mutlaka balık yerim. YoÄŸurt yerim, peynir yerim, bal karıştırılmış süt içerim ve sürekli hareket ederim. Yerimde oturmam, devamlı gezerim. Allah’a karşı kulluk vazifem olan ibadetlerimi hiç aksatmam. Sabah namazını kıldıktan sonra hiç uyumam. Erken yatar, erken kalkarım. EÅŸim erken vefat etti. Allah öyle istedi. Çok üzüldüm fakat onu çok sevdiÄŸim için bir daha hiç evlenmedim. 3 erkek 3’de kız evladım ve onlardan onlarca da torunum vardır. Evlatlarım çok hayırlı çıktılar. Bana çok düÅŸkündürler. Hepsi bana hizmet için yarışırlar. Çok fazla konuÅŸmam. BilmediÄŸim konuda susarım ve karşı tarafı dinlerim. Sakın, kızmayan ve sabırlı bir yapıya sahibimdir. Her konuda, Allah’a çok ÅŸükrederim. ”dedi.







 





Etiketler: celal bülbül
Bu haber toplam 2999 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler