Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

AK Parti'yi devirmeye yönelik , yeni ses kayıtları ortaya çıktı

AK Parti'yi devirmeye yönelik , yeni ses kayıtları ortaya çıktı
Ankara'daki hakim ve savcılara dinletildiği belirtilen kayıttaki ifadeler şok etkisi yaşattı.
15.02.2014 / 16:31


Yargı darbesiyle AK Parti hükümetini devirmek için art arda operasyonlar yapan paralel yapının yüksek yargı üyesi hakim ve savcılara yönelik talimatlarını içeren ses kaydı ortaya çıktı.



Ankara'daki hakim ve savcılara dinletildiÄŸi belirtilen kayıttaki ifadeler ÅŸok etkisi yaÅŸattı. 19 maddenin sıralandığı kayıtta "Hizmetin bekaası için Türkiye'nin feda edilebileceÄŸi", "takiyye, inkar  ile her yolun kullanılabileceÄŸi", "insanların zaaflarıyla tehdit edileceÄŸi", "Seçimlerde yüzde 65 ile bile gelseler dosyalarla götürüleceÄŸi" gibi dehÅŸet ifadeler dikkat çekti.



BaÅŸbakan ErdoÄŸan'dan 'Uzun' diye sözedilen kayıtta "MOSSAD, CIA ve diÄŸerleri Uzun'u götürmek istiyor" deniliyor.



Seçimlerden galip çıksa bile




Kayıtta, AK Parti'nin seçimlerden galip gelmesi halinde yargı darbeleriyle götürülmesinin hedeflendiÄŸi ÅŸöyle dile getiriliyor: "Ok yaydan çıktı bir kere. Bu safhadan sonra geri dönüÅŸ 'yok olmamız' anlamına gelir. Onun için tüm imkanlar kullanılarak taarruz tek yoldur. Önümüze kim çıkarsa ezip geçeceÄŸiz. Seçimlerde yüzde 65 ile bile gelseler, dosyalarla götürmek zorundayız. 44 yılda ördüÄŸümüz hırkayı 'buyrun siz giyin' diyecek deÄŸiliz." Kayıtta, istenilen sonucun alınması için "Komünist, faÅŸist, Alevi ve CHP'li farketmez herkesle ittifak edin" talimatı veriliyor.



Gerekirse Türkiye feda edilir




Yüksek yargı mensuplarına yaÄŸdırılan telkinler bunlarla sınır deÄŸil. 'Hayrı kesir için ÅŸerri galil irtikap edilir' (Büyük bir fayda için küçük kötülük yapılabilir) denilerek örgütün çalışma prensipleri belirtililiyor. "150 devlet içinde hizmet hareketimiz ve müesseselerimiz var" ifadesiyle baÅŸlayan kayıtta "Bu hizmetin bekaası için gerekirse Türkiye feda edilir. 5 bin savcı o kadar hakim, onbinlerce polis ve asker ÅŸehit olmaya hazır. Kayıplar önemli deÄŸil. Türkiye'deki mücadelede ABD'nin yanında yer alırsak güçlü çıkarız" ifadeleri yer alıyor.



Yıpratmak için her yolu kullan



Åžok kayıtta, hükümeti yıpratmak için her türlü yolun kullanılması gerektiÄŸi dile getirilerek ÅŸu talimatlar veriliyor: "Tedbir, inkar ve takiyye ile her yolu kullanarak mücadele edeceksiniz. 93'ten sonra mütevelli olanlara yetki verilecek. 93'lü yıllarda hizmete girenler bugün yapılıp söylenenleri geçmiÅŸle mukayese edip sorguluyorlar. Bunlarla bir sonuca varmamız mümkün deÄŸil. Ä°stiÅŸareye tabi olunacak. Orada tebliÄŸ edilenlere mutlak itaat edilecek. BaÅŸbakan bu gücü tahmin edemediÄŸi için baÅŸ edeceÄŸini düÅŸünüyor."



Herkesi zaaflarıyla baskı altına alın



FiÅŸlemelerle birçok kiÅŸinin bilgilerinin ellerinde olduÄŸunu ve gerekirse bunların kullanılacağının belirtildiÄŸi kayıtta ÅŸöyle deniliyor: "Bütün bilgiler her alanda amir, memur, hakim, savcı, asker, general, vali, müsteÅŸar, esnaf ve talebe sayı ve özellikleriyle masamızda. Herkesi her an 'hain ilan ediliriz' endiÅŸe ve baskısı altında tutun. Gerekirse zaaflarını açıklamakla tehdit edin. Hizmetimizi muhafaza için güçlü olandan yana olmak esas düsturumuz olmalı. Türkiye'deki mücadelede ABD'nin yanında yer alırsak güçlü çıkarız."



Uzun'un gitmesi için halisane dua edin



BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı hedef alan kayıtta, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın da açıkladığı "Uzun adamın ölmesini bekliyorlar" sözünü doÄŸrular ifadeler yer aldı. Kaydın o bölümü ise ÅŸu ifadeleri içeriyor: "Üç yıldır Uzun'un ölümü için dua ediliyor. Hala ayakta. Demek ki halisane dua etmiyorsunuz. MOSSAD, CIA ve diÄŸerleri Uzun'u götürmek istiyor. Bize de onun akılsız davranışları yüzünden '159 ülkedeki okullarınızı kapatırız ya da RTE'yi götürüsünüz' diyorlar. Hizmetimizin selameti için 1 kiÅŸi veya ülke gitse ne olur."




STAR






Bu haber toplam 2177 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler