Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Okul Servis şoförleri için yeni düzenleme

Okul Servis şoförleri için yeni düzenleme
Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, servis şoförleri için yaş sınırı kriteri getirdiklerini belirterek, 26 yaşın altındaki kişilerin artık hiçbir şekilde servis şoförü olarak çalışamayacağını açıkladı. Uygulama, 1 Eylül 2015'te başlayacak.
22.02.2015 / 16:17

UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Lütfi Elvan, bir televizyon kanalında gündeme iliÅŸkin soruları yanıtladı.

Üniversite öÄŸrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından gündeme gelen servis araçlarıyla ilgili düzenleme yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Elvan, servis ÅŸoförlerine yönelik yeni düzenleme hakkında bilgi verdi.

''ÅžU AN 18 YAÅžINI DOLDURAN SERVÄ°S ÅžOFÖRÜ OLARAK ÇALIÅžABÄ°LÄ°YOR''

Mevcut uygulamada, servis ÅŸoförlerine iliÅŸkin herhangi bir yaÅŸ sınırlaması olmadığını kaydeden Elvan, 18 yaşını dolduranların servis ÅŸoförü olarak çalışabildiÄŸini söyledi.

YAÅžIN EN AZ 26 OLMAK ÅžARTI GELÄ°YOR

Elvan, "Biz bunda bir deÄŸiÅŸikliÄŸe gittik, herhalde tahminim pazartesi günü, muhtemelen yönetmeliÄŸimiz yayınlanır. Åžehirlerarası otobüs ÅŸoförleri için bir ÅŸart var, 26 yaÅŸ. Yaşının en az 26 olma ÅŸartı. Bu uygulamayı servis ÅŸoförleri için de getirdik. Yani 26 yaşının altındaki vatandaÅŸlarımız hiçbir ÅŸekilde servis ÅŸoförü olarak artık çalışamayacaklar" diye konuÅŸtu.

1 EYLÜL 2015 TARÄ°HÄ° Ä°TÄ°BARÄ°YLE UYGULAMAYA KONULACAK

Elvan, düzenlemenin, eÄŸitim ve öÄŸretim süreci devam ettiÄŸi için, aksama olmaması amacıyla 1 Eylül 2015 itibariyle uygulamaya konulacağını belirtti.

3 YIL SÜREYLE E SINIFI SÜRÜCÜ BELGESÄ°NE SAHÄ°P OLMA ÅžARTI 5 YILA ÇIKIYOR

Lütfi Elvan, daha önce aranan 3 yıl süreyle E sınıfı sürücü belgesine sahip olma ÅŸartını 5 yıla çıkardıklarını açıklayarak, "B sınıfı sürücü belgesine sahip olma ÅŸartını ise 5 yıldan 7 yıla çıkardık, böylece daha emniyetli, daha güvenli bir sistemi oturtmaya çalışıyoruz" dedi.


 


AA





Bu haber toplam 1885 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler