Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Hamdi Topçu'dan Lufthansa açıklaması

Hamdi Topçu'dan Lufthansa açıklaması
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Lufthansa'yla yapılacak ortaklık hakkında konuştu.
16.07.2014 / 12:43


Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Hamdi Topçu, SunExpress'in yapacağı iÅŸ modeliyle ilgili Lufthansa'dan THY'ye henüz bir teklif ulaÅŸmadığını belirterek, "Bu iÅŸ modelini ÅŸu anda Lufthansa modelliyor. THY'ye bu modeli yakın zamanda teklif edeceÄŸini düÅŸünüyorum. Yapacağımız deÄŸerlendirmeler neticesinde tavrımızı belirleyeceÄŸiz" dedi.



Ä°ngiltere'de yapılan Uluslararası Farnborough Havacılık Fuarına katılan Topçu, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Havacılığın nabzının tutulduÄŸu fuarda yeni uçaklar ve motorlar konusunda bilgi aldıklarını anlatan Topçu, bu çerçevede birçok ÅŸirketin yönetim kurulu baÅŸkanıyla görüÅŸtüÄŸünü dile getirdi.



THY'nin hizmet kalitesini artırma konusunda artık kendisiyle yarıştığını belirten Topçu, THY'nin son 4 yıldır Avrupa'nın en iyi havayolu ÅŸirketi seçildiÄŸini kaydetti. Bu baÅŸarıyı uzun yıllar sürdürmek istediklerini ifade eden Hamdi Topçu, "THY taklit eden bir havayolu deÄŸil, taklit edilen bir havayolu ÅŸirketi haline geldi" dedi.


Topçu Ä°stanbul'da ve Moskova'da açılan CIP salonlarının ardından, Londra, Paris, Frankfurt ve New York'ta da CIP salonları açmak istediklerini belirterek ÅŸöyle dedi:


"YoÄŸun uçtuÄŸumuz yerlerde artık müÅŸteri memnuniyeti dediÄŸimizde, sadece uçağın kalitesi veya uçak içerisinde verilen hizmet deÄŸil, uçak öncesi ve sonrası verilen hizmetler de önem arzetmeye baÅŸladı. Hizmet paketimizi iyileÅŸtirme yönünde adımlar atmaya devam edeceÄŸiz."



260 UÇAKLA, 260 DESTÄ°NASYON



THY filosunun 260 uçaÄŸa ulaÅŸtığını, uçulan destinasyon sayısının da 260 olduÄŸunu belirten Topçu, son aylarda ABD'de Boston'a ve Kanada'da Montreal ÅŸehrine uzun uçuÅŸlar baÅŸlattıklarını anımsattı. Topçu 2014'te Afrika'ya en çok uçan havayolu ÅŸirketi unvanına sahip olduklarını dile getirerek, ÅŸöyle devam etti:



"2014 yılı içinde filomuza 17 geniÅŸ gövde uçak dahil oldu. Bunun altyapısının hazırlanması kolay deÄŸil. Bu çerçevede personel eÄŸitimine ve pilot eÄŸitimine de çok önem veriyoruz. Yeni bir uçuÅŸ okulu açıyoruz. Akademimiz ÅŸu anda yılda 100 pilot yetiÅŸtiriyor, bunu yeterli görmüyoruz. Bu sayıyı 300'e kadar çıkartabilir miyiz diye çalışmalarımız devam ediyor. ABD'de bir üniversiteyle iÅŸbirliÄŸi yaptık. Bu üniversiteyle önümüzdeki son çeyrekte Aydın'da yeni bir uluslararası uçuÅŸ okulunun açılışını da yapacağız. Bunu hedefliyoruz. Son bir yıldır ise 400'ü aÅŸkın pilot adayımız yurtdışında eÄŸitim görüyor."



THY'nin yeni destinasyon planları konusunda ise Topçu, özellikle Orta ABD, Tayvan ve Filipinler gibi yerlere önümüzdeki dönemde uçuÅŸların planlandığını ifade etti. Ä°stanbul'un dünyanın önemli merkezlerinden biri haline geldiÄŸini belirten Topçu, THY'nin 2003'te 10 milyon yolcu taşıdığını, 2014'te ise 14 milyon transit yolcu taşıdığını kaydetti.



Ä°stanbul'a 10 kilometrekarelik bir havaalanının hizmet vermesinin uzun vadede düÅŸünülemeyeceÄŸini söyleyen Hamdi Topçu, "Bunu gören hükümetimiz 29 Ekim 2017'de açılışını yapmak üzere bir havalimanı yapma kararı aldı. Bu havaalanı Ä°stanbul'a ve Türkiyemiz'e deÄŸer katacaktır. Bu havaalanının bir an önce faaliyete geçmesini biz de arzu ediyoruz. Atatürk Havalimanı kapasiteyi karşılamaktan çok uzak bir duruma geldi" diye konuÅŸtu.



LUFTHANSA Ä°LE YÜZDE 50 ORTAKLIÄžIMIZ VAR



THY Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Topçu, THY ile Lufthansa arasındaki iÅŸbirliÄŸiyle ilgili soruya ise, ÅŸu yanıtı verdi:



"THY ile Lufthansa arasında yüzde 50-50 ortak olan bir SunExpress ÅŸirketimiz var. 20 yılı aÅŸkındır baÅŸarıyla her iki tarafın da yönettiÄŸi bir ÅŸirket. Son yıllarda yaptığı çıkışlarla da kendisinden söz ettiren bir ÅŸirket. En son 50 uçak sipariÅŸiyle yine gündeme gelen bir ÅŸirketimiz. Bu ÅŸirketin üzerinden biz bazen bazı operasyonlar yapıyoruz. Åžu anda Anadolujet'in operasyonlarının bir kısmını bu ÅŸirket üzerinden yapıyoruz. Aynı ÅŸekilde SunExpress Türkiye, SunExpress Almanya diye bir ÅŸirket kurduk ve ÅŸu anda Almanya'da da Almanya Sun express adında yine bu ÅŸirketin aynı ortaklık yapısıyla bir ÅŸirketi var. Bu ÅŸirket üzerinden Lufthansa yeni bir modelden düÅŸük maliyetli uzun menzil taşıma iÅŸi yapıyor. Geçen Haziran ayında Lufthansa CEO'sunu ziyaretinde bu konu gündeme geldi, kendisiyle bu konuyu görüÅŸtük ve geçen hafta da kendisi bunu basınla paylaÅŸtı. Bize henüz ulaÅŸan bir iÅŸ modeli yok ama biz bu konuya kazan-kazan prensibiyle bakıyoruz. EÄŸer THY'nin aleyhinde olmayacak bir durum varsa, biz bunu görüÅŸmeye hazır olduÄŸumuzu kendilerine de ilettik. Ama ÅŸu anda SunExpress'in yapacağı bu model hakkında Lufthansa'nın THY'ye henüz bir teklifi ulaÅŸmadı, bu konu henüz görüÅŸülmedi. Bu iÅŸ modelini ÅŸu anda Lufthansa modelliyor. THY'ye bu modeli yakın zamanda teklif edeceÄŸini düÅŸünüyorum. Yapacağımız deÄŸerlendirmeler neticesinde de tavrımızı belirleyeceÄŸiz."







Bu haber toplam 2115 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler