Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Davutoğlu, Türkiye'yi Karıştıran 2 Ülkeyi Açıkladı

Davutoğlu, Türkiye'yi Karıştıran 2 Ülkeyi Açıkladı
Davutoğlu, "Dershane olayı da bahane edildi" dedi, o iki ülkeyi işaret etti.
11.01.2014 / 13:12


  DışiÅŸleri Bakanı DavutoÄŸlu, Ä°ngiltere ve Fransa baÅŸta olmak üzere bazı ülkelerin Türkiye'nin güç birikiminden rahatsız olduÄŸunu vurguladı ve "Son olaylarda dış güçlerin de etkisi var. Dershane olayı da bahane edildi" dedi.



DışiÅŸleri Bakanı Ahmet DavutoÄŸlu, 17 Aralık operasyonu ile baÅŸlayan sürece iliÅŸkin çarpıcı deÄŸerlendirmeler yaptı. DavutoÄŸlu, "Türkiye'nin güç birikiminden rahatsız oldular. Devletin ele geçirilmesine müsaade etmeyiz. Sağımıza solumuza ÅŸüphe ile bakmaya baÅŸladık" dedi.

    Avrupa ülkelerinin TBMM Dostluk Grubu baÅŸkanları ile önceki gün sabah kahvaltısında bir araya geldi. Soruları yanıtlayan DavutoÄŸlu'nun mesajları ÅŸöyle:

OKULLARA DESTEK VERDÄ°K: Biz yurtdışındaki Türk okullarına her gittiÄŸimiz yerde ziyarette bulunduk. Ä°lk zamanlar büyükelçiler buralara 'cemaat' okulları diyordu, sonra 'Fethullah Gülen'in okulları dediler. Åžimdi ise 'okullarımız' diyorlar. Biz bu okullara çok destek olduk. Yanlış algıları deÄŸiÅŸtirdik.

GÜÇ BÄ°RÄ°KÄ°MÄ° RAHATSIZ ETTÄ°: Türkiye'de 11 yıldır büyük bir güç birikimi yaptı. Bu birikim Ä°ngiltere ve Fransa baÅŸta olmak üzere bazı ülkeleri rahatsız etti. Son olaylarda dış güçlerin de etkisi var. Dershane olayı da bahane edildi.

TEDBÄ°RLÄ°YÄ°Z, ATLATACAÄžIZ: AK Parti, zaman zaman sıkıntılar yaÅŸadı. Bunu ilk olarak 1 Mart Tezkeresi'nde gördük. YaÅŸananlar ne ilk ne de son olacak. Gerekli önlemleri alacağız. Tedbirliyiz. Biz bu sıkıntıyı da atlatacağız.

GÜVENEMÄ°YORUZ: Öyle bir hale geldik artık kime güveneceÄŸimizi anlayamıyoruz. Sağımıza solumuza ÅŸüphe ile bakmaya baÅŸladık.

DEVLET GELENEĞİMÄ°Z VAR: Bizim bir devlet geleneÄŸimiz var. Osmanlı'da da bu böyleydi. Devlet için evlatlar bile feda edildi. Bugün de devlete zarar verecek bir yapıyı kabul etmemiz mümkün deÄŸil. Devletin ele geçirilmesine müsaade etmeyiz.

TIR'DA ISRAR ETTÄ°LER: Türkmenlere büyük baskı var. Çok zor durumdalar. Biz onlara yardım etmek zorundayız. Yalnız kaldılar, sıkıştılar. Türkmenlere yardım götüren TIR'la ilgili arama olayı olduÄŸunda baÅŸbakanlıktan ilgili savcı arandı ve konunun BaÅŸbakanın bilgisi dahiline olduÄŸu söylendi ama buna raÄŸmen kararına ısrar etti.

"EL-KAÄ°DE TERÖRÜ; ÖLÜMÜ GÖSTERÄ°P SITMAYA RAZI ETMEK GÄ°BÄ°"

    Cenevre-2 Konferansı öncesi Pazar günü içinde ABD, Fransa, Ä°ngiltere, Suudi Arabistan'ında yer aldığı Suriye Dostları Çekirdek Grubu toplantısına katılmak üzere Fransa'nın baÅŸkenti Paris'e giden DavutoÄŸlu hareketinden önce basın toplantısı yaptı. Özetle ÅŸu mesajları verdi: Yermük kampından 12-15 civarında Suriyeli açlık nedeniyle öldü. DiÄŸer kuÅŸatılmış birçok bölgede de bu açlık tehlikesi devam ediyor. Bir ÅŸekilde etnik kıyım yapılıyor.



    Benim dediÄŸim ÅŸudur: Bazı çevreler, El-Kaide terör örgütünün yaptığı terör ve ÅŸiddeti bahane göstererek, Esad'ı ehveniÅŸer gibi göstermeye çalışıyorlar. 'Ben ehveniÅŸer olarak görüyorum' demedim. Öyle bir uluslararası kampanya yürütülüyor ki, El-Kaide terörü; yani ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi, El-Kaide terörü gündemde tutularak ve bu öne çıkartılarak, Esad rejimi ehveniÅŸer gibi gösterilmeye çalışılıyor. Suriye'de ÅŸerlerin Kaynağı Esad'dır.






Bu haber toplam 2093 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler