Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Dershaneler hakkında flaş gelişme!

Dershaneler hakkında flaş gelişme!
Milli Eğitim Bakanlığı , dershanelerin özel okula dönüştürülmesine ilişkin esasların belirlendiği kılavuzu yayımladı.
30.05.2014 / 19:04

Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB), dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren Milli EÄŸitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 14 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, Bakanlığa baÄŸlı özel dershane ve özel etüt eÄŸitim merkezlerinin özel okula dönüÅŸümü çerçevesinde ilgili paydaÅŸların görüÅŸlerini de alarak yol haritası niteliÄŸinde bir kılavuz hazırladı.


 


Dershane ve öÄŸrenci etüt eÄŸitim merkezlerinin dönüÅŸümüyle ilgili ilgi genelge hükümlerinin uygulanmasına yönelik açıklamaları içeren "5580 Sayılı Kanun Kapsamında 14 Mart 2014 Tarihinde Faal Olan Dershaneler Ä°le ÖÄŸrenci Etüt EÄŸitim Merkezlerinin DönüÅŸüm BaÅŸvuru ve Uygulama Kılavuzu"na iliÅŸkin genelge illere gönderildi.


 


DönüÅŸüm programına baÅŸvuracak dershane ve öÄŸrenci etüt eÄŸitim merkezlerinin dönüÅŸüm iÅŸ ve iÅŸlemleri bu kılavuz doÄŸrultusunda yürütülecek.


 


Kılavuza göre, dönüÅŸüm baÅŸvuru ÅŸartlarını taşımadıkları halde dönüÅŸüm programına alınanların, bu durumlarının tespit edilmesi halinde, haklarında 5580 ve 4706 sayılı kanunlar doÄŸrultusunda iÅŸlem yapılacak.


 


DönüÅŸüm programına baÅŸvuracak dershane ve öÄŸrenci etüt eÄŸitim merkezleri, 1 Eylül 2015'e kadar dönüÅŸüm programına Bakanlıkça MEBBÄ°S'te oluÅŸturulan DönüÅŸüm Programı Modülü üzerinden baÅŸvuracak.


 


14 Mart 2014'te faal olan dershanelerle 5580 sayılı Kanun'da yapılan düzenlemelere göre gerekli dönüÅŸümü tamamlamayan öÄŸrenci etüt eÄŸitim merkezlerinin eÄŸitim öÄŸretim faaliyetlerine ise 1 Eylül 2015'te son verilecek.


 


BaÅŸvurular yedi dönem halinde alınacak


 


DönüÅŸüm programına erken baÅŸvuranlara, DönüÅŸüm Programı DeÄŸerlendirme Formu üzerinde, dönem  önceliÄŸine  göre yüksek puan verilecek.


 


Aynı ilde ve bir baÅŸka dershanenin ÅŸubesi olmaksızın 14 Mart 2014 itibarıyla en az üç yıldır faaliyet gösteren birden çok dershanenin kurucuları bir araya gelerek kurdukları ÅŸirket tüzel kiÅŸiliklerince dönüÅŸüm programına baÅŸvurmaları halinde, bina kiralama ve irtifak hakkı kullanımında  öncelikle  deÄŸerlendirilecek. Aynı ilde ve bir baÅŸka dershanenin ÅŸubesi olmaksızın faaliyet gösteren birden çok dershanenin kurucuları bir araya gelerek kurdukları ÅŸirket tüzel kiÅŸiliklerince dönüÅŸüm programına baÅŸvurmaları halinde DönüÅŸüm Programı DeÄŸerlendirme Formuna göre her dershane için puan verilecek.


 


DönüÅŸüm programına alınan kurumlar, kurucularının veya kurucu temsilcilerinin talep etmeleri ve Bakanlığın uygun görmesi kaydıyla dönüÅŸüm programından çıkabilecek.


 


Programa alındıktan sonra kapanan kuramların kurucuları istemeleri halinde dönüÅŸüm programı doÄŸrultusunda hareket edebilecek. DönüÅŸüm programından çıkan ve kapanan bu kurumlar için 5580 sayılı Kanun'un ilgili hükümleri saklı kalacak.


 


Aynı kurucuya ait dershaneler için ayrı ayrı dönüÅŸüme baÅŸvuru yapılacak


 


Aynı kurucuya ait her dershane ve öÄŸrenci etüt eÄŸitim merkezi için ayrı ayrı dönüÅŸüm programına baÅŸvuru yapılacak. DönüÅŸüm programına alınmak üzere birden çok kurumu için baÅŸvuran kurucu, bu kurumlarını dönüÅŸüm programı doÄŸrultusunda tek kuruma dönüÅŸtürebilecek.


 


Kurumlar, dönüÅŸüm programına alınmaları kaydıyla 2018-2019 eÄŸitim öÄŸretim yılının bitimine kadar okul  öncesi  eÄŸitim kurumu, ilkokul, ortaokul ve temel lise olarak faaliyet gösterebilecek.


 


Gerçek dışı beyanda suç duyurusunda bulunulacak


 


DönüÅŸüm Programına alman kurumların kurucu veya kurucu temsilcilerinden, baÅŸvuru esnasında gerçek dışı bilgi ve belge sunduÄŸu tespit edilenler hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacak. Bu kurumlar dönüÅŸüm programından çıkartılacak. Bu kuramların kurucularına 5 yıl geçmeden tekrar kurum açma veya bir kurumu devir alma ya da ortak olma izni verilmeyecek.


 


KuruluÅŸ amacına aykırı faaliyet gösteren kurumlar dönüÅŸüm programından çıkartılacak.


 


DönüÅŸüm programından çıkartılan kuramların durumları ayrıca kanun ilgili maddesi hükümlerine göre de deÄŸerlendirilecek.


 


BaÅŸvurular 2 Haziran'da baÅŸlayacak


 


BaÅŸvurular, kurucu veya kurucu temsilcisi tarafından, 2 Haziran'dan itibaren 7 baÅŸvuru döneminde 1 Eylül 2015'e kadar, Bakanlıkça MEBBÄ°S'te oluÅŸturulan DönüÅŸüm Programı Modülü üzerinden yapılacak.


 


Birinci dönem baÅŸvuruları 2 Haziran- 4 AÄŸustos 2014, ikinci dönem baÅŸvuruları 5 AÄŸustos-27 Ekim 2014, üçüncü dönem baÅŸvuruları 28 Ekim-31 Aralık 2014, dördüncü dönem baÅŸvuruları 2 Ocak- 2 Mart 2015, beÅŸinci dönem baÅŸvuruları 3 Mart-4 Mayıs 2015, altıncı dönem baÅŸvuruları 5 Mayıs-6 Temmuz 2015, yedinci dönem baÅŸvuruları 7 Temmuz-31 AÄŸustos 2015'te alınacak.


 


Aynı ilde ve bir baÅŸka dershanenin ÅŸubesi niteliÄŸinde olmaksızın faaliyet gösteren birden çok dershanenin kurucusunun bir araya gelerek kurdukları ÅŸirket tüzel kiÅŸiliÄŸi adına, yetkili genel kurul veya yönetim kurulunca yetkilendirilen kurucu temsilcisi müracaat edecek.


 


BaÅŸvuru için gerekli olan belgeler kurucu veya kurucu temsilcisi tarafından MEBBÄ°S'te oluÅŸturulan DönüÅŸüm Programı Modülü'ne iÅŸlenecek.


 


Belgelerini süresinde tamamlamayanların baÅŸvuruları iptal edilecek


 


Kurucu/kurucu temsilcisi tarafından MEBBÄ°S'te oluÅŸturulan DönüÅŸüm Programı Modülü üzerinden yapılacak baÅŸvuru sonrasında gerekli belgelerle il milli eÄŸitim müdürlüÄŸüne müracaat edilecek.


 


DönüÅŸüm programına alınmak üzere baÅŸvuru yapanlardan bilgi ve belgeleri, özel öÄŸretim kurumlarına bakmakla görevli milli eÄŸitim müdür yardımcısı veya ÅŸube müdürü baÅŸkanlığında oluÅŸturulan komisyonca en geç 10 iÅŸ günü içerisinde incelenecek. Uygun görülen kurumların baÅŸvuru iÅŸlemleri MEBBÄ°S'te oluÅŸturulan DönüÅŸüm Programı Modülü üzerinden onaylanacak. Ayrıca onaya iliÅŸkin Modül çıktısı imzalanıp mühürlenerek bir örneÄŸi kurucu veya kurucu temsilcisine imza karşılığı teslim edilecek.


 


BaÅŸvuru dönemi içerisinde, belirtilen belgeleri il milli eÄŸitim müdürlüÄŸüne teslim etmeyen kurumların baÅŸvuruları, baÅŸvuru döneminin son günü itibarıyla iptal olacak. Bu kurumlar son baÅŸvuru tarihine kadar olan dönemler içerisinde yeniden baÅŸvuru yapabilecek.


 


Ä°l milli eÄŸitim müdürlüklerince onaylanan baÅŸvurular Genel Müdürlükçe oluÅŸturulan "DeÄŸerlendirme Komisyonu" tarafından incelenerek uygun olanlara "DönüÅŸüm Programına Kabul Formu" düzenlenecek.


 


DönüÅŸüm programına alınan kurumların listesi, her dönemin bitim tarihinden itibaren en geç 30 iÅŸ günü içerisinde Özel ÖÄŸretim Kurumları Genel MüdürlüÄŸünü web sayfasında yayımlanacak.


 


BaÅŸvurusu herhangi bir nedenle reddedilen kurumlar eksiklerini gidermeleri durumunda 01 Eylül 2015'e kadar yeniden baÅŸvurubilecek.


 


DönüÅŸüme iliÅŸkin itirazlar 10 gün içinde yapılacak


 


DönüÅŸüm programına alınmaya iliÅŸkin itirazlar, listelerin http://ookgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 10 gün içinde dilekçeyle Özel ÖÄŸretim Kurumlan Genel MüdürlüÄŸüne yapılacak.


Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak.






Etiketler: dershaneler
Bu haber toplam 2344 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler