Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Çin'den Bağımsız Filistin'e destek

Çin'den Bağımsız Filistin'e destek
Gazze'deki durumu değerlendirmek üzere dün yapılan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında, Çin'den İsrail'e adeta tepki yağdı.
19.07.2014 / 16:01


   Toplantıda söz alan Çin Daimi Temsilcisi Liu Jieyi, uluslararası çaÄŸrılara raÄŸmen Ä°srail'in havadan büyük çaplı bombardıman yürüttüÄŸünü ve karadan iÅŸgal baÅŸlattığını, bu durumun çocuk ve kadınlar dahil olmak üzere ağır sivil can kayıplarına yol açtığını kaydetti.



GÜÇ SUÄ°STÄ°MALÄ°NÄ° KINIYORUZ

KonuÅŸmasında Ä°srail'i önce örtülü olarak hedef alan Daimi Temsilci Liu, "Çin, güç suistimalini kınar ve her ne mazeretle olursa olsun sivil can kayıplarına yol açan eylemleri kabul edilemez bulur" ifadesini kullandı.

ABLUKA KALDIRILMALI

Kuvvet kullanımına karşı çıktıklarını belirten Liu Jieyi, "Güç, sorunları çözmek yerine daha fazla kan dökülmesine ve nefrete yol açar" diyerek, ÅŸunları söyledi: 

“Tarafları; bir an önce ateÅŸkes yapmaya, Gazze'deki kara birliklerini derhal çekmeye, Gazze'ye ablukayı tamamen kaldırmaya ve yerel halkın sefaletini hafifletmek üzere uluslararası yardımlara izin vermeye çağırıyoruz."

Ä°SRAÄ°L PROAKTÄ°F DAVRANMALI

Daha sonra açıkça Ä°srail'in adını kullanan Liu Jieyi, "Dominant güç olarak, Ä°srail proaktif davranmalı ve barış görüÅŸmeleri için gerekli koÅŸulları yaratmalıdır." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

BM'nin beÅŸ daimi üyesinden biri olan Çin'in temsilcisi, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: 

"Bu aÅŸamada elzem olan, Ä°srail ve Filistin taraflarının uluslararası toplumun ateÅŸkes giriÅŸimine olumlu yanıt vererek derhal ateÅŸkes gerçekleÅŸtirmesi ve kara harekatı ya da roket fırlatma gibi gerilimi tırmandıracak eylemlerden kaçınmasıdır.”

FÄ°LÄ°STÄ°N DEVLETÄ° KURULMALI

Liu Jieyi, konuÅŸmasını Çin'in Filistin politikasını yineleyerek ÅŸöyle tamamladı:


"Filistin halkının tam egemenliÄŸe haiz, baÅŸkenti DoÄŸu Kudüs olan ve 1967 sınırlarına dayalı bağımsız bir Filistin devleti kurma çabalarını destekliyoruz. Filistin'in BM ve diÄŸer uluslararası kuruluÅŸlara kabulünden yanayız."



Kaynak: DHA






Bu haber toplam 2061 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler