Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

İtiraf etti: Dink öldürüldükten sonra...

İtiraf etti: Dink öldürüldükten sonra...
Gazeteye ve çalışanlara karşı planlanan saldırı bakın neden gerçekleşmemiş.
09.09.2011 / 09:44

Ergenekon ana davasında Cumhuriyet gazetesine molotof kokteyli atmakla suçlanan tutuklu sanık Bedirhan Åžinal,Hrant Dinköldürüldükten sonra Agos gazetesine yönelik eylem hazırlığında bulunduklarını söyledi. Åžinal, Dink cinayetinin ardından polisin aldığı önlemler nedeniyle eylemin gerçekleÅŸmediÄŸini ifade etti.



Ä°stanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndekiErgenekonana davasında tutuklu sanık Bedirhan Åžinal'in çapraz sorgusuna devam edildi. Üye Hakim Hüsnü Çalmuk, polisler tarafından kullanıldığını iddia eden Bedirhan Åžinal'e, cezaevine girmeden önce kazancını nereden karşıladığını ve kendisini kullandıklarını iddia ettiÄŸi kiÅŸiler tarafından para verilip verilmediÄŸini sordu.



Polisler tarafından tanıştırıldığı Taksim'deki bir papaz ve iÅŸ adamları ile tarafından kendisine para verildiÄŸini öne süren Åžinal, "Ancak bana verilen vaadlerini yerine getirmediler" ifadesini kullandı. Bunun üzerine Çalmuk, polislerin yerine getirmediÄŸi vaatlerin ne olduÄŸunu sordu. Åžinal bu soruya ise kendisine 3-4 ay içinde cezaevinden çıkacağının söylendiÄŸini, oysa 4 yıldır cezaevinden çıkamadığını söyleyerek cevap verdi.



Çapraz sorgusu sırasında zaman zaman açıklamalarda bulunan Åžinal, Hrant Dink öldürüldükten sonra Agos gazetesine yönelik eylem hazırlıklarında bulunduklarını söyledi. Gazeteye ve çalışanlara karşı nasıl saldırı olabilir diye hazırlıklarda bulunduklarını ifade eden Åžinal, Dink cinayetinin ardından güvenliÄŸin artması, çevik kuvvet ve polis devriye ekiplerinin artması nedeni ile bu eylemi gerçekleÅŸtiremediklerini söyledi.



Üye Hakim Sedat Sami HaşıloÄŸlu, verdiÄŸi ifade ile Veli Küçük, Sedat Peker, Hüseyin Görüm, Emin Gürses, Seyhun Zaim, Bora Ballı ve BoÄŸaçhan KaÄŸan Murathan'a iftira attığını hatırlatarak Åžinal'den iftira suçunun kanundaki karşılığını bilip bilmediÄŸini sordu. Hapis cezasını 2-3 yıl olarak bildiÄŸini belirten Åžinal, davanın da düÅŸeceÄŸini iddia etti. Bunun üzerine HaşıloÄŸlu, iftira atılan kiÅŸiler ÅŸikayetten vazgeçse bile davanın düÅŸmeyeceÄŸini söyledi. HaşıloÄŸlu, "Kanunda her iftira ayrı suç olarak deÄŸerlendiriliyor" dedi.



Eski ifadelerini kabul etmediÄŸini belirten Åžinal'in bazı kiÅŸilere iftira attığını yinelemesi üzerine HaşıloÄŸlu, "Sen de seni suça azmettiren kiÅŸi kadar ceza alırsın. Ä°ftira suçlaması sonra illa da kiÅŸinin ÅŸikayetine baÄŸlı dava açılmaz. Kamu davası da açılır. BoÄŸaçhan KaÄŸan Murathan ÅŸikayetinden vazgeçse de yine dava açılır" açıklamasını yaptı. Bunun üzerine Åžinal, "Bana ifadenden dön mü diyorsunuz?" diye sordu.



HaşıloÄŸlu'nun, yasal haklarını hatırlatıldığını söylemesi üzerine Åžinal, "Ä°ftira attım ne yapayım. Attırdılar. 40 yıl da yatarım. Ama bunu bana yaptıranlar da burada yatsın. Ben bunları yaptığımda yaşım 16'ydı. Devlet bana sahip çıksaydı. Suçlu ben miyim? Allah büyüktür. Yatamadığımız yerde de asarız kendimizi" ÅŸeklinde konuÅŸtu.



Hakim HaşıloÄŸlu'nun, oyuncu Åžafak Sezer'in 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanık olarak verdiÄŸi ifadesinde BoÄŸaç KaÄŸan Murathan ile arkadaÅŸ olduÄŸundan söz ettiÄŸini hatırlattı. HaşıloÄŸlu daha sonra da Sezer'i tanıyıp tanımadığını sordu. Bu soru üzerine Sezer'i sevmediÄŸini ve izlemediÄŸini belirten Åžinal, "Onu da mı buraya getireceksiniz? Kadroda boÅŸluk mu var?" diye sordu. Åžinal'in bu sorusuna Hakim HaşıloÄŸlu tepki gösterdi. HaşıloÄŸlu, "Bedirhan, sen sorulan sorulara cevap ver. 20 yaşındasın ve belli bir zeka seviyesindesin. O tür ifadelerle mahkemeyi aÅŸağılayıcı ifadelerde bulunma. Merakını kendine sakla. Her sorduÄŸum sorunun bir anlamı var. Biz soruları sorarken binlerce sayfalık dosyayı inceledikten sonra soruyoruz" diyerek uyardı.



Åžinal'in çapraz sorgusunun da tamamlanması üzerine tutuklu sanık Fatih Derdiyok'un savunmasına geçildi. Bu olayla alakası olmadığını savunan Derdiyok, 18 yaşında cezaevine girdiÄŸini, ÅŸu an 22 yaşında olduÄŸunu söyleyerek suçsuz olduÄŸunu öne sürdü.





Bu haber toplam 2374 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler