Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Gündoğdu Renk'lendi

Gündoğdu Renk'lendi
Rize Valisi Ersin YAZICI, Vali Yardımcısı Mehmet KURT ve Milli Eğitim Müdürümüz Şemsettin DURMUŞ okul ziyaretlerine Gündoğdu 29 Ekim Ortaokulu ile devam ettiler.
16.03.2016 / 08:51


GündoÄŸdu 29 Ekim Ortaokulunda incelemelerde bulunan Vali YAZICI öÄŸretmenlerle toplantı yaparak hem görüÅŸ alışveriÅŸinde bulundu hem de talep ve isteklerini dinledi. Daha sonra 7 ve 8.sınıf öÄŸrencileriyle birlikte kitap okuma saatine katılarak, öÄŸrencilere kitap okumanın öneminden bahsetti.





Ziyaret ettiÄŸi okullarda, okul müdürleri ve öÄŸretmenlerle RENK Projesi ile eÄŸitim sorunlarını deÄŸerlendiren Rize Valisi Ersin YAZICI, "Bizim ziyaretlerimizin amacı, çocuklarımızı daha iyi nasıl eÄŸitebiliriz sorusuna cevap bulmaktır" dedi.  



Düzenli olarak okulları ziyaret ettiÄŸini belirten Vali YAZICI, "Bugün de 29 Ekim Ortaokulumuzu ziyaret etme fırsatı bulduk, siz deÄŸerli öÄŸretmen arkadaÅŸlarla bir araya gelmekten dolayı mutluyum. EÄŸitimin tüm paydaÅŸlarının tamamının katılımıyla iki yıldan beri Rize´de EÄŸitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi´ni uyguluyoruz. Bu çalışmalar sonucunda da çok iyi sonuçlar almaya baÅŸladık. Hem TEOG sınavında, hem de üniversite sınavında baÅŸarı grafiÄŸimiz yükseldi. Bu projeye devam edeceÄŸiz. Üç yıl sonunda bu sistem bir rayına oturarak devam edecektir. Kitap okuma sayımız da arttı.  Okullarımıza giderek öÄŸrencilerimizle birlikte kitap okuyarak öÄŸrencilerin kitaplarla daha yakın olmalarını derslerinin yanında kitaplarla arkadaÅŸ olmalarını saÄŸlıyoruz. Bu etkinlik, öÄŸrenciler tarafından benimsendi. Bu kapsamda RENK Projesi stratejik bir öneme sahiptir "ÅŸeklinde konuÅŸtu.  





ÖÄŸretmenlerle gerçekleÅŸtirilen toplantıda baÅŸarıda en büyük payın öÄŸretmenlerde olduÄŸunu ifade eden Vali YAZICI, "Bu süreçte en büyük pay siz öÄŸretmenlerimize düÅŸüyor. Siz onlara ne kadar ilgi ve sevgi gösterir onları onurlandırırsanız onlar da baÅŸarılı olacaktır. Sizlerin tüm fedakârlıklarınız için teÅŸekkür ediyorum. Tabii eÄŸitim sadece okul idaresinin, öÄŸretmenlerin görevi deÄŸil. Veliler, öÄŸrenciler, öÄŸretmenler, okul idareleri tüm toplum bu iÅŸten sorumlu olmalıdır" dedi. Toplantı sonrasında Rize Valisi Ersin YAZICI, Vali Yardımcısı Mehmet KURT ve Milli EÄŸitim Müdürümüz Åžemsettin DURMUÅž 7 ve 8.sınıf öÄŸrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar. Daha sonra öÄŸrencilerle bir araya gelen Vali YAZICI, eÄŸitim ve özel hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüÅŸ ve düÅŸüncelerini anlattı.



Çocuklara kitap okumanın öneminden bahseden Rize Valisi Ersin YAZICI, "Kitaplarla, bir kez tanıştık mı, bir ömür dostumuzdur bizim artık. DiÄŸer dostluklardan daha kalıcıdır. Ben kitap okumayı çok fazla önemsiyorum. Kitap en iyi arkadaÅŸtır. Kitaplar her zaman, her yerde sizinledir.  Kitap okumak boÅŸ zaman iÅŸi deÄŸildir. BoÅŸ zamanlarda deÄŸil, okumak için zaman ayırarak o zamanlarda kitap okumalıyız. Kitap okumayan ve onlarla dost olmayanlar, kendilerine yön vermede zorlanırlar. Nasıl ki antrenman yapmadan sporda dereceye ulaÅŸamazsanız, kitap okumadan da baÅŸarıya ulaÅŸamazsınız " dedi.  





Vali YAZICI, öÄŸrencilere birer birer söz hakkı vererek öÄŸrencilerin ne hissettiklerini ve hangi mesleÄŸi seçmek istediklerini sordu. Birçok baÅŸarının baÅŸlangıcında hayaller olduÄŸunu ifade eden Rize Valisi Ersin YAZICI, "Hayalleriniz varsa onlara gidin, onu yapın.  Hayal edin. Gerçek olmazsa da ulaÅŸmak için çalışmaya devam edin "dedi.





HABER.



Cemalettin SAK






Etiketler: renk projesi
Bu haber toplam 2763 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler