Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

15 Mayıs'tan sonra çocuğu doğanlar dikkat!

15 Mayıs'tan sonra çocuğu doğanlar dikkat!
Devlet, artık doğan her çocuk için doğum yardımı yapacak. Buna ilişkin detayları belirleyen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
04.07.2015 / 14:07


YürürlüÄŸe giren yönetmeliÄŸe göre, doÄŸum yardımı ödemeleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın belirlediÄŸi tarihlerde il müdürlüklerince yapılacak. DoÄŸum yardımlarına iliÅŸkin tüm iÅŸlemler DoÄŸum Yardımı Sistemi üzerinden yürütülecek. Canlı doÄŸan birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL tutarında bir defaya mahsus olmak üzere doÄŸum yardımı ödenecek. DoÄŸum yardımı, 15 Mayıs 2015'te ve sonrasında doÄŸanlar için verilecek. Ancak ödeme miktarına esas çocuk sırasının tespitinde bu tarihten önce doÄŸmuÅŸ olan çocuklar da dikkate alınacak.



 



 



EVLATLIK DA SAYILACAK



Bakanlık, evlatlık çocuklar için ayrıca ödeme yapmayacak ama evlatlık alınan çocuÄŸu da hanedeki bireylerden biri olarak sayarak doÄŸum yardımını hesaplayacak. Ayrıca sendikalı kamu iÅŸçilerine, sözleÅŸmeyle ödenen doÄŸum yardımının miktarı, yeni ödemeden az ise fark verilecek. Yönetmelik çerçevesinde baÅŸvuru yerlerine usulüne uygun baÅŸvuru yapanlara yardım verilecek. Yardım anne ya da babanın veyahut her ikisinin de Türk vatandaşı olması durumunda yapılacak. BaÅŸvurular anne, baba, çocukların kimlik numaraları ve doÄŸruluk beyanını, bakanlıkça belirlenen diÄŸer bilgileri içeren dilekçe ile elden veya posta yoluyla gerçekleÅŸtirilecek. BaÅŸvurular 15 gün içerisinde sonuçlandırılacak. DoÄŸum yardımlarından yurt dışında yaÅŸayan Türk vatandaÅŸları ve mavi kartlılar da faydalanabilecek. Bunun için konsolosluklara baÅŸvurmak yeterli olacak. Bu kiÅŸilerin ödemeleri, dilekçelerinde gösterecekleri illerdeki yurt içi hesaplarına aktarılacak. DoÄŸum yardımlarından haksız yere faydalandığı, yanlış-yalan beyanda bulunduÄŸu belirlenen kiÅŸilerden ödenen para yasal faiziyle geri alınacak.






Etiketler: çocuk parası
Bu haber toplam 2498 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler