Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

8.5 milyon emekliye 2 zam müjdesi

8.5 milyon emekliye 2 zam müjdesi
Bu yıl tek zam alan emeklilerin, 2015 Ocak ve Temmuz aylarında maaşlarının arttırılacağı öğrenildi.
30.07.2014 / 12:10


Hem memur emeklileri hem de SSK ve BaÄŸ-Kur emeklileri yılda 2 kez zam alıyor. Bu gelenek, memur emeklileri için bu yıl bozuldu.

    Ancak önümüzdeki yıl tüm emeklilere 2 zam var. Memur emeklileri, bu yılın zammını memurlarla birlikte Ocak ayında aldı. Toplu sözleÅŸme görüÅŸmelerinde alınan karar gereÄŸi, memur ve memur emeklilerinin taban aylıklarında 175 lira artış yapıldı. Bu, memur emeklilerinin maaşına yaklaşık 146 liralık artış olarak yansıdı. Ocak'ta ayrıca, yüzde 0.27 oranında enflasyon farkı
verildi. Memurlar ve memur emeklileri, bu ay zam almadı. MaaÅŸ artışları enflasyon endeksli olan SSK ve BaÄŸ-Kur emeklilerine ise bu yıl Ocak ayında yüzde 3.27, bu ay yüzde 5.70 zam verildi. 2015 yılında hem memur emeklilerine, hem de SSK ve BaÄŸ-Kur emeklilerine 2 zam var.

   Ä°ÅžTE 2015'Ä°N ZAMLARI

   Toplu sözleÅŸmeye göre; memur ve memur emeklilerinin maaÅŸlarında 2015'in Ocak ayında yüzde 3'lük artış yapılacak. 2015 yılının Temmuz ayında da maaÅŸları yüzde 3 zamlanacak olan memur ve memur emeklileri, ayrıca enflasyon farkı da alacak. SSK ve BaÄŸ-Kur emeklilerinin 2015'te de zam oranlarını enflasyon belirleyecek. 2015'in Ocak ve temmuz  aylarında, SSK ve BaÄŸ-Kur emeklilerinin maaÅŸlarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleÅŸen enflasyon kadar zam olacak. SSK ve BaÄŸ-Kur emeklileri, 2015'in zam oranlarını ÅŸimdiden merakla bekliyor.






Bu haber toplam 1994 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler