Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Kılıçdaroğlu'ndan Rizeli Siyasetçiye Vekillik Teklifi

Kılıçdaroğlu'ndan Rizeli Siyasetçiye Vekillik Teklifi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı Tarafsız Bölge adlı televizyon programında gazetecilerin gündeme yönelik sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Rizeli Siyasetçi Alper Taş'a vekillik teklifinde bulunduğunu açıkladı.
05.03.2015 / 18:21



  KılıçdaroÄŸlunun satırbaÅŸları ÅŸöyle:



 


 


Bütün siyasal partiler birbirine rakiptir. Bizim etkili muhalefet yapmadığımızı söyleyenler doÄŸruyu söylemiyor. Bizim vekillerimiz darp ediliyor. Biz özgürlükleri savunan bir partiyiz. Hiç bir partinin parlamento dışında kalmasını istemeyiz. Siyasi partilerin Meclis'te olmasını isteriz, sokakta deÄŸil. ÇaÄŸrı yapmıştık, gelin yüzde 10 seçim barajını kaldıralım. Biz Kürt sorununun parlamentoda çözülmesi gerektiÄŸini hep söyledik.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Siz güvensizlik üzerine bir ÅŸey inÅŸa ediyorsunuz. Güvensizlik üzerine inÅŸa edilen bir süreç barış getirmez.


 


Kürt seçmenlerden oy alıyoruz. Yeteri kadar oy alamıyoruz, bu doÄŸru. Bu bizim onların sorunlarını gözardı edeceÄŸimizi de göstermiyor. Kürt sorunun çözümü konusunda en net görüÅŸleri olan parti CHP'dir. Belki bizim sorunumuz onlara fazla gitmiyor oluÅŸumuzdur. Åžu anda sorunu çözerse CHP çözer. Bu konuda tereddütüm yok. HDP, samimi olsaydı 10 maddeden biri 'yüzde 10 seçimini düÅŸürün' olurdu. Neden bunu koymadılar. Neden hükümeti sıkıştırmadılar? Desinler...


 


 "YÜZLEÅžMEKTEN KORKMUYORUZ"


 


GeçmiÅŸimizle yüzleÅŸmekten korkmuyoruz. Hatamız varsa yüzleÅŸiriz. Tek parti dönemi sadece CHP'nin deÄŸil hepimiz ortak geçmiÅŸi bu. Ayıp bir ÅŸey deÄŸil ki bu. Biz bunun istismar edilmesini istemiyoruz. Dersim konusunda çaÄŸrı yaptık arÅŸivleri açsın diye. Olay Dersim konusunda özür dileme olayı deÄŸildir. Partiden biri özür dileyecekse, bu böyle olmaz. Özür dileyecek olan BaÅŸbakandır. ErdoÄŸan, Dersim ile ilgili özür dilemedi, gerekirse dileriz dedi. Dersim'de acılar yaÅŸanmıştır. Ama oturur bunları inceleriz. Gerekirse özür dilenir mesele biter. Dersim sürgünlerinin toprağı ellerinden alındı. O toprakların verilmesi lazım.


 


Dersim olaylarıyla ilgili Tunceli'den alıp Ankara'ya götürülen bir arÅŸiv var. O arÅŸive ulaÅŸmak istedim. Ama hükümet izin vermedi. Buradan tekrar yineliyorum. Ben de Dersim sürgünüyüm. Ä°zin verin bakayım o belgelere...


 


NEREDEN ADAY OLACAK?


 


Benim nereden adaylığımı koyacağım henüz belli deÄŸil. Aldığımız kararların arkasında duracaksınız. Önemli olan kiÅŸiler deÄŸil, partidir. Ankara, Ä°stanbul ve Ä°smir 1. bölgelere kadın aday yerleÅŸtireceÄŸiz.


 


"O Ä°DDÄ°ALARI GERÇEKÇÄ° BULMUYORUM"


 


CHP saÄŸa kayıyor iddialarını gerçekçi bulmuyorum. SaÄŸdan soldan isimler CHP'ye geliyorsa bizim görüÅŸlerimizi savunduÄŸu içindir. BaÅŸörtülü adaylar inÅŸallah seçilirler.


 


"ALPER TAÅž'A MÄ°LLETVEKÄ°LLİĞİ ÖNERDÄ°M, KABUL ETMEDÄ° AMA..."


 


ÖDP Genel BaÅŸkanı Alper TaÅŸ'a CHP'den milletvekililÄŸi önerdim. Alper Bey bunu kabul etmedi. Ben ısrarımı sürdüreceÄŸim. Seçildikten sonra partisine geçebilir. Gelmesini istiyorum.


http://www.haber53.com/resimler/images/alpertas.jpg





Bu haber toplam 2585 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler