Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Kuzey Irak'tan Türkiye'ye ucuz doğalgaz jesti

Kuzey Irak'tan Türkiye'ye ucuz doğalgaz jesti
Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi'nin Türkiye'ye 250 dolar gibi bir fiyata doğalgaz satacağı iddia edildi.
30.12.2013 / 17:07


   Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Kürt Yönetimi'ne yakın iÅŸ çevrelerinde, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye gelecek doÄŸalgazla ilgili 20-25 yıllık dönemi kapsayacak biçimde 'sabit fiyata' denk gelecek alım ve satım kontratı yapıldığı konuÅŸuluyor.



Bu aÅŸamada, taraflar arasında anlaÅŸmaya varılan doÄŸalgaz fiyatı konusunda rakam verilmiyor. Ancak, her bin metreküp doÄŸalgaz için 250 dolar düzeyi konuÅŸuluyor.



TÜRKÄ°YE 2017'DE Ä°THAL EDECEK



Kürt bölgesinde çok ciddi bir doÄŸalgaz rezervi bulunuyor. Türkiye'nin yıllık doÄŸalgaz tüketimi 45-50 milyar metreküp. Türkiye, Kuzey Irak'ta üretilecek doÄŸalgazı, 2017 yılından itibaren ithal edecek. 4 milyar metreküp ile baÅŸlayacak ithalatın, zaman içinde 20 milyar metreküpe kadar çıkması hedefleniyor.



RUSYA VE Ä°RAN'DAN DAHA UCUZA GELECEK



Edinilen bilgiye göre, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye gelecek doÄŸalgazla ilgili 20-25 yıllık dönemi kapsayacak 'sabit fiyata' denk düÅŸecek doÄŸalgaz alım ve satım kontratı yapıldı. Fiyat, kontrat döneminde deÄŸiÅŸmeyecek. Kuzey Irak'tan ithal edilecek gazın fiyatı, rakip ülkelerden (Rusya ve Ä°ran gibi) alınanlardan daha ucuz olacak. Bu aÅŸamada taraflar arasında anlaÅŸmaya varılan doÄŸalgaz fiyatı konusunda rakam verilmezken, bin metreküp doÄŸalgaz için 250 dolar düzeyi telaffuz ediliyor.






Bu haber toplam 1953 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler