Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize Trabzon Otobüs Seferleri Görüşmelerinde Trabzon UKOME Krizi!

Rize Trabzon Otobüs Seferleri Görüşmelerinde Trabzon UKOME Krizi!
6 ay önce karşılıklı durdurulan Rize Trabzon otobüs seferleri, Trabzon UKOME’nin çözüm önerilerine yanaşmaması nedeniyle görüşmeler yeniden tıkanma noktasına geldi.
10.09.2016 / 12:31


Yaklaşık 30 yıldır karşılıklı olarak devam eden ve 6 ay önce D4 yetki belgesi olmadığı gerekçesiyle karşılıklı durdurulan Rize Trabzon otobüs seferleri, Trabzon BüyükÅŸehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin çözüm önerilerine yanaÅŸmaması nedeniyle görüÅŸmeler yeniden tıkanma noktasına geldi.



Rize ve Trabzon’daki üniversitelerde okuyan öÄŸrenciler ders notlarından çekmedi Trabzon UKOME’den çektiÄŸi kadar. Trabzon UKOME, Rize Trabzon otobüs seferlerinin yeniden baÅŸlatılmaması ve öÄŸrencilerle maddi durumu zayıf olan vatandaÅŸların daha çok maÄŸdur olması için elinden geleni ardına koymuyor. Rize Belediyesi’nin tüm çözüm önerilerini geri çeviren Trabzon UKOME’nin son yapılan görüÅŸmelerde de aynı tavrını sürdürdüÄŸü ve otobüs seferlerinin yeniden baÅŸlatılması için gerekli olan çözüm önerilerini reddettiÄŸi ve otobüs seferlerinin yeniden baÅŸlatılmasına engel olduÄŸu bilgisine ulaşıldı. Ak Partili olan Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Dr. Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu’nun da soruna kayıtsız kalması nedeniyle fındık kabuÄŸunu doldurmayacak derecede küçük olan bu sorun da bir türlü çözülemiyor.



TRABZON UKOME FETÖ’CÜ ZÄ°HNÄ°YETTE  HAREKET EDÄ°YOR



UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel MüdürlüÄŸü’nün 20.07.2016 tarihli D4 Yetki Belgesi konulu yazısında “Yüz kilometreye kadar ÅŸehirlerarası taşımalarda; ilgili illere ait belediyelerden alınacak D4 yetki belgesi düzenlenmesinin o illerdeki mevcut arz/talep dengesi ve taşıma düzeni bakımından bir sakıncası olmadığını belirten” ÅŸeklinde deÄŸiÅŸiklik yaptı ve D4 yetki belge verilmesinin Valiliklere devredilmesine raÄŸmen Trabzon UKOME’nin Ak Partili Rize Belediyesi’nin sunduÄŸu çözüm önerilerini reddetmesi görüÅŸmeleri tıkanma noktasına taşıdı. Rize Belediyesi yetkilileri ile Trabzon UKOME yetkilileri arasında hafta içi yapılan görüÅŸmelerde Trabzon UKOME’nin sunulan çözüm önerilerine yanaÅŸmadığı bilgisine ulaşıldı. Kendi vatandaşını düÅŸünmeyip vatandaÅŸların maÄŸdur olmasına aldırış etmeden tam bir FETÖ’cü zihniyetiyle hareket eden Trabzon UKOME’den dolayı da öÄŸrencilerle maddi durumu zayıf olan vatandaÅŸlar, maddi anlamda büyük kayıplar yaÅŸamaya devam ediyor.



Öte yandan sorunun çözülmesi ve Rize Trabzon otobüs seferlerinin yeniden baÅŸlatılması için Rize Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ ile Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un görüÅŸmelerde bulunması ve  yetki belgesi sorununun çözüme kavuÅŸturularak komÅŸu iki il arasındaki otobüs seferlerinin yeniden baÅŸlatılması bekleniyor.



Rize Trabzon otobüs seferleri durdurulmadan önce öÄŸrenciler 4 TL’ye yolculuk yaparken aynı yöndeki dolmuÅŸlar ise öÄŸrencilerden  8 TL ücret alıyordu. Otobüsle 7 TL.’ye yolculuk yapan sivil yolcular ise dolmuÅŸ minibüslere 10 TL ödeyerek yolculuk yapıyordu. Otobüs seferleri karşılıklı olarak hafta içi her gün 06.30 ile 17.30 saatleri arasında 6 sefer, Cumartesi günü ise 10.30 ile 16.00 saatleri arasında 4 sefer toplu taşımacılık gerçekleÅŸtiriyordu. Otobüsler Pazar günleri ise çalışmıyordu.







Etiketler: umoke
Bu haber toplam 2691 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler