Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

42 bin KÄ°ÅŸi Serbest

42 bin KÄ°ÅŸi Serbest
Söz konusu paketin bir af olmadığını söyleyen Bakan Gül, toplumda adalete güveni artırıcı düzenleme geleceğini söyledi.
20.01.2020 / 08:31


MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı çıkış sonrasında gündeme gelen af yasasıyla ilgili, Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalarda sona gelindi.



Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yakında Meclis'e sunulacak infaz kanunuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



"SÖZ KONUSU PAKET BÄ°R AF DEĞİL"



Bakan Gül, ceza infaz düzenlemesi hakkında, "KiÅŸinin yine yanlış yaparsa, topluma zarar verirse yine cezaevine gireceÄŸi bir düzenleme olması lazım. Bu anlamda söz konusu paket bir af deÄŸil. Hafta sonu evde infaz, hafta sonu geceleyin infaz gibi hamilelere, yaÅŸlılara, hastalara yönelik infazın insani yönünün deÄŸeceÄŸi birtakım düÅŸünceler söz konusu" dedi.



"Ä°NFAZDA BÄ°R ADALET OLMASI GEREKÄ°YOR"



Gül, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "Ceza adaleti anlamında özellikle belli suçlarda 2 yılın altında, 18 ayın altında, infaz sisteminden kaynaklı olarak hiç cezaevine girilmediÄŸi görülüyor. Bu çalışma öncelikle bir af deÄŸil. Çünkü bir suçun maÄŸduru var. Kamu maÄŸdur, taraflar maÄŸdur. Bunlar çıkacaksa da başının üzerinde bir kılıç gibi sallanan, bir hata yaptığında, kamuya zarar verdiÄŸinde ya da böyle bir tavır içine girdiÄŸinde gerekirse infazında kalan sürenin tamamlanacağı bir düzenleme. Yani 'Artık ben çıktım, ne yaparsam yapayım, her ÅŸey bitti' anlamında deÄŸil.



"SULH KOMÄ°SYONU KURULACAK"



Gül, arabuluculuk, uzlaÅŸma gibi alternatif çözüm yollarıyla dosyalar makul bir sayıya geldiÄŸinde vatandaşın da avukatın da meramını daha iyi anlatabileceÄŸini, bu durumun yargıya güveni de artıracağını söyledi. Tüketici uyuÅŸmazlıklarını da arabuluculuÄŸun kapsamına dahil etmeyi düÅŸündüklerini dile getiren Gül, "Bir diÄŸer konu da idari sulh dediÄŸimiz müessese. Bu da yine mahkemelere gitmeden önce vatandaşın devletle olan ihtilafında masaya oturması. Devlet adına uzlaÅŸma anlamında bir sulh komisyonu kurulacak. Bu yeni bir proje. Ä°nfaz ve yargı paketlerinden birinde olacak. Vatandaşın devletle, devletin vatandaÅŸla mahkemelik olmaması için dava açılmadan önce aynen iÅŸçi-iÅŸveren gibi bir masa etrafında oturmalarına imkan saÄŸlayacak düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Bunun da ilk paketlerde yer almasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.



 



Adalet Bakanı'ndan infaz kanunu açıklaması






Etiketler: adalet bakanı
Bu haber toplam 991 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler