Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Talabani'nin ilginç Öcalan teklifi

Talabani'nin ilginç Öcalan teklifi
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani , Türk heyetine Öcalan'la ilgili öyle bir teklifte bulundu ki...
17.09.2011 / 20:49


Irak CumhurbaÅŸkanı Talabani'nin gündeminde Öcalan var. Terörle mücadele için Irak'a giden Türk heyetine Talabani'den soÄŸuk duÅŸ. Talabani, SinirlioÄŸlu ile görüÅŸmesinde Öcalan'ın ev hapsine çıkarılması yönünde taleplerini iletti. Irak liderinin benzer talepleri daha önce de dile getirdiÄŸi biliniyor.



BaÄŸdat'ta geçtiÄŸimiz hafta önce BDPDiyarbakırMilletvekili Leyla Zana ardından Feridun SinirlioÄŸlu baÅŸkanlığındaki DışiÅŸleri heyetiini kabul eden Irak CumhurbaÅŸkanı Talabani, Ä°MC TV'den AyÅŸegül DoÄŸan'ın sorularını yanıtladı. O görüÅŸmenin ayrıntıları bugün Taraf gazetesinin manÅŸetine taşındı.Talabanio görüÅŸmede neler söylediÄŸini anlattı:



DAÄžDAKÄ°LER ÜZERÄ°NDE DAHA ETKÄ°LÄ° OLABÄ°LÄ°R



“Türkiye'yi seven bir dost olarak, Türkiye'nin huzuru ve özgürlüÄŸü için Abdullah Öcalan'la diyalog kurmalarını istedim. Apo zindandadır ve diyalog kurmak istiyor. Türklerin ve Kürtlerin onunla diyalogda çıkarı vardır. O adada tutulması yerine, baÅŸka bir yerde, Ä°stanbul'da, Ankara'da ya da baÅŸka bir ÅŸehirde ev hapsine alınmalıdır. Bu ÅŸartlardaTürkiyeile daha saÄŸlıklı diyalog kurarak müzakere yürütebilir, barış ve ateÅŸkes için de daÄŸdakiler üzerinde daha etkili olabilir. Ben bu meseleyi Feridun kardeÅŸime söylemedim.”



DOSTLUK GÜÇLENSÄ°N



GörüÅŸmelerde, Türkiye-Irak iliÅŸkileri, Suriye'nin durumu ve Kandil konusunun ele alındığını belirten Talabani, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:



“Ortak talebimiz Türkiye ile Irak arasındaki dostluÄŸun güçlenmesi ve devam etmesidir. Irak ve Türkiye arasında mevcut stratejik anlaÅŸmaların kalıcı hale getirilmesi ve ilerlemesidir. Suriye'deki karışık durumun sona ermesi, barış ve kardeÅŸliÄŸin saÄŸlanmasıdır.”



Ä°NÅžALLAH OLMAZ



Talabani, Kandil'e yönelik bir operasyon olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, “Ä°nÅŸallah olmaz” diyerek, Mesut Barzani ile Türk yetkililer arasında da konunun görüÅŸüldüÄŸünü ifade etti.






Etiketler: ÖCALAN PKK tabani
Bu haber toplam 2184 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler