Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

"Okullarda kaynak kitap yasak, kurala uymayan öğretmen sonucuna katlanır"

Bakanlık tarafından dağıtılan ders kitapları dışında okullarda öğrencilere ek kaynak kitap aldıran öğretmenler hakkında yasal işlem yapılacağını ifade edildi.
01.10.2018 / 11:58


Ä°HA'nın haberine göre; Bakanlık tarafından öÄŸrencilere dağıtılan kitaplar haricinde okullarda baÅŸka kaynak kitaplarla kesinlikle ders iÅŸlenemeyeceÄŸine belirten BaÅŸyiÄŸit, "Bu konuda bakanlığımızca genelge yayınlanmıştır. Genelgede, 'Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diÄŸer eÄŸitim araçları öÄŸrencilere aldırılamaz.' denilmektedir. Daha önceden yaptığımız duyurulara raÄŸmen özellikle yabancı dil derslerine yönelik okullarımızda yardımcı materyallerin (öÄŸrenci çalışma kitabı, öÄŸretmen ve öÄŸrencilere kaynak ve yardımcı olacak basılı ve elektronik ortamdaki her türlü ders araçları) sınıf içerisinde kullanıldığı bu materyallerden ödev verildiÄŸi ve dolayısıyla velilerin de eÄŸitim materyallerini almaya mecbur bırakıldığı yönünde ÅŸikayetler ulaÅŸmıştır" diye konuÅŸtu.



ÖÄŸrencilere kaynak kitap aldırılması yönünde telkinlerde bulunan okul yöneticileri ve öÄŸretmenler hakkında idari iÅŸlem uygulanacağını dile getiren Müdür Hasan BaÅŸyiÄŸit, "ÖÄŸrenci velilerimiz böyle bir durumla karşılaşır ise mutlaka müdürlüÄŸümüze bildirmelerini rica ediyorum. Bakanlığımızın kararı bellidir ve bu konuda asla taviz verilmeyecektir. Bakanlığımızın öÄŸrencilerimize ücretsiz verdiÄŸi kitaplar yine öÄŸretmenlerimiz gibi eÄŸitimciler tarafından hazırlanmıştır. EÄŸitim içinde yeterlidir" ifadelerini kullandı.






Etiketler: kaynak kitap
Bu haber toplam 1305 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler