Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de Karayolları İşçisi Kadro Hakkını İstiyor

Rize'de Karayolları İşçisi Kadro Hakkını İstiyor
Yol-İş Sendikası Trabzon 1. Nolu Şube Başkanı Gedikli, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 103. Rize Şube Müdürlüğü'nde çalışan 55 taşeron işçinin kadroya alınmaması ile ilgili, "Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Haklı olan talebimizi istiyoruz." dedi.
13.01.2018 / 14:32


Yol-Ä°ÅŸ Sendikası Trabzon 1. Nolu Åžube BaÅŸkanı Gökhan Gedikli, Karayollarının Rize ÅŸantiyesi önünde toplanan iÅŸçiler adına yaptığı açıklamada, Karayollarında 2011 yılından beri çalışan taÅŸeron iÅŸçiler için bir mücadeleye giriÅŸtikleri söyledi.



Mücadele sonucunda Türkiye genelinde yaklaşık 10 bin kiÅŸinin kadrolarını aldığını hatırlatan Gedikli, "Bizim bölgemizde 504 arkadaşımız kadro aldı. Ä°nÅŸallah bu mücadele kamuda çalışan diÄŸer arkadaÅŸlarımızı da ışık ve güneÅŸ olur. Onlarda kadrolarını alırlar." diye konuÅŸtu. 



karayollari-iscisi-rizede-kadro-hakki-istiyor-(6).jpg



Gedikli, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın AK Parti grup toplantısında 'bütün kamuda çalışan arkadaÅŸların amansız ve fakatsız kadrolarını alacaklarını dediÄŸini belirterek, "Biz duygulandık. Kendisine çok teÅŸekkür ediyoruz. Tabanın sesini duydu. Her zaman halkın yanındaydı. Yine burda büyüklüÄŸünü göstermiÅŸ oldu." dedi.



696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlandığını dile getiren Gedikli, ÅŸöyle devam etti: "Bizler Karayollarında yol bakım, karla ve buzla mücadele eden, menfez ve yoldaki çöpü temizleyen ve bu iÅŸin aslını yapan arkadaÅŸlarımız baktık ki dışarıda kalıyor. 2013 yılından beri aynı iÅŸleri yapıyoruz. Karla mücadele iÅŸi yapıyoruz. Bizim iÅŸimizin altına rutin yol bakım onarım karla buzla mücadele' hizmet alımıydı. Onun altına yapılmışı eklendi. Fakat aynı iÅŸi yapıyoruz. Biz hizmet alımında çalışmaya devam ediyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız geçen bir açıklama yaptı. 'Biz Karayolları çalışanlarına kadro verirsek 3. Havalimanında ve tünellerde de çalışanlara da vermemiz lazım. Köprü yapana da vermemiz lazım' dedi. Zannedersem bakanımızı yanlış bilgilendirdiler. Bizim ihalemizin adına 'rutin yol bakım onarım karla buzla mücadele' yazıyor. Karayolları burda hizmet alıyor. Ä°ÅŸin sürekliliÄŸi var. Åžantiyeyi kapatayım gideyim yok. Biz baÅŸkaları gibi deÄŸiliz. Havalimanı yaparlar ÅŸantiyeyi kapatır gider. O iÅŸin devamlılığı yok."







Gedikli, Karayollarının asıl iÅŸini yaptıklarını belirterek, "Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Haklı olan talebimizi istiyoruz. Verilen kadro büyük bir olaydır. MaÄŸduriyet ortadan kaldırılmıştır. Yeni bir maÄŸduriyet doÄŸurmasın. Kadro olayını gölgelemek istemiyoruz. CumhurbaÅŸkanımıza çok teÅŸekkür ediyoruz. Ortada bir haksızlık var bunun giderilmesini istiyoruz. Haklı olan hakkımızı istiyoruz. Amacımız 'üzüm yemek baÄŸcıyı dövmek' deÄŸil." ifadelerini kullandı. 



karayollari-iscisi-rizede-kadro-hakki-istiyor-(2).jpg







karayollari-isci-rizede-kadro-hakki-istiyor-(3).jpg








Bu haber toplam 1825 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler