Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Kılıçdaroğlu: Dudaklarım da temiz.

Kılıçdaroğlu: Dudaklarım da temiz.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Benim dudaklarım da temiz, geçmişim de temiz, ellerim de temiz. Zaten kirli olanlar bu tür ifadeleri kullanırlar” dedi
12.09.2011 / 12:21

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ın kızı Tuğçe Tarhan ile eskiDSPGenel Başkanı Zeki Sezer'in oğlu Serkan Sezer'in nikah törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “Twitter'dan yazdığınızGazzemesajına Başbakan'ın bir yanıtı oldu. Değerlendirmeniz nedir?” şeklindeki sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Başbakan, Gazze'ye yardım götürecek gemilere Türk savaş gemileri eşlik edecek demişti. Ben de memnun oldum, ‘Gazze'ye kadar giderseniz sizi alnınızdan öperim' demiştim. ‘Ey Kılıçdaroğlu göreceksin, ben gemilerimizi Gazze'ye kadar götüreceğim' yanıtını bekliyordum. Oysa tam tersine, hakaret eden bir sürü söylem, bir Başbakana yakışmayacak üslup.” diye konuştu.



Başbakan Erdoğan'ın, alnının temiz olduğunu söylediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Onun alnının temiz olduğunu kim kabul ediyor. Kul hakkı yiyen, kul hakkı yiyen kişilerin sırtını sıvazlayanların alnı temiz olmaz. Bunu tüm Türkiye biliyor. Gemilerin oraya gitmeyeceğini çok iyi biliyordum.”



Başbakan'ın, seçimler sırasında “Gazze'ye Mavi Marmara'yı yeniden göndereceğim.” dediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Gönderdi mi? Hayır. Çünkü halka yalan söylüyor. Yalan söylemeyi kural haline getirmiş. Ben bunu söyledim ama yapamayacağım demiyor, onun yerine hakareti tercih ediyor. Klasik Recep Tayyip Erdoğan davranışı.” şeklinde konuştu.



“LİEBERMAN'A KARŞI ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU HİÇBİR ŞEY SÖYLEMEDİ”



İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, bu konuda en sert tepkininCHPtarafından gösterildiğini söyledi. “Bir tek AK Partili tepki göstermedi.” diye iddiada bulunan Kılıçdaroğlu, “CHP'ye gelince her türlü hakareti yaparlar. Lieberman'a karşı şu ana kadar Başbakan Erdoğan, Dışişleri BakanıAhmet Davutoğluhiçbir şey söylemedi.” ifadesini kullandı. Bir tek Meclis Başkanı ve CHP'nin tepki gösterdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bu, bunların İsrail'in avukatlığını üstlendiği anlamına gelir. İzlediğiniz dış politikanın sonucu olarak Gazze ablukasına uluslararası meşruiyet kazandırdınız, İsrail'in elini güçlendirdiniz. İsrail, para ile böyle bir avukat bulamazdı. Recep Tayyip Erdoğan, bu avukatlığı üstlendi. Ben bunu söylüyorum o bana dönüp hakaret ediyor. O raporu sen istemedin mi?”

“Kaç aydır bu rapor hükümetin elinde?” diyen soran Kılıçdaroğlu, “Neresinden bakılırsa dış politikası felaket olan bir durumdayız. Öyle hakaretlerle, küfürlerle, sokak ağızı ile konuşmak bir ülkenin başbakanına yakışmıyor ama Recep Tayyip Erdoğan'a yakışıyor. Çünkü onun bilgi düzeyi, kültür düzeyi, espri düzeyi bunu kavrayacak yeterlilikte değil. Hakaret ederek, olayları geçiştirmeye çalışıyor.” dedi.



DAVA AÇILACAK



Bir gazetecinin, “Dava açılacak mı?” şeklindeki sözleri üzerine, “Açılacak… Benim dudaklarım da temiz, geçmişim de temiz, ellerim de temiz. Kirli olanlar zaten bu tür ifadeleri kullanırlar. Temiz adam böyle bir ifade kullanır mı, düzgün insan böyle bir şey kullanır mı, ahlaklı insan böyle bir laf kullanır mı? Onların hepsi Recep Tayyip Erdoğan'ın kültüründen geliyor zaten, ahlakından geliyor, geçmişinin temiz olmamasından geliyor. Olay bu.” cevabını verdi.



Başka bir gazetecinin “Bedelli askerlik teklifi yeniden Meclis'e verilecek mi?” sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, “Parlamento şu anda kapalı. Arkadaşların bu tür teklifleri var. Açıldığında gerekli işlem görülür.” diye konuştu.




CİHAN






Bu haber toplam 2429 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler