Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize Belediyesi Kaldırım İşgallerine Savaş Açtı

Rize Belediyesi Kaldırım İşgallerine Savaş Açtı
Rize Belediyesi bugün itibari ile uygulamaya koyduğu proje ile son dönemde şehirde kötü görüntülere sebep olan kaldırım işgallerini sona erdirmeyi planlıyor.
10.10.2017 / 15:45


"Belediye esnaf ele ele kaldırımlar hak sahiplerine" projesi ile ilgili Sivil Toplum kuruluÅŸlarının katılımı ile ortak bir basın toplantısı düzenlendi.



TuzcuoÄŸlu MemiÅŸaÄŸa Parkı’nda ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye BaÅŸkanı Prof. Dr. ReÅŸat Kasap, ardından Atatürk caddesinde esnafı ziyaret ederek projeyi anlattı.



Belediye BaÅŸkanı Kasap’a Rize Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Åžaban Aziz KaramehmetoÄŸlu, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları BirliÄŸi BaÅŸkanı Muammer Atılgan, TÜMSÄ°AD Rize Åžubesi BaÅŸkanı Abdülbaki Fil, MÜSÄ°AD Rize Åžube BaÅŸkanı Recep Taylan, Rize Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi BaÅŸkanı Güven Aksoy, AK Parti Rize Ä°l BaÅŸkan Yardımcısı Ali Avcılar, RÄ°ZE SMMMO BaÅŸkanı Ali Fuat  Çakmakçı, belediye meclis üyeleri eÅŸlik etti.



rize-belediyesi-kaldirim-isgallerine-savas-acti-(5).jpg



“PAYDAÅžLARIMIZLA BÄ°RLÄ°KTE ÇALIÅžACAÄžIZ”



Rize Belediye BaÅŸkanı Prof. Dr. ReÅŸat Kasap, “Yaya kaldırımlarının vatandaÅŸlarımızın vatandaÅŸlarımıza yönelik kullanımını saÄŸlamak amacıyla, sivil toplum kuruluÅŸlarımızın da destekleriyle bir çalışma baÅŸlatıyoruz. Uygulama safhasına baÅŸlamış bulunmaktayız. Bu topyekun bir faaliyet gerektiriyor. Bütün paydaÅŸlarımızla beraber bu çalışmayı yürüteceÄŸiz. Aynı zamanda halkımızı da bu iÅŸin içine katmamız gerekiyor. Hep birlikte ancak bunun altından kalkabiliriz.” dedi.



“ALIÅžILAGELMÄ°Åž BÄ°R DAVRANIÅž ÅžEKLÄ°”



BaÅŸkan Kasap, “Burada alışılagelmiÅŸ bir davranış ÅŸekli vardır. Bunu bir ÅŸekilde vatandaÅŸlarımıza ve esnafımıza aktararak daha yaÅŸanılabilir bir Rize oluÅŸturmak açısından bu çalışmayı baÅŸlatıyoruz. Bu manada ÅŸehrimizi 3 bölüme ayırdık. Öncelikle daha çok çarşı merkezi olarak bilinen bölgeyi, daha sonra da doÄŸu ve batıdaki bölgeleri içerecek ÅŸekilde çalışmamız gerçekleÅŸtirilecek” diye konuÅŸtu.



rize-belediyesi-kaldirim-isgallerine-savas-acti-(4).jpg



“HERKESÄ° MUTLU EDECEK BÄ°R ÇÖZÜM”



BaÅŸkan Kasap, “Burada amacımız herkesi mutlu edecek bir çözüm yolu ortaya koymaktır. Bu nedenle çalışmamızın ilk bölümünde bilgilendirme faaliyetlerini gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Davranışların olması gerektiÄŸi gibi olmasını saÄŸlamayı amaçlamaktayız. Daha sonraki aÅŸamada bunun denetimini gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Bundan sonra inÅŸallah Rize’mizde yaya kaldırımlarının vatandaÅŸlarımızın daha rahat kullanabileceÄŸi bir atmosfere gelmesini saÄŸlayacağız.” Åžeklinde konuÅŸtu.



“BÄ°RBÄ°RÄ°MÄ°ZÄ°N HAKLARINA SAYGILI OLMALIYIZ”



BaÅŸkan Kasap, “Åžehrimizde yaÅŸayan vatandaÅŸlarımızın bir kısmını cezalandırıp bir kısmını ödüllendirme noktasında olmayacağız. Hep birlikte birbirimizin haklarına saygılı olmanın gayreti içerisinde olacağız. Her ÅŸeyden önce bu bir kul hakkıdır. Yaya kaldırımları yayaların kullanımına gelecektir.” dedi.



“SABIR GEREKTÄ°REN BÄ°R Ä°Åž”



BaÅŸkan Kasap, “Amacımız üzüm yemek, baÄŸcıyı dövmek deÄŸil. Bu doÄŸrultuda uzun soluklu bir çalışma gerektiriyor. Sabır gerektiriyor. Yılların getirdiÄŸi bir alışkanlık ve davranış ÅŸekli söz konusudur. Bunun bir ÅŸekilde bertaraf edilmesi noktasında herkesi mutlu edecek bir çözüm ortaya koymamız gerekiyor. Bu çözümde inÅŸallah bu projeyle gerçekleÅŸtirilecektir.” dedi.



SÄ°VÄ°L TOPLUM KURULUÅžLARINDAN PROJEYE DESTEK



Rize Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Åžaban Aziz KaramehmetoÄŸlu, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları BirliÄŸi BaÅŸkanı Muammer Atılgan, TÜMSÄ°AD Rize Åžubesi BaÅŸkanı Abdülbaki Fil, MÜSÄ°AD Rize Åžube BaÅŸkanı Recep Taylan, Rize Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi BaÅŸkanı Güven Aksoy da yaptıkları açıklamada belediyeye projesinde destek verdiklerini ve projeyi birlikte yürüteceklerini söylediler.



rize-belediyesi-kaldirim-isgallerine-savas-acti-(1).jpgrize-belediyesi-kaldirim-isgallerine-savas-acti-(6).jpgrize-belediyesi-kaldirim-isgallerine-savas-acti-(3).jpgrize-belediyesi-kaldirim-isgallerine-savas-acti-(2).jpg







Bu haber toplam 1901 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler