Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Canan Kaftancıoğlu hakkında 17 yıla kadar hapis istemi

Canan Kaftancıoğlu hakkında 17 yıla kadar hapis istemi
CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu attığı twetleriyle ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcılık Kaftancıoğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret', 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama', 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' , 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından 17 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.
23.05.2019 / 12:33


CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Canan Kaftancığlu’nun tepki çeken twetlerine iliÅŸkin Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca 15 Ocak 2018 tarihinde baÅŸlatılan soruÅŸturma tamamlandı. 



Ä°ddianamede, Ä°stanbul Güvenlik Åžube MüdürlüÄŸü'nün 15 Ocak 2018 tarihli tespit raporunda KaftancıoÄŸlu'nun Twitter'da 'ccanannnn' rumuzuyla yaptığı paylaşımlarına yer verildi. 



KaftancıoÄŸlu'nun yapmış olduÄŸu paylaşımların ayrı ayrı incelenmesi sonucunda bir kısmının Türkiye Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanı'nın BaÅŸbakan olduÄŸu döneme ait olduÄŸu kaydedilen iddianamede, 25 Ocak 2018 tarihinde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın avukatları tarafından KaftancıoÄŸlu hakkında ÅŸikayet dilekçesinin baÅŸsavcılığa sunulduÄŸu ifade edildi. 



Ä°ddianamede Canan KaftancıoÄŸlu’nun suç içeren twetlerine yer verildi 

BeÅŸ ayrı suçlamanın yöneltildiÄŸi iddianamede KaftancıoÄŸlu’nun Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aÅŸağılama suçu iÅŸlediÄŸine dair 2012 ve 2014 yılları arasında attığı bazı twitler yer aldı. 



KaftancıoÄŸlu’nun attığı tweetler iddianamede ÅŸöyle yer aldı; 'Derin Devlet diyerek olaya mistsizm katıyor ve asıl devleti aklıyoruz aslında. Bu cinayetleri devlet iÅŸledi!', 'Devlet deÄŸil seri katil. HoÅŸça kal Berkinim', 'Tarihte bugün Ermeni Soykırımı baÅŸladı. Katledilen Ermeni vatandaÅŸlarımızı anıyoruz. 19.15'de Taksim'de.' 

Ä°ddianamede KaftancıoÄŸlu'nun, 'Demokrasi zaferi diyorlar, sokaÄŸa çıkanlar neden demokrasi diye bağırmıyor öyleyse? Tekbir de neyin nesi bu durumda', 'Yüzde 49 hadi alın size bir hafta sonu sevinci daha. 1 Kürt öldürüldü. Ä°nandığınız Allah topunuzun belasını versin.' , 'ErdoÄŸan'ın dötünün kılı olmaya meraklı sadece bir kadın var zannediyorduk. Ne çok meraklısı varmış arkadaÅŸ' ÅŸeklindeki paylaşımlarının halkı kin ve düÅŸmanlığa alenen tahrik etme suçunun iÅŸlediÄŸi kaydedildi. 



 



Sakine Cansız paylaşımı örgüt propagandası 

KaftancıoÄŸlu'nun terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın öldürülmesinden sonra attığı, 'Ä°nsanlık tarihi kadın ile baÅŸlar. Ä°nsanlık kadına yapılanlarla kaybeder' demiÅŸ Sakine Cansız. Ve insanlık yine kaybetti' paylaşımına yer verilen iddianamede, kırmızı bültenle aranan bir PKK kurucusunun söyleminin topluma duyurması ve ölümünün insanlığın kaybetmesi olarak nitelendirmesi örgüt propagandası suçunu oluÅŸturduÄŸu vurgulandı. 



KaftancıoÄŸlu suçlamaları reddetti 

Ä°ddianamede, KaftancıoÄŸlu savcılıkta verdiÄŸi ifadesine de yer verildi. Ä°fadesinde suçlamaları reddeden KaftancıoÄŸlu’nun, Ermeni soykırımı ile ilgili attığı twitin kendisine ait olmadığını kaydettiÄŸini diÄŸer paylaşımların ise insan hakları savunucusu ve siyasetçi olması dolayısıyla eleÅŸtiri ve ifade özgürlüÄŸü çerçevesinde olduÄŸunu söylediÄŸi iddianamede yer aldı. 



BaÅŸsavcılık onayının ardından Ä°stanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede KaftancıoÄŸlu’nun 'CumhurbaÅŸkanına hakaret', 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aÅŸağılama', 'Halkı kin ve düÅŸmanlığa alenen tahrik etmek' , 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından 17 yıla kadar hapsi istendi.






Bu haber toplam 1741 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler