Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

TÜSİAD Başkanı'ndan Başbakan Erdoğan'a ananas tepkisi

TÜSİAD Başkanı'ndan Başbakan Erdoğan'a ananas tepkisi
TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşmaya tepki gösterdi.
25.01.2014 / 15:38


   Muharrem Yılmaz, Ankara Belediye BaÅŸkanları Tanıtım Toplantısı'nda konuÅŸan BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın, Fethullah Gülen'e ait olduÄŸu iddia edilen ses kayıtlarındaki diyaloglarla ilgili söylemlerine tepki gösterdi.



   CNN TÜRK'te yayınlanan EÄŸrisi DoÄŸrusu programında Taha Akyol ve Emin Çapa'nın sorularını yanıtlayan TÜSÄ°AD BaÅŸkanı Muharrem Yılmaz, BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın, "TÜSÄ°AD'ın BaÅŸkanı böyle bir ülkeye küresel sermaye gelmez ifadesini kullanamaz. EÄŸer kullanıyorsa bu, bu ülkeye karşı ihanettir" sözlerini deÄŸerlendirdi. BaÅŸbakan'ın sözlerini üzüntüyle karşıladığını belirten Yılmaz ÅŸunları söyledi:



"ÇÖZÜM SÜRECÄ°NÄ°N EKONOMÄ°K AYAÄžINI BÄ°Z ÜSTLENDÄ°K"



   Türkiye'deki yabancı sermayeli ÅŸirketler hepsi benim üyem, niye uyarmadın diye bana sorarlar. TÜSÄ°AD baÅŸkanıyım, Türkiye ekonomisinin yarısını üretiyorum ben. Türkiye'de yabancı sermayenin nasıl hareket edeceÄŸini birisi söyleyecekse ben söylerim, ben söylemek zorundayım. Dünyadaki muadil örgütlerle ben çalışıyorum. Türkiye'nin yatırım ortamını, 'caziptir' hem içeride, hem dışarıda kefil olmaya çalışıyorum. Türkiye'de çözüm sürecinin ekonomik ayağını biz üstlendik. Bütün bu çabalarım Türkiye'deki refah ve zenginliÄŸin yaratılabilmesi için, yatırım yapılması lazım. Ben de bunun gayreti içerisindeyim.



"VATAN HAİNLİĞİNİ KABUL EDEMEM"



    Ben, doÄŸrusu vatanseverliÄŸimi kimseye sorgulatmam. Ä°ÅŸimi gücümü bırakmışım uÄŸraşıyorum. TÜSÄ°AD baÅŸkanı olarak vazifemi, TÜSÄ°AD'ın bana yüklediÄŸi sorumluluÄŸu yerine getirmeye çalışıyorum. Bu vatan hainliÄŸi gibi ÅŸey kabul edilemez. Bu kadar kolay vatan hainliÄŸinden bahsedilemez. VatanseverliÄŸi sorgulanan bir adam olarak hatırlanamam. Ben bu sözlerin inÅŸallah en kısa zamanda telafi edilip geri alınmasını diliyorum."



"NE ANANAS NE MUZ CUMHURÄ°YETÄ° Ä°STEMÄ°YORUZ"



   "Sanki ben o konuya deÄŸinmemiÅŸim gibi sayın BaÅŸbakan bazı konulara deÄŸinmediÄŸimden bahsetti. Gözleri kör eden söz konusu kavganın temelinde hukuk devleti, güçler ayrılığı, temiz siyaset gibi vazgeçilmez demokratik kavramlar konusundaki zaaflar yatıyor. DiÄŸer yandan devletin güvenlikle ilgili kurumlarında yaÅŸananlardan sonra bu kurumların daha önce nasıl iÅŸlediÄŸini, bundan böyle nasıl iÅŸleyeceÄŸini sorgulamadan da edemiyoruz. Her ikisini de kabul edemeyiz; biz ne ananas cumhuriyeti ne muz cumhuriyeti."






Bu haber toplam 1981 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler