Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Libya'da meydanda rezil oldular

Libya'da meydanda rezil oldular
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron Bingazi'deki Tahrir Meydanına kimseyi toplayamadı
16.09.2011 / 08:59


Libya'yı ziyaret edenFransaCumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy veİngiltereBaşbakanı David Cameron, Bingazi'deki Tahrir Meydanı'nda toplananlara hitap etti.

Meydandaki kalabalığın yetersiz olması üzerine anons yapılarak halktan tanıdıklarına ve



yakınlarına telefon ederek meydana çağırmaları istendi.



Fransa CumhurbaÅŸkanı Nicolas Sarkozy ve Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron önceki gün açıklanan ani kararın ardından dün Libya’ya gittiler. Sabah saatlerinde baÅŸkent Trablus’a gelen liderler, Ulusal GeçiÅŸ Konseyi’nin (UGK) BaÅŸkanı Mustafa Abdülcelil ve ikinci adamı Mahmut Cibril tarafından karşılandı. Daha sonra iki lider, Fransa DışiÅŸleri Bakanı Alain Juppe ve Fransız filozof Bernard Henri Levy, bir hastaneye giderek burada yaralılarla konuÅŸtular. Hastane çıkışında Libyalılar, Sarkozy için, “Bir, iki, üç... YaÅŸa Sarkozy!” sloganları attı. Daha sonra hastaneden ayrılan liderler helikopterlerle otellerine gitti.



Alan dolmadı



Sarkozy ve Cameron'un Bingazi'yi ziyaret edeceÄŸinin kesinleÅŸmesinin ardından, kentte güvenlik önlemleri artırıldı. Sabahtan itibaren Tahrir Meydanı'na çıkan yollar ulaşıma kapatıldı.



Tahrir Meydanı'nda ise iki liderin konuÅŸması için olaylar sırasında gösterilerin yapıldığı büyük alan yerineRamazanayında kadınların teravih namazı kıldığı küçük bölüm hazırlandı.



Fransa ve Ä°ngiltere bayraklarıyla donatılan meydanın etrafında yoÄŸun güvenlik önlemleri alındı. Meydana girenler detaylı bir ÅŸekilde arandı. Liderlerin gelmesinden önce de çok sayıda helikopter havadan güvenliÄŸi saÄŸladı.



Liderlerin saat 16.00 sıralarında geleceÄŸinin duyurulmasına raÄŸmen, bu saat geldiÄŸinde meydanda güvenlik görevlileri dışında yaklaşık 100 kiÅŸinin bulunduÄŸu görüldü.



Ä°nsanların toplanmaması üzerine anons yapılarak Sarkozy ve Cameron'un gelmesine 20 dakikadan az bir süre olduÄŸu belirtildi.



Meydanda yeterli topluluÄŸun olmadığının belirtildiÄŸi anonsta, halktan tanıdıklarına ve yakınlarına telefon ederek meydana çağırmaları istendi.



Edilen telefonlar üzerine meydanın bir kısmının daha dolmasıyla Sarkozy ve Cameron, Ulusal GeçiÅŸ Konseyi BaÅŸkanı Mustafa Abdülcelil ile birlikte meydana geldi.





‘Özgür Suriye için’

Otelde, Abdülcelil, Cibril, Sarkozy ve Cameron bir basın toplantısı düzenledi. Cameron, Libya’nın kayıplara karışan lideri Muammer Kaddafi’nin yakalanması için yardımcı olacaklarını veBirleÅŸmiÅŸ MilletlerGüvenlik Konseyi’nde görüÅŸülen yeni tasarının onaylanmasıyla Ä°ngiltere’de Libya’ya ait dondurulmuÅŸ hesapların UGK’ne verileceÄŸini dile getirdi. Sarkozy ise ziyaretini “özgür bir Suriye’i umut edenlere” adadı. Fransa CumhurbaÅŸkanı ayrıca, hava operasyonu öncesinde UGK ile petrol anlaÅŸması yaptıkları iddialarını da yalanladı. Sarkozy bugün Bingazi’ye geçecek.



Diplomatik darbe

DiÄŸer yandan Fransız degisi Nouvel Observateur Sarkozy ve Cameron’ın, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’dan bir gün önce ani Libya ziyareti kararı almalarını, “ErdoÄŸan’ın kendilerinden rol çalacağı korkusu” olarak yorumladı. Dergi ayrıca, “Sarkozy ziyaretini içeride Sosyalist Parti kongresine, dışarıda ise ErdoÄŸan’ın ziyareti öncesine denk getirerek, hem iç hem de dış politikada diplomatik birer darbe indirdi” diye yazdı.





Etiketler: libya
Bu haber toplam 2546 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler