Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar
BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, Sakarya Ãœniversitesi'nde konuÅŸuyor.
27.12.2013 / 17:18

    Dün Bakanlar Kurlu kabinemizde görev deÄŸiÅŸiklikleri yaptık. Bu deÄŸiÅŸiklikle AyÅŸegül Ä°slam  kardeÅŸimizi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görevlendirdik. Bu geliÅŸmenin hem Sakarya’ya hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 


 BU Ä°KÄ° SIR KELÄ°MEDÄ°R


 11 yılda Türkiye’yi çok farklı bir konuma yükselttik. Bu baÅŸarının en temel formülünü bir kez daha hatırlatmak bu formül üzerinde bir kere daha durmak istiyorum. Ä°stikrar ve güven. 11 yılın en temel formülü bu iki sır kelimedir. 


 Türkiye’nin yakın tarihine baktığınızda istikrar ve güvenin olduÄŸu dönemlerde Türkiye’nin atılım yaptığını net olarak görüyoruz.  


 KAYBEDEN VARDIR


 Uluslararası sistemde özellikle Türkiye gibi geliÅŸmekte olan ülkeler söz konusu olduÄŸunda bir kazana varsa biliniz ki bir de kaybeden vardır. Bir kaybeden varsa biliniz ki muhakkak bir kaybeden vardır.  Yani Türkiye’nin kaybettiÄŸi dönemlerde birileri muhakkak kazanmıştır.Türkiye’nin büyüdüÄŸü istikrara kavuÅŸtuÄŸu dönemlerde birileri muhakkak kaybetmiÅŸtir. Faiz bu noktada en somut örneklerden biridir.  


 642 TRÄ°LYON KAYBETTÄ° 


 Bir ülkenin borçlanmada kullandığı faiz yüksekse o ülke kaybediyor demektir. EÄŸer faizler 2002 yılındaki sevisinde kalsaydı Türkiye 642 katrilyon kaybedecekti.  Türkiye 642 katrilyon kazanırken taktir edersiniz ki birileri de 642 katrilyon kaybetti. Ä°stikrar ve güvenin saÄŸlam olduÄŸu bir ülkede faizler düÅŸer, refah artar


 BAÅžARININ TEK SIRRI...


 BaÅŸarının tek sırrı insandır. Emek, istihdam, tüketim ve üretim insanın türevidir. Yatırım yapmamız gereken insandır. 


 Türkiye 30 yıldır terörle mücadele ediyor. Her gün acılar yaÅŸandı. Terör biz Çözüm sürecini baÅŸlatana kadar bitmedi. Biz partimizi kurarken terör meselesi konusunda teÅŸhisimizi koymuÅŸtuk. Terörün bir tek güvenlik önlemleriyle çözülemeyeceÄŸini söylemiÅŸtik. 


 GECE BOYU DERTLEÅžTÄ°K


 Dün Libyalı bir dostum yanımdaydı. Gece boyu dertleÅŸtik. Åžuanda Libya’da 22 milyon silah var dedi. Libya’nın nüfusu ne biliyor musunuz. 6 milyon. Bu ne demek biliyor musunuz. Libya’da herhangi bir fitilin ateÅŸlenmesinde güya demokratikleÅŸmeye geçiyoruz dediÄŸi bir  dönemde her ÅŸeyi kaybedebilir. 


 ÖNÜMÜZDE Ä°KÄ° SEÇENEK VAR


 Önümüzde iki seçenek var. Ya eski Türkiye devam edecek Türkiye kaybedecek birileri kazanacak yada yeni Türkiye kurulacak Türkiye kazanacak o birileri kaybedecek. 


 


Türkiye’nin önünde böyle bir seçenek var. Herkes eski Türkiye’yi gördü, yaÅŸadı. Eski Türkiye yeniden baskılarla, yasaklarla yolsuzlukla devam etmek anlamına geliyor. Ä°deali olmayan hedefleri olmayan boynu bükük, itibarsız halde dünya sahnesinde yer alması anlamına geliyor. Yeni Türkiye yasaklarından tamamen kurtulmuÅŸ, yolsuzlukla mücadelesini sürdüren, herkesin kardeÅŸçe yaÅŸadığı bir ülke anlamına geliyor.


 


HESABINI DA BÄ°Z SORARIZ


 


Son zamanlarda yolsuzluk adın altında baÅŸlatılan soruÅŸmalar yeni Türkiye’nin önüne çıkarılmış engeldir. Birçok ÅŸey yavaÅŸ yavaÅŸ gündeme gelecek. Burada yolsuzluÄŸa bulaÅŸmış olanlar varsa ortaya çıkıyor. Birileri devletin malını yetimin hakkını alıyor söÄŸüÅŸlüyorsa onun de hesabını da biz sorarız. 


 


KÄ°M YARGILAYACAK BÄ°LÄ°YOR MUSUNUZ


 


Buradan suç duyurusunda bulunuyorum. BaÅŸsavcı, savcının nasıl bilgi sızdırdığını açıkladı. HSYK burada suç iÅŸlediler. Adli Kollukla ilgili bir dava sürerken kalkıp açıklama yapıyorlar. Anayasanın 138. Maddesine aykırı hareket ediyorlar. Bu HSYK’yı kim yargılayacak. Öyle bir yetkim olsa anında yargılayayım. 


Kim yargılayacak biliyor musunuz. Millet. Son günlerde iki ÅŸey söyledim. Ya millet ya zillet.


 


OLMAMIÅž ÅžEYLER VARMIÅž GÄ°BÄ°...


 


Hukuk baÅŸka bir ÅŸeydir. Kanun baÅŸka. Buz hukuktan yanayız. Olmamış ÅŸeyler varmış gibi gösterilirse. ÖrneÄŸin Enerji Bakanlığımızda termik santraller filancaya verildi. Eline dursun henüz böyle bir ihale yok. 2014 yılında yapılacak ihaleler bunlar. Bir savcı adliyenin önünde basına bildiri dağıtabilir mi. Böyle bir savcı bizim için adaletin yüz karasıdır. Sen nasıl bildiri dağıtırısınn. Bunu baÅŸkaları yapıyor. Demek sende de baÅŸka esintiler var.  Burada suç duyurusun yapıyorum. HSYK sen bu zat ile ilgili ne yapıyorsun. 


 


Biz hem yasamayız hem yürütmeyiz. Ben ÅŸuna inanıyorum. Egemenlik kayıtsız ÅŸartsız milletindir, yargının deÄŸildir. Ama kalkıp yargı egemenlik kayıtsız ÅŸartsız benim diyorsa bunu da bilelim ona göre adım atarız. Ya eski Türkiye’ye dönüÅŸ yapılacak ya da yeni Türkiye’nin inÅŸası hızlanacak.


 


TÜRKÄ°YE KARÅžISINDA DÄ°RENECEK


 


Eski Türkiye’nin siyaseti yeni Türkiye karşısında direniyor. Yeni Türkiye’ye karşı hem içeride hem dışarıda direniÅŸ var. Ama bu direniÅŸ emin olun son direniÅŸtir. Son kez saldırıyorlar. Allah’ın izniyle milletimizin desteÄŸiyle bu taarruzları göÄŸüsleyecek esti Türkiye’nin kapısını tamamen kapatacağız. 


 


Bugün bizim partimize hükümetimiz yönelen bu saldırı baÅŸarılı olacak olursa herkes bilsin ki aynı saldırı yarın baÅŸka partiye yapılacaktır. BaÅŸarısı olursa milletin iradesi hiçbir zaman yara almayacaktır. Millet bize git derse gideriz. Ama millet kal derken birilerin git demesine de kulak asmayız. Biz milletin emanetine sahip çıkacağız. Milletimizin de iradesine sahip çıkacağına inanıyorum. Bu süreçten ülke olarak millet olarak çok daha güçle çıkacağız. Faiz lobisi kaybedecek. Terör lobisi kaybedecek. KardeÅŸlik kazanacak. Kaos lobisi kaybedecek.  Ä°stikrar ve güven kazanacak.  


 


Bakın dikkat edin son saldırıda demir yolu var. Yüksek hızlı treni yaptık ya onun için. Bunlar bizi hala eski kara trenle gidin gelin yük vagonlarının içende gidin gelin diye görmek istiyorlar.  Bunlar yüksek hızlı trenle yaÅŸayan bir Türk evladı görmek istemiyorlar. Onun için çılgına döndüler ve orayı hemen öne sürdüler.





Bu haber toplam 2083 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler