Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Arınç, Paralel yapının kuracağı partiyi açıkladı

Arınç, Paralel yapının kuracağı partiyi açıkladı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, paralel yapının yeni kuracağı partiyi açıkladı.
24.03.2014 / 12:14


   Arınç, Balıkesir'de halka seslendi. Bülent Arınç, ilk defa Balıkesir'deki konuÅŸmasında paralel yapının yeni parti kurma giriÅŸimini açıkladı. "Ä°lk defa söylüyorum" diyen Arınç, AK Parti'den istifa eden eski Bakan ErtuÄŸrul Günay ve Ä°lhan Ä°ÅŸbilen'in seçimden sonra yeni parti kuracaklarını, bunu da Ä°zmir'deki bir hava gazı fabrikasında düzenledikleri basın toplantısında açıkladıklarını anlattı. Bülent Arınç, "Geç kalmanıza gerek yok, adam gibi partinizi kurun adam gibi karşımıza çıkın. Biz bunu istiyoruz" dedi.



"ADAM GÄ°BÄ° PARTÄ°NÄ°ZÄ° KURUN, ADAM GÄ°BÄ° KARÅžIMIZA ÇIKIN"



   Bülent Arınç, Kütahya'da katıldığı programın ardından akÅŸam saatlerinde özel uçak ile Balıkesir'de geldi. Burada partisinin düzenlediÄŸi mahalle mitinginde binlerce kiÅŸiye seslenen Bülent Arınç, AK parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ahmet Edip UÄŸur'un Balıkesir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adaylığının Balıkesir için bir ÅŸans olduÄŸunu, Balıkesirlilerin bu fırsatı en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendireceklerine inandığını kaydetti. Muhalefet partileri ile paralel yapıyı eleÅŸtiren Bülent Arınç, CHP ve MHP'yi kendilerine bir seçim hedefi dahi koyamamakla suçladı. BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın seçimde birinci parti olarak çıkmaz ise genel baÅŸkanlıktan istifa edeceÄŸini açıklamasını örnek gösteren Arınç, CHP'ye yüzde 30, MHP'ye de yüzde 20 hedefi koyarak "EÄŸer seçimde bu oy oranlarını tutturamaz iseniz siyaseti bırakın" mesajı verdi. Balıkesir'deki konuÅŸmasında Ä°zmir'de bir hava gazı fabrikasında AK Parti'den ihraç istemiyle disipline sevk edilince istifa eden eski Kültür Bakanı ErtuÄŸrul Günay'ın yine AK Parti'den istifa eden milletvekili Ä°lhan Ä°ÅŸbilen'in düzenlediÄŸi basın toplantısında yeni parti kurma kararlarını açıkladı. Erkan Mumcu ve Murat BaÅŸesgioÄŸlu'nun da isimlerini Günay ve Ä°ÅŸbilen ile birlikte zikreden BaÅŸbakan Yardımcısı Bülenrt Arınç, Pensilvanya merkezli yeni parti kurma giriÅŸiminin deÅŸifresiyle ilgili ÅŸunları söyledi:



   "GeçtiÄŸimiz günlerde ErtuÄŸrul Günay ile iki arkadaşı Ä°zmir'de hava gazı fabrikasında basın toplantısı yapmışlar. Bunlar bizim arkadaÅŸlarımızdı; geçmiÅŸi hatırlıyorum, Erkan Mumcu da böyleydi, Murat BaÅŸesgioÄŸlu da böyleydi. Biz onları hiç ihtiyacımız yokken bu partiye bir güç katarlar mı, bir deÄŸiÅŸiklik olur mu diye düÅŸündük milletvekili yaptık. Åžu anda kötü insan olduklarını da söyleyemem. Ama insan siyasette hata yaparsa bunu büyük bir ÅŸekilde öder ve siyasi hayatı biter. Ben onun için üzülüyorum. Hava gazı fabrikasında yaptıkları basın toplantısında diyorlar ki, 'Biz seçimlerden sonra bir deÄŸerlendirme yapacağız belki bir parti kurabiliriz'. Yeni bir siyasi oluÅŸum. Åžimdi o arkadaÅŸlarıma, geçmiÅŸteki merhabamızın, selamünaleykümlerimizin hatırına iki ÅŸey hatırlatayım; ey Ä°lhan Ä°ÅŸbilen ey bir baÅŸkası, ey ErtuÄŸrul Günay, aslında biz bunu bekliyoruz. Geç kalmanıza gerek yok, adam gibi partinizi kurun, adam gibi karşımıza çıkın. Biz bunu istiyoruz. O zaman bu cemaat denen, camia denen, hizmet denen grubun biz siyasi rakibi oluruz. O zaman karşımıza çıkarlar 'Biz sizden daha iyi yöneteceÄŸiz bu ülkeyi, siz yanlış yaptınız' derler. Milletten ne kadar oy alırsa o kadar da söz sahibi olurlar. Ama ÅŸimdi hem dini cemaatiz deyip hem de siyasi parti faaliyetinde bulunursanız bu kendinizi inkar olur. Siz siyasi bir organizasyonu bir an evvel kurun ve karşımıza öyle çıkın. Mertçe çıkın, açık çıkın. Biz de bir siyasi partiyiz deyin. Ama onlara iki tane tavsiyem oldu; Böyle toplantıları bundan sonra hava gazı fabrikasında filan yapmayın. Zaten adı bile ürkütücü, gaza mı geldiniz yoksa? Hava gazı fabrikasında parti kuracağız diyorlar, Allah aÅŸkına, insan yerini bir seçer."



Kaynak: Ä°HA





Bu haber toplam 2254 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler