Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Ceza kapıda! Yüz binleri etkileyecek

Ceza kapıda! Yüz binleri etkileyecek
1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle 10’dan az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler de iş güvenliği uzmanı bulundurmak zorunda.
10.06.2016 / 16:44


Kanunda yapılan düzenleme ile bu iÅŸyeri sahipleri Anadolu Üniversitesi’nden e-sertifika alarak, kendi iÅŸyerlerinde bu hizmeti verebilecek. Ancak sertifika programına yeni baÅŸvuracak olan kiÅŸiler, sertifikalarını en erken 2017 yılının Åžubat ayında alabilecek. EÄŸer bu iÅŸletmeler o zamana kadar iÅŸ güvenliÄŸi uzmanı bulundurmazlarsa yaklaşık 40 Bin TL’lik ceza ile karşı karşıya kalacaklar.



 



Aylık Ceza 6.511 TL



Güvenbir OSGB Genel Müdürü ve Ä°ÅŸyeri Hekimi Dr. Ali Çolak, Anadolu Üniversitesi sertifika programlarının yılda 2 kez düzenlendiÄŸini hatırlatarak, bir önceki programın yeni sonuçlandığını, yeni programın ise Ekim ayında baÅŸlayacağını belirtti. Yani henüz sertifika programına katılmamış iÅŸyeri sahiplerinin en erken Åžubat 2017’de sertifika alabileceÄŸini söyleyen Çolak, iÅŸ güvenliÄŸi uzmanı bulundurmayan iÅŸletmelere aylık 6.511 TL idari para cezası kesileceÄŸi uyarısında bulundu. Bu da, sertifika alana kadar herhangi bir iÅŸ güvenliÄŸi uzmanı bulundurmayan iÅŸletmeler için yaklaşık 40bin TL ceza kesilmesi anlamına geliyor.



Henüz sertifika almayan ve 1 Temmuz itibariyle kapsam içine girecek iÅŸ yerlerinin iÅŸ güvenliÄŸi konusunda dışarıdan da hizmet alabileceÄŸini hatırlatan Dr. Ali Çolak, bu sayede yüksek ceza miktarlarından kurtulabileceklerini belirtti.



Yaklaşık 500bin işletmeyi ilgilendiriyor



Peki bu cezalar kaç iÅŸletmeyi ilgilendiriyor? SGK istatistiklerine göre Türkiye’de Ocak 2016 itibarıyla 1 milyon 710 bin 243 iÅŸyeri bulunuyor. Bu iÅŸyerlerinin yüzde 85’inde 10’dan az çalışan bulunuyor. Bu iÅŸyerlerinin yarısının az tehlikeli sınıfta olduÄŸu varsayıldığında, ilgili durum en az 500 bin iÅŸletmeyi ve iÅŸvereni ilgilendiriyor.







Bu haber toplam 1970 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler