Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Erdoğan ile Mesut Yılmaz Aynı Masada Yan Yana İftar Açtı VİDEO İZLE

Erdoğan ile Mesut Yılmaz Aynı Masada Yan Yana İftar Açtı VİDEO İZLE
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki dönemlerde TBMM çatısı altında halkın temsilcisi olarak görev yapmış, yaklaşık 600 eski milletvekili ile iftar sofrasında bir araya geldi. İftara Eski Başbakan Mesut Yılmaz da katılarak Erdoğan ile aynı masada iftar açtı.
01.07.2015 / 14:57


Önceki dönemlerde TBMM’de görev yapmış yaklaşık 600 eski milletvekili ile iftar sofrasında bir araya gelen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Millete hizmet yolunda emeklilik veya atıl durumda kalmak olmaz. Allah ömür ve saÄŸlık verdikçe, bedenimiz ve zihnimiz çalışmaya devam ettiÄŸi sürece hizmet kervanında yer almaya hep birlikte devam edeceÄŸiz. Ülkesi ve milleti uÄŸrunda aÅŸkla çalışanın yorulması da, darılması da olmaz” dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, önceki dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında halkın temsilcisi olarak görev yapmış, yaklaşık 600 eski milletvekili ile iftar sofrasında bir araya geldi. CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı’nda gerçekleÅŸen iftarın ardından CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, davetlilere hitaben bir konuÅŸma yaptı.



http://www.olay53.com/d/other/erdogan-ile-mesut-yilmaz-iftarda.jpg



Eski baÅŸbakanlardan Mesut Yılmaz ve Yıldırım Akbulut, eski TBMM BaÅŸkanı Cemil Çiçek, Cavit ÇaÄŸlar, Hasan Celal Güzel, Mehmet Keçeciler, Ekrem Pakdemirli, Oltan Sungurlu ve Saadet Partisi eski Genel BaÅŸkanı Recai Kutan’ın da aralarında bulunduÄŸu eski milletvekillerine hitap eden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, eski milletvekilleri ile iftar programını gelecek günlerde gerçekleÅŸtirmek istediklerini, ülke gündeminin yoÄŸunluÄŸu sebebiyle MGK toplantısını öne almak zorunda kaldıklarını ve programların akışını deÄŸiÅŸtirdiÄŸini söyledi.



KonuÅŸmasına, “CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’ne, milletin evine hoÅŸ geldiniz. Bugün bu iftarı siz eski baÅŸbakanlarımızla, eski milletvekillerimizle birlikte yapmanın memnuniyeti içindeyim” sözleri ile baÅŸlayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 40 yılı bulan siyasi hayatının çeÅŸitli aÅŸamalarında birlikte olduÄŸu arkadaÅŸlarının yanı sıra, çeÅŸitli siyasi partilerin çatısı altında TBMM’de görev yapmış, siyasetin her kademesinde sorumluluk üstlenmiÅŸ arkadaÅŸlarının da aralarında olduÄŸunu belirterek, “Burada olan ve olmayan tüm eski milletvekillerimize, ülkemize ve milletimize verdikleri hizmetler için ÅŸükranlarımı sunuyorum” diye konuÅŸtu.



“SÄ°YASET, HÄ°ZMET BOYUTUYLA ÇOK HAYIRLI, ANCAK ÇOK MEÅžAKKATLÄ° BÄ°R UÄžRAÅž”



Siyasetin, hizmet boyutuyla çok hayırlı; ancak süreci itibariyle de çok meÅŸakkatli bir uÄŸraÅŸ olduÄŸunu yakinen bildiklerini ifade eden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, siyasi hayatın akışı içinde kiÅŸinin önüne engeller çıkabildiÄŸini kaydetti ve ÅŸöyle dedi: “Bu sıkıntıların hepsini de kendi hayatında yaÅŸamış bir insan olarak, tüm siyasetçilerin hissiyatını ifade ettiÄŸime inanıyorum. Evet, 40 yılı bulan siyasi hayatımızda gün oldu mevzuat duvarlarıyla karşılaÅŸtık. Gün oldu kendimizi mahkeme kapılarında bulduk. Gün oldu dünyayı cezaevinde, demir parmaklıkların arkasından seyretmek zorunda bırakıldık. Gün oldu darbe tehditlerine, ölüm tehditlerine, siyasi suikastlara maruz kaldık.”



“BELEDÄ°YE BAÅžKANLIÄžINI BÄ°ZE YAKIÅžTIRMAYANLAR CUMHURBAÅžKANLIÄžIMIZA ÅžAHÄ°T OLDULAR”



Bunları önce Allah’ın yardımı, sonra Türk milletinin dirayeti ve birlikte yol yürüdüÄŸü arkadaÅŸlarının desteÄŸi ile aÅŸmayı baÅŸardıklarını sözlerine ekleyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi: “Bize ve arkadaÅŸlarımıza Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığını bile yakıştıramayanlar, BaÅŸbakanlığımıza, CumhurbaÅŸkanlığımıza ÅŸahit oldular. Aynı ÅŸekilde, arkadaÅŸlarımın da Meclis’te her kademede; milletvekili, komisyon baÅŸkanı, grup baÅŸkanvekili, meclis baÅŸkanvekili, meclis baÅŸkanı olarak; hükümette bakan olarak; parti organlarında yönetici olarak görev yapmalarına ÅŸahitlik ettiler.”



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, pek çok siyasetçinin benzer hikâyelerinin olduÄŸuna, siyasetin akışı içinde çeÅŸitli sebeplerle zaman zaman konumlarının deÄŸiÅŸebildiÄŸine iÅŸaret ederek, kurucusu olduÄŸu partinin ‘3 dönem kuralı’ sebebiyle, geçmiÅŸteki baÅŸarılarını yakından bildiÄŸi pek çok arkadaşının bugün Meclis dışında kaldığını dile getirdi. “Hem siyaset, hem de hizmet, sadece Meclis çatısı altında yürütülen faaliyetler deÄŸildir” diyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bu durumun hayırlı sonuçlara vesile olacağına inandığını söyledi.



“TÜM ESKÄ° MÄ°LLETVEKÄ°LLERÄ°NE ÜLKEYE VE MÄ°LLETE VERDÄ°KLERÄ° HÄ°ZMETLER Ä°ÇÄ°N TEÅžEKKÜR EDÄ°YORUM”



GeçmiÅŸ dönemlerde milletvekili olan ancak bugün Meclis’te yer almayan tüm eski milletvekillerine ülkeye ve millete verdikleri hizmetler için teÅŸekkür eden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Gerek üç dönem kuralı sebebiyle, gerekse baÅŸka sebeplerle bu dönem Meclis’te yer alamayan tüm arkadaÅŸlarım için bu sürecin bir nefeslenme, bir yenilenme fırsatı olduÄŸuna inanıyorum. Her bir arkadaşımdan bu süreci en verimli ÅŸekilde deÄŸerlendirmesini bekliyorum. Türkiye’nin siyasette, iÅŸ hayatında ve kamuda bu kadronun hizmetlerine daha çok ihtiyacı olduÄŸuna inanıyorum” ifadelerine yer verdi.



“ÜLKESÄ° VE MÄ°LLETÄ° UÄžRUNDA AÅžKLA ÇALIÅžANIN YORULMASI DA, DARILMASI DA OLMAZ”



Bunu bir birikim olarak niteleyen ve bu birikimi temsil eden eski milletvekillerinin önümüzdeki dönemlerde gerek STK’larda, gerekse siyasi hayatın içinde yer almalarının önemli bir hazine olacağını söyleyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “Hiçbir ülke, hiçbir toplum böyle kıymetli bir birikimi gözden çıkarmaz, çıkaramaz. Ä°nÅŸallah önümüzdeki dönemde buradaki her bir arkadaşım yeniden ve daha donanımlı bir ÅŸekilde ülkenin ihtiyacı olan her alanda görev üstlenecek, üretkenliÄŸini ortaya koyacaktır. Millete hizmet yolunda emeklilik veya atıl durumda kalmak diye bir durumu ben ÅŸahsen asla kabul etmiyorum. Allah ömür ve saÄŸlık verdikçe, bedenimiz ve zihnimiz çalışmaya devam ettiÄŸi sürece hizmet kervanında yer almaya hep birlikte devam edeceÄŸiz. Rahmetli NeÅŸet ErtaÅŸ’a babası ‘AÅŸkınan çalışan yorulmaz’ diyor. Evet, ülkesi ve milleti uÄŸrunda aÅŸkla çalışanın yorulması da, darılması da olmaz. Ben burada yüreÄŸi ve zihni aÅŸkla dolu bir kadro görüyorum. Allah aÅŸkımızı, sevgimizi, muhabbetimizi, dirayetimizi eksiltmesin. Allah yolumuzu açık etsin.”



7 HAZÄ°RAN SEÇÄ°M SONUÇLARI: “ORTAYA ÇIKAN FOTOÄžRAFA UYGUN ÅžEKÄ°LDE YOLUMUZA DEVAM ETMELÄ°YÄ°Z”



Türkiye’nin 7 Haziran seçimleriyle birlikte yeni bir döneme girdiÄŸini, 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından baÅŸlayan tek parti iktidarları döneminin 7 Haziran’da sona erdiÄŸini ve her seçim gibi bu seçimin de milletin takdir ettiÄŸi ÅŸekilde neticelendiÄŸini aktaran CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Bize düÅŸen, bu takdire saygı göstermek ve ortaya çıkan fotoÄŸrafa uygun ÅŸekilde yolumuza devam etmektir. Esasen siyasetin imkânları ve kabiliyetleri böyle dönemlerde çok daha fazla önem kazanır. Zor ÅŸartlar altında millete hizmet mücadelesini sürdürmek de takdir edilmesi gereken bir durumdur” dedi.



“MÄ°LLET BÄ°ZÄ° BU MAKAMA, BÖYLE GÜNLERDE ÜLKEYÄ° SAÄž SALÄ°M GÜVENLÄ° LÄ°MANLARA ULAÅžTIRMAMIZ Ä°ÇÄ°N GETÄ°RDÄ°”



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bugün Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin böyle bir imtihanla karşı karşıya olduÄŸunu, bu imtihanı baÅŸarıyla verenlerin önümüzdeki dönemde milletten hak ettiÄŸi mükâfatı alacağına inandığını söyleyerek konuÅŸmasına ÅŸu deÄŸerlendirmelerle devam etti: “Bu süreçte kendi siyasi ve kiÅŸisel hesaplarını ülkenin ve milletin ihtiyaçlarının önüne koyanlar da hiç ÅŸüphesiz milletimizden gerekli karşılığı göreceklerdir. Bir azınlık hükümetinin Türkiye’nin sıkıntılarına çare olamayacağı kanaatindeyim. Türkiye’nin 1970’lerden itibaren tüm siyasi, sosyal, ekonomik, diplomatik sıkıntılarına da, baÅŸarılarına da ÅŸahitlik etmiÅŸ birisi olarak bu sürecin en saÄŸlıklı ÅŸekilde yürümesini arzu ediyorum. CumhurbaÅŸkanı sıfatıyla bu konuda üzerime düÅŸen görevlerimi yapıyorum, yapmaya devam edeceÄŸim. Millet bizi bu makama iÅŸte böyle günlerde ülkeyi saÄŸ salim bir ÅŸekilde güvenli limanlara ulaÅŸtırmamız için getirdi. Anayasanın verdiÄŸi yetkiler çerçevesinde ve milletimizden aldığımız güçle Türkiye’nin bu dönemi, ya yeni hükümeti kurarak ya da kurulmaması halinde seçime giderek; ama en sıkıntısız, en hasarsız ÅŸekilde geçirmesini inÅŸallah saÄŸlayacağız.”



Ä°ftar programında bulunan eski milletvekillerine hitaben, “Gerek bu süreçte, gerekse bundan sonraki dönemde sizlerin fikirlerini, deÄŸerlendirmelerini önemli görüyorum” diyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bugün TBMM BaÅŸkanlığı için ilk tur seçimlerin yapıldığını ve beklenen sonucun ortaya çıktığını hatırlatarak yarın Meclis BaÅŸkanı’nın belirlenmiÅŸ almasını temenni ettiÄŸini söyledi. Sonraki süreçte ise Meclis’teki idari yapılanmanın komisyonlarla birlikte gerçekleÅŸeceÄŸini sözlerine ekleyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Daha sonraki süreçte bizler de üzerimize düÅŸen görevi inÅŸallah yapacağız” ÅŸeklinde konuÅŸtu.



“KAPIMIZA DAYANAN SIKINTILARIN AÅžILMASINDA HEPÄ°MÄ°ZE DÜÅžEN GÖREVLER VAR”



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, iÅŸlerini istiÅŸareyle yürütmenin en önemli ayırt edici vasıfları olduÄŸunu hatırlatarak, “Türkiye’nin önümüzdeki döneminin mimarisini sizlerle beraber gönül birliÄŸi, fikir birliÄŸi içinde oluÅŸturmak arzusundayım” dedi ve ÅŸöyle konuÅŸtu: “Bakınız bugün Türkiye bilhassa Suriye, Irak ve Ukrayna’daki geliÅŸmelerden doÄŸrudan ve çok derin ÅŸekilde etkileniyor. Yine küresel ekonomik krizin komÅŸumuz Yunanistan baÅŸta olmak üzere çeÅŸitli ülkelerdeki olumsuz etkilerini hep birlikte takip ediyoruz. Seçim döneminde ÅŸahit olduÄŸumuz hadiselerin vahametinin farkındayız. Tüm bunlar Türkiye için iyi fotoÄŸraflar deÄŸildir. Kapımıza dayanan sıkıntıların aşılmasında herkese, hepimize düÅŸen görevler var. Bilhassa eski milletvekillerimizin birikimini, tecrübesini çok iyi ÅŸekilde deÄŸerlendirmemiz gerektiÄŸini düÅŸünüyorum.”



“ALLAH BU MÜBAREK AYI HEM BÄ°REY, HEM DE MÄ°LLET OLARAK KURTULUÅžUMUZA VESÄ°LE KILSIN”



Bu sıkıntıların aşılması noktasında bazı eski milletvekilleri ile doÄŸrudan CumhurbaÅŸkanlığında mesai yaptıklarını ve yapacaklarını, bazıları ile sivil toplum kuruluÅŸları çatısı altında iÅŸ birliÄŸi içinde olduklarını ve olacaklarını, bazıları ile de bugünkü programda olduÄŸu gibi çeÅŸitli vesileler oluÅŸturarak bu çalışmaları sürdüreceklerini; farklı yerlerde, farklı konumlarda faaliyet gösteren engin siyasi tecrübeye sahip arkadaÅŸlarının birikimlerinden faydalanmak istediklerini açıklayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, konuÅŸmasını ÅŸöyle tamamladı: “Bu iftar inÅŸallah arzu ettiÄŸimiz istiÅŸare mekanizmasının ilk adımı olacaktır. Allah bu mübarek ayı hem birey, hem millet olarak inÅŸallah kurtuluÅŸumuza vesile kılar. Bir kez daha CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’ni teÅŸrifiniz için her birinize ayrı ayrı teÅŸekkür ederek hayırlı akÅŸamlar diliyor, Allah bizleri Ramazan Bayramı’na da bu ÅŸekilde kavuÅŸtursun diyorum.”






Bu haber toplam 2636 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler