Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

TSK'nın en gizli bilgilerini ABD'ye servis etmişler

TSK'nın en gizli bilgilerini ABD'ye servis etmişler
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki olaylara ilişkin 150 kişi hakkında iddianame hazırlandı.
10.04.2017 / 18:37


Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), son 10 yılda en üst makamların emir subaylıkları, özel kalem müdürlükleri ve icra subaylıklarına örgüt üyelerinin tayin edilmesini saÄŸladı.



Bu emir subayları ve özel kalem müdürlerince komutanların etrafında "bariyer sistemi" oluÅŸturdu, FETÖ'cü olmayan karargah subaylarının komutanların yanına yaklaÅŸmasına müsaade edilmedi. Komutanların sahip olduÄŸu en kritik bilgiler terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e iletilirken bu bilgiler baÅŸta ABD olmak üzere yabancı ülke istihbarat teÅŸkilatlarına servis edildi.



 



Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe giriÅŸimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki olaylara iliÅŸkin aralarında eski Kara Kuvvetleri Lojistik BaÅŸkanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ve TuÄŸgeneraller Erhan Caha, Adem BoduroÄŸlu, Ali Rıza ÇaÄŸlar, Cüneyt Soyraç, Ä°brahim Lütfi NuhoÄŸlu ve Mücahit Tamer'in de bulunduÄŸu 150 kiÅŸi hakkında iddianame hazırlandı.



Ä°ddianamede tüm ÅŸüpheliler için "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs", "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs" suçlarından üçer kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası istendi.



Åžüphelilerin ayrıca "askeri komutanlıkların gasp edilmesi, cebir tehdit veya hile kullanarak kiÅŸiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahlı terör örgütüne üye olma, silahlı terör örgütü yöneticisi olma, kiÅŸiyi yerine getirdiÄŸi kamu görevi nedeniyle öldürmeye teÅŸebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, suç delillerini gizlemeye teÅŸebbüs, kasten yaralama, tehdit ve hakaret" suçlarından da cezalandırılmaları talep edildi.



Ä°ddianamede, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine yerleÅŸtirdiÄŸi mensuplarına verdiÄŸi öneme, onların yönlendirilmesine iliÅŸkin bilgiler de yer aldı.



Örgüt TSK'ya soktuÄŸu hiçbir elemanını boÅŸ bırakmadı



Buna göre, üyelerinin kurmay subay olabilmelerine önem veren terör örgütü, mesleÄŸe baÅŸlayan mensuplarının Harp Akademilerine yönlendirilmesine özen gösterdi.



Örgütün küçük yaÅŸtan beri yetiÅŸtirdiÄŸi ve TSK’ya soktuÄŸu mensuplarının hemen hemen tamamı, baÄŸlı oldukları abiler veya imamların izin ve talimatı doÄŸrultusunda evlendirildi. Böylece eÅŸinin de kendisi gibi örgüte baÄŸlı olmasıyla üyelerinin hem baÄŸlarının kopmaması saÄŸlandı hem de örgütten ayrılması durumunda eÅŸ ve çocuklarının kendinden uzaklaÅŸacağı endiÅŸesiyle bu kiÅŸilere baskı oluÅŸturuldu.



Örgüt, küçük yaÅŸlardan beri yetiÅŸtirerek TSK'ya soktuÄŸu hiçbir elemanını boÅŸ bırakmadı. Onları örgüte yeni eleman kazandırılması için de görevlendirdi. Ayrıca örgüt üyeleri FETÖ'ye karşı TSK personelinin faaliyetlerini de izledi. Böylece örgüte zarar verebilecek her türlü hareketin önüne geçilmeye çalışıldı.



İlk hedef TSK'nın personel sistemi



FETÖ, 1970'li yıllardan itibaren sızmaya baÅŸladığı TSK'da 1990'lı yılların sonundan itibaren personel temin, atama ve sicil birimleri, istihbarat ve istihbarata karşı koyma birimleri, baÅŸta Harp Akademileri olmak üzere eÄŸitim kurumlarının ölçme deÄŸerlendirme birimleri ve diÄŸer askeri okul, eÄŸitim ve kurs birimlerine yuvalandı.



Sonrasında ise genç rütbede kritik görevlere atadıkları FETÖ üyelerine, yurt içi ve dışında yüksek lisans ve doktora eÄŸitimi aldırdı, yabancı dil kurslarına gönderdi, yurt dışı görevlere seçilmesini saÄŸladı.



Yüksel sicil ve takdir verilerek parlatılan örgüt mensuplarının TSK'nın diÄŸer personelinin önünde olması saÄŸlandı. Personel sisteminin ele geçirilmesiyle, örgüt menfaatine olacak ÅŸekilde "atama ve temin" yapılmaya baÅŸlandı.



Emir subayları ve özel kalem müdürlerini atadılar



FETÖ'nün tayin ve atama dairelerine yaptığı sızma çalışması yıllar boyunca artarak devam etti. BaÅŸlangıçta bir iki eleman yerleÅŸtirmek suretiyle yapılan sızma, yıllar boyunca arttı ve sonunda Genelkurmay BaÅŸkanlığının ve kuvvet komutanlıklarının personel baÅŸkanlıklarının neredeyse tamamı FETÖ üyelerinden oluÅŸtu. Böylelikle örgüt, istihbarat birimleri ve adli müÅŸavirlikler gibi en kritik yerlere atama yapmaya baÅŸladı.



FETÖ'nün TSK'da hedef olarak belirlediÄŸi bir diÄŸer görev ise emir subaylığı ve özel kalem müdürlüÄŸü oldu. Son 10 yıldır en üst makamlar dahil kritik komutanlık emir subaylarının, özel kalem müdürlerinin ve icra subaylarının tamamına yakınının FETÖ tarafından özel olarak seçilmiÅŸ kiÅŸilerden oluÅŸacak ÅŸekilde tayin edilmeleri saÄŸlandı. Bu sayede komutanların sahip olduÄŸu en kritik bilgiler örgüte, hatta örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e servis edildi.



Bu kiÅŸiler aracılığıyla, komutanların özel hayatlarına iliÅŸkin mahrem bilgiler ile saÄŸlık bilgilerine kadar ulaşılabildi. Ayrıca söz konusu emir subayları ve özel kalem müdürleri sayesinde komutanların programları, olması gerektiÄŸi gibi deÄŸil de FETÖ'nün kendilerinden istediÄŸi ÅŸekilde dizayn edildi. Komutanların etrafında emir subayları ve özel kalem müdürlerinin iÅŸ birliÄŸiyle güvenlik gerekliliÄŸi kisvesi altında bir bariyer sistemi oluÅŸturuldu. Örgüt, kendilerinin uygun görmediÄŸi kiÅŸilerin, FETÖ'cü olmayan karargah subaylarının komutanların yanına yaklaÅŸmasına bile müsaade edilmeyecek tarzda tertipler aldı.



Yalan haberlerle TSK'daki bazı subayları karaladılar



Kendilerinden olmayan generallere ulaÅŸmayı da önemli bir hedef gören FETÖ, generallerin yanına yaver, emir subayı, astsubayı ve emir erleri görevlendirdi. FETÖ, yönetemeyeceÄŸini anladığı yüksek rütbeli subayların iftiralarla, karalamalarla, komplolarla tasfiye edilmesini saÄŸladı. Örgüt bununla ilgili sosyal medyadan da yararlandı. Sosyal paylaşım sitelerinde açılan çeÅŸitli hesaplar ve internet siteleriyle TSK'daki milli subaylarına yönelik sahte ihbar mektupları, yalan haberler yayımlandı.



FETÖ, general seviyesinde istediklerini yaptıracak güce ve kuvvete ulaÅŸtığında ise TSK'nın tamamını ele geçirecek, kadrolaÅŸacak hamleler yapmaya baÅŸladı. Örgüt bu sürede elde ettiÄŸi, devletin ve TSK'nın en gizli bilgileriyle hükümeti korkutmak istedi, baÅŸta ABD olmak üzere yabancı ülke istihbarat teÅŸkilatlarına bilgileri servis etti.







Etiketler: hain abd
Bu haber toplam 2196 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler