TRT Spor'da yayınlanan Basın Tribünü programına katılan Spor Bakanı Osman AÅŸkın Bak, yabancı sayısının düÅŸürülmesi gerektiÄŸini söyledi.
YABANCI SAYISI 5-6 OLMALI
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Osman AÅŸkın Bak, ''Türk futbolundaki yabancı sayısının düÅŸmesinden yanayım. Bana göre yabancı futbolcu sayısı 5-6 olmalı. Galatasaray örneÄŸi var. 4 yabancıyla UEFA Kupası'nı kazandılar. Yabancı futbolcu sayısının kademeli olarak düÅŸmesi gerekiyor. Çünkü yapılan kontratlar var. Ekol olmak için alt yapıdan oyuncu çıkarmalıyız. Takımlara bakın, 2-3 Türk oyuncu oynuyor. Bizim oyuncular oynamalı.'' dedi.
"KONYASPOR ALT YAPIDAN YETİŞEN OYUNCULARLA OYNUYOR"
Bakan Osman AÅŸkın Bak ayrıca, "Üretmezsek sürdürülebilir deÄŸil bu durum. Maliye bakanlığının 13.06.2017 tarihli raporu var bende. Konyaspor, alt yapıdan yetiÅŸen oyuncularla oynuyor. Bursaspor ve Trabzonspor da öyle. Örnekler var. Basketbolda da aynı sorunun olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Milli oyuncularının takımlarında aldığı süreler ortada." ÅŸeklinde konuÅŸtu.