Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de Ambulans Şoförü Yakup Kopuz , Boğulan Genci Kurtardı

Rize'de Ambulans Şoförü Yakup Kopuz , Boğulan Genci Kurtardı
Rize'de, serinlemek için denize giren genci olay yerine ilk ulaşan 112 acil servis ekibinde görevli ambulans şoförü kurtardı.
16.08.2015 / 22:01


Merkeze baÄŸlı Fener Mahallesi’nde dün akÅŸam saatlerinde 22 yaşındaki Åžerif BaÅŸar, serinlemek için denize girdi. Çevredeki vatandaÅŸlar gencin, denizde batıp çıktığını görünce 112 acil servis hattından yardım istedi.



Olay yerine yönlendirilen Ä°l Ambulans Servisi BaÅŸhekimliÄŸine baÄŸlı Merkez 1 Nolu Acil SaÄŸlık Hizmetleri Ä°stasyonu'nda görevli personellerden ambulans ÅŸoförü olan Yakup Kopuz, gencin denizde çırpındığını görünce kıyafetleriyle beraber denize girdi ve Åžerif BaÅŸarı'ı denizden çıkarmayı baÅŸardı. 



Olay yerinde bekleyen saÄŸlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan BaÅŸar, yine kendisini denizden çıkaran ambulans ÅŸoförü kullandığı ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.



-"Her hastaya kendi yakınımızdan da daha yakın bakıyoruz"



Ambulans ÅŸoförü Yakup Kopuz, yaptığı açıklamada, "Ekip olarak olay yerine gittiÄŸimizde suyun üzerinde kimsenin olmadığını fark ettik. Orada bulunan vatandaÅŸlarla beraber boÄŸulan gencin yerini tespit etmeye çalıştık. Ondan sonra zaman kaybetmeden hemen suya girdim. Yaklaşık 3 metre derinlikte bulunuyordu. Tek dalışta çıkardım. Akabinde boÄŸulan gence olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansımıza, ordan da en yakın hastaneye götürdük" dedi.



BoÄŸulan gence ulaÅŸtığında kendinde olmadığını ve bilincinin kapalı olduÄŸunu söyleyen Kopuz, ÅŸöyle devame etti:"Oraya gittiÄŸimizde çevredeki vatandaÅŸlar çok telaÅŸlıydı. Ä°yi yüzme bilen kimse de yoktu. Cesaret edemediler. Ama ben kaybolan birini kurtarmak için o an hiç birÅŸey düÅŸünmeden direk suya atladım. O an baÅŸka birÅŸey düÅŸünme ÅŸansın yok. Ä°yi yüzme bilmemin cesaretiyle boÄŸulan genci kurtarmak için denize girdim. Olay yerine ekip olarak da çok erken varmamınızın da çok etkisi oldu. Çünkü çocuk en fazla 5- 6 dakika kaldı diye tahmin ediyorum. Biz hastaneye ulaÅŸtırdıktan sonra kendine gelmiÅŸti. Tedavisine devam ediliyor. Ä°nÅŸallah tam anlamıyla saÄŸlığına kavuÅŸur. Allah yardımcısı olsun"



Kopuz,  "Biz 112 personelleri olarak her çıktığımız vakayı kendi yakınımızdan bile daha yakın düÅŸünerek hareket ediyoruz. GittiÄŸimiz her vakaya bu gözle bakıyoruz. Bu ÅŸartlar altında yardıma muhtaç insanlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz" diye konuÅŸtu.



http://www.olay53.com/d/other/rizede-ambulans-soforu-bogulan-genci-kurtardi2.jpg



-"Yakup abimizle gurur duyduk"



Olay yerine giden saÄŸlık personellerinden Güldane Beyazıt da, "BoÄŸulma vakasıyla hemen olay yerine gittik. Çevredeki vatandaÅŸlar çocuÄŸu bulamadıklarını söylediler. Åžoförümüz nerede boÄŸulduÄŸunu sordu ve  bunun üzerine hemen denize atladı. Çok kısa sürede çocuÄŸu çıkardı" dedi.



Beyazıt, "Åžoförümüz yakup abiyle gurur duyduk. Ben bir an yakup abiyi suyun üstünde göremediÄŸim için onun da boÄŸulduÄŸunu sanarak çok korktum. Suyun içine daldığını zaman birÅŸey göremedik. Daha sonra yakup abinin çocukla beraber suyun üstüne çıktığını görünce çok mutlu olduk. Bunun üzerine hemen çocuÄŸu alıp en yakın hastaneye sevk etmek için zamana karşı yarıştık. Ambulansta ilk müdahalesini yaptıktan sonra en yakın hastaneye sevkini saÄŸladık. Ä°nÅŸallah en kısa zamanda saÄŸlığına kavuÅŸur" diye konuÅŸtu.



Rize Ä°l SaÄŸlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, Örnek bir davranış gösteren baÅŸta ÅŸoförümüz olmak üzere saÄŸlık ekibine teÅŸekkür ederek, ÅŸunları kaydetti: "Cefakar ve vefakar 112 çalışanımız vicdanı sorumlulukla bir an bile tereddüt etmeden genç kardeÅŸimizin hayatını kurtarmak için denize atladı. Ekiplerimiz gece gündüz, kar, çamur, yaÄŸmur demeden vatandaÅŸlarımıza en iyi saÄŸlık hizmetini verebilmek için insan üstü çaba göstererek çalışıyorlar. Tüm saÄŸlık çalışanları olarak vatandaÅŸlarımıza her türlü olumsuzluÄŸa raÄŸmen saÄŸlık hizmetini sunabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz"










Etiketler: yakup kopuz 112
Bu haber toplam 3130 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler