Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

YAPIMI TAMAMLANAN RİZE BELEDİYESİ DOĞU PARK PROJESİ GÜNDOĞDU DA HİZMETE AÇILDI

YAPIMI TAMAMLANAN RİZE BELEDİYESİ DOĞU PARK PROJESİ GÜNDOĞDU DA HİZMETE AÇILDI
Tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayrakların Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yer almasından esinlenen Rize Belediyesi, bugün hizmete açılan Doğu Park’ta ziyaretçileri 16 Türk devletini temsil eden bayraklarla karşılıyor.
03.10.2018 / 22:50


Rize’nin GündoÄŸdu mevkii Hamidiye Mahallesi sahilinde yapımı tamamlanan DoÄŸu Park Projesi bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. DoÄŸu Park’a ilk adımınızı attığınızda ise tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklarla bayrakların ortasında bulunan park anıtında Orhun Abideleri, Osmanlı TuÄŸrası ve Türk devletlerinde öne çıkan figürler ziyaretçileri karşılıyor. DoÄŸu Park’ta ayrıca oturma alanları, yürüyüÅŸ ve koÅŸu yolu ile bisiklet yolları ile banyo, mescit, lavabolar, üstü kapalı çocuk oyun parkı bulunuyor.



dogu-park-hizmete-acildi-(14).jpg



Rize Belediyesi tarafından düzenlenen açılış programına Rize Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ, Rize Belediye BaÅŸkanı Prof. Dr. ReÅŸat Kasap, Rize Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Önder Kemal Sekücü, Ak Parti Rize Ä°l BaÅŸkan Yardımcısı Sadettin Türüt, Salarha Belediye BaÅŸkanı Hasan Kara, davetliler, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı.



dogu-park-hizmete-acildi-(2).jpg



Belediye BaÅŸkanı Prof. Dr. ReÅŸat Kasap açılış öncesi yaptığı konuÅŸmada, DoÄŸu Park projesinin 2,5 Milyon TL’ye mal olduÄŸunu ve toplamda 11 bin metrekare üzerinde yapılan bir çalışma olduÄŸunu belirtti.



BaÅŸkan Kasap, sözlerine ÅŸu ÅŸekilde devam etti: “Ak Parti BelediyeciliÄŸi özellikle son 4yıl içerisinde ortaya koymuÅŸ olduÄŸu geliÅŸmeler, sosyal, kültürel ve doÄŸayı ön plana çıkaran projelerle ağırlık kazanmaktadır. Bizde bu çerçevede yaptığımız bütün çalışmalarda bu yaklaşımı dikkate aldık. Özellikle Rize’de biliyorsunuz çaydan sonra turizmin ön plana çıktığı bir bakış açısı artık son 10-15 yılda yüksek sesle seslendirilmiÅŸ oldu. Bizde Rize Belediyesi olarak, yapmış olduÄŸumuz bütün çalışmaların arkasında, turizme yönelik olarak katkıları da dikkate alarak yapmanın gayreti içerisinde olduk. DoÄŸu Park Projesi 2,5 Milyon TL’ye mahal oldu. Yaklaşık 11 bin metrekarelik bir alan. Ä°çerisinde çocuk oyun parkı, dinlenme alanları, yürüyüÅŸ ve bisiklet yolları, piknik alanları, yeÅŸil alanlar, ahÅŸap kamelyalar, kent mobilyaları, büyük boy satranç alanı, spor kompleksi, tarihteki 16 Türk devleti bayrağının sergilendiÄŸi anıt, amfi tiyatro merkezi, büfe, mescit, tuvalet ve duÅŸ binalarının bulunduÄŸu bir alan, engelli insanlara da uyumu bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtirildi. Proje olarak bu çalışmaya baÅŸladığımız zaman çok daha geniÅŸ bakış açısı ortaya koymuÅŸtuk, ancak malum bütçemiz çevresinde projemizi güncelleÅŸtirerek bu noktada projemizi güncelleÅŸtirerek bu noktada projemizi sunma noktasında olduk.”



dogu-park-hizmete-acildi-(10).jpg



‘’BU TÜR PROJELER ÖNÜMÜZDEKÄ° 6 AY Ä°ÇERÄ°SÄ°NDE DEVAM EDEREK TAMAMLANACAKTIR.’’



DoÄŸu Park Projesi’nin yanı sıra yapmış oldukları diÄŸer çalışmalara da konuÅŸmasında yer veren BaÅŸkan Kasap, “Biz Rize Belediyesi ve paydaÅŸlarımız olarak üniversitemizle, bakanlık yetkilileriyle ve ilgili müdürlüklerimizle olsun, birçok projeyi birlikte yürütüyoruz. Onlardan birisi Batıpark; Åžu anda dolgu çalışmaları devam etmekte. Isırlık Parkı ve diÄŸer çalışmalarda yine bu çerçeve altında halkımıza sunmak istediÄŸimiz projelerimizden bazılarıdır. Özellikle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaÅŸtıracak olan bir çalışma olarak, 17 semt sahası ve 1 halı saha olmak üzere, son 1 buçuk yılda hizmete sunduÄŸumuz diÄŸer projelerdir. Gençlerimizin ve çocuklarımızın eÄŸleneceÄŸi ve zaman geçireceÄŸi alanları ön plana çıkarttık. 30 civarında çocuk ve dinlenme parkını yeniden yaptık ve var olan parkımızı yeniden güncelleÅŸtirdik. Bu tür projelerimiz inÅŸallah önümüzdeki 6 ay içerisinde devam ederek tamamlanacaktır. Rize Belediyesi BaÅŸkanlığı’na geldikten sonra uzun yıllar kurumsal yapıyı ve kurumsal kimliÄŸi ön plana çıkaran çalışmalar gerçekleÅŸtirdik. Rize Belediyesi’nde ne yaptınız derseniz en önemli olarak kurumsal anlamda tıkır tıkır iÅŸleyen bir kurum ortaya çıkarttık. Bununda zaten sonuçlarını en son yapmış olduÄŸumuz anket çalışmasında, kurumumuza gelen vatandaÅŸlarımızın yüzde 95’inin kurumsal iÅŸleyiÅŸten ve faaliyetlerden memnuniyetini ifade ettiklerinden anlıyoruz. Ä°nÅŸallah önümüzdeki zaman içerisinde ortaya çıkmış olan diÄŸer projelerimizde tamamlayacağız. Åžehrimizin daha yaÅŸanabilir hale gelmesi için, özellikle trafik yönünden 750 araçlık otoparkımızı sahil parkında ve iki ay sonra tamamlamayı hedeflediÄŸimiz meydan projemizde de ise, 600 araçlık otoparkıyla birlikte Rize’mizde otopark sorununu ortadan kaldıracağız.” diye konuÅŸtu.



dogu-park-hizmete-acildi-(1).jpg



Bu tür çalışmaların tesadüf yönüyle olmadığını, CumhurbaÅŸkanı Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın ortaya koyduÄŸu hedefler doÄŸrultusunda olduÄŸunu ifade eden Kasap, DoÄŸu Park’ın Rize’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bu parkımızın, tabi ki bütün bu anlamda; yeÅŸillik, park bahçe çalışmaları tesadüfü bir ürünün peÅŸ peÅŸe, art arda oluÅŸması ÅŸeklinde deÄŸildir. Bunu nereden anlıyoruz; özellikle son bir yıl içerisinde Sayın CumhurbaÅŸkanımızın ortaya koyduÄŸu hedefler açısından anlıyoruz. Özellikle millet parkı olarak adlandırdığı projeleri, büyük projeler arasında koymasından anlıyoruz. Bizde demek ki yaklaşık 4 yıl önce doÄŸru bir tercih yaparak ÅŸehrimizin boÅŸ bulduÄŸumuz noktalarına uygun ÅŸekilde parklarla donattık. Onlardan birisi de DoÄŸupark. Bu park, ismini sadece Rize’nin doÄŸusunda olmasından dolayı almıyor, aynı zamanda kültürümüzün köklerini de ifade ediyor. Bu parkın ÅŸehrimize hayırlı uÄŸurlu olmasını diliyorum.” dedi.



dogu-park-hizmete-acildi.jpg



Rize Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ ise bu tip sosyal donatı alanlarını ve mekanları kullanırken, zarar vermeden kullanılması gerektiÄŸinin altını çizerek, “Åžehir hayatını biraz daha katlanılabilir ve yaÅŸanılabilir hale getirmek için sosyal belediyecilik dediÄŸimiz, daha çok belediyelerimiz ilgilendiren böyle görevler var. Ä°nsanımızın dinlenmeye ve rahatlamaya ihtiyacı var. Bu iÅŸler için de yerler yapılması gerekiyor. Ä°ÅŸte bu ihtiyacın karşılığı olarak gerçekten insanımızın bu tip mekânlara ihtiyacı var. Burada yapılan iÅŸ gerçekten çok önemli. BaÅŸkanımızı ve ekibini kutluyorum. Kendilerine vatandaÅŸlarımız adına teÅŸekkür ediyorum. Burada baÅŸkanımız ve görevlilerimiz görevini yaptı ve bu güzel hizmeti buraya sundu. Bu saatten sonra buraları kullanırken koruyarak kullanmayı baÅŸaracağız. 6 ay sonrada buraya geldiÄŸimizde yine dinlenebileceÄŸiz” dedi.



dogu-park-hizmete-acildi-(4).jpg



KonuÅŸmaların ardından DoÄŸu Park açılış kurdelesi kesilerek, park alanının incelemesi Rize Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ ve Rize Belediye BaÅŸkanı Prof. Dr. ReÅŸat Kasap ve beraberindeki davetliler tarafından yapıldı. Ä°ncelemenin ardından program Rize Belediyesi tarafından verilen yemek ikramıyla son buldu.






Etiketler: doÄŸu park
Bu haber toplam 2529 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler