Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Rize'de çay üreticisi yaklaşan çay hasadı öncesi ne yapacağını şaşırdı

Rize'de çay üreticisi yaklaşan çay hasadı öncesi ne yapacağını şaşırdı
Corona virüs tedbirleri kapsamında sınır kapıları kapatılınca Gürcü işçilerin çay toplamaya gelemeyecek olmasına bir de Rize'ye büyükşehirlerden çay hasadı için gelmek isteyen yaklaşık 50 bin üreticiye daha önce verilen izinlerin iptal edilmesi çay hasadında belirsizliğe yol açtı
27.04.2020 / 20:15


Corona virüs tedbirleri kapsamında sınır kapıları kapatılınca Gürcü iÅŸçilerin çay toplamaya gelemeyecek olmasına bir de Rize'ye büyükÅŸehirlerden çay hasadı için gelmek isteyen yaklaşık 50 bin üreticiye daha önce verilen izinlerin iptal edilmesi yaklaÅŸan çay hasadı öncesinde belirsizliÄŸe neden oldu.



Konuyla ilgili deÄŸerlendirmelerde bulunan Çay Üreticileri Dayanışma DerneÄŸi BaÅŸkanı Mustafa Mavi, yarıcı ve yevmiyecilerin Rize'ye gelebiliyor olmasına il dışındaki Rizeli vatandaÅŸların kızdığını dile getirdi. Rize'de Korona virüs tedbirleri kapsamında son alınan karar ile sadece çevre illerden daha önce bölgede çay toplamış yarıcı olarak adlandırılan vatandaÅŸların Rize'ye gelebileceÄŸini belirten ÇAYÜDAD BaÅŸkanı Mustafa Mavi "Ziraat odaları muhtarlara yarıcıların, daha önce burada çay toplamış çevre illerdeki vatandaÅŸların gelebileceÄŸine dair bir bilgi atmış. Bunun üzerine Ä°stanbul'daki vatandaÅŸlar diyor ki 'Ünyeli, Giresunlu gelebiliyor, yarıcı gelebiliyor ama ben gelemiyorum'. Onlara hangi iÅŸlem yapılıyorsa bize de yapılsın diyor. VatandaÅŸ bu konuda biraz kızgın" ifadelerini kullandı.



 



Rize'de bulunan VatandaÅŸların il dışından gelemeyenlere yardım edeceÄŸini ve çaylarını toplayacağını, yardımlaÅŸmayla bu iÅŸin çözülebileceÄŸini dile getiren Ä°dris Çelik isimli Rizeli çay üreticisi ise "Bu yıl bir diyorlar toplayacağı, bir diyorlar toplamayacağız bende anlamadım. Ä°l dışında olan vatandaÅŸların komÅŸuları varsa komÅŸuları, akrabaları varsa akrabaları toplayacak. Ä°llaki toplanacak, çay dalında kalmaz" dedi.



 



Gürcistan uyruklu vatandaÅŸların Rize'ye gelerek çay toplayamayacağını ve bu yıl herkesin bu yıl kendi çayını toplayacağını hatırlatan Mehmet Bakırcı isimli baÅŸka bir çay üreticisi ise "Herkes kendi çayını kendisi toplayacak. Gürcülere her yıl parayı vereceÄŸine herkes kendi çayını toplayacak. Burada bu vatandaÅŸ bir ÅŸey yiyecek. Eskiden herkes kendi çayını toplardı, ÅŸimdi bekle Ä°stanbul'dan gelecek de 3 güne toplayıp gidecek. Gerek yok herkes çayını toplayacak bu yıl" ÅŸeklinde konuÅŸtu.



 





Rize'de çay üreticisi yaklaşan çay hasadı öncesi ne yapacağını şaşırdı




Kaynak: Ä°HA






Bu haber toplam 969 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler