Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

RTB Başkanı Erdoğan'dan Kaza Yapan Kuru Çay Yüklü Tırla İlgili Açıklama

RTB Başkanı Erdoğan'dan Kaza Yapan Kuru Çay Yüklü Tırla İlgili Açıklama
Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, İkizdere ilçesinde kaza yapan kuru çay yüklü tırdaki çayların kayıt altına alınmak üzere Rize Çay İhtisas Gümrük Müdürlüğüne geldiğini açıkladı.
08.06.2020 / 10:00


Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Mehmet ErdoÄŸan, Ä°kizdere ilçesinde kaza yapan kuru çay yüklü tırdaki çayların AÄŸrı Gürbulak Sınır Kapısı'nda gümrük iÅŸlemine müteakip Rize Çay Ä°htisas Gümrük MüdürlüÄŸüne geldiÄŸini açıkladı.



ErdoÄŸan, açıklamasında ÅŸunları kaydetti “Rize’nin Ä°kizdere ilçesinde bugün kuru çay yüklü bir tırın devrilmesiyle bir kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi kaza sonucu sabahtan beri yazılı ve sosyal medyada çay sektörünü töhmet altına bırakacak açıklamalar yapılmaktadır.



Ä°brahim Karaca isimli ÅŸahsın yönetiminde ÖzyaÅŸarlar Ltd.Åžti’nin taşıyıcılığını yaptığı, Adana MenÅŸeili HMK Tütün Mamülleri Åžirketine ait 21.245 Kg kuru çayın Ä°ran'dan AÄŸrı Gürbulak Sınır Kapısı'nda gümrük iÅŸlemine müteakip Rize Çay Ä°htisas Gümrük MüdürlüÄŸüne sevki saÄŸlanmak üzere yola çıkmıştır.



Çay Ä°htisas GümrüÄŸü ilimizde olduÄŸu için yurt dışından gelen bütün çaylar ihtisas gümrüÄŸünden geçmek zorundadır. Rize’ye gelen bütün çayların hepsinin kaçak çay olduÄŸu bir yanılgıdır. Bu tür açıklamalara dikkat etmek gerekir. Ayrıca tırın devrilmesi nedeniyle tırda bulunan kuru çaydan Rize Tarım MüdürlüÄŸü numune almış, analizlerini yapmaktadır. Yine ayrıca devrilen tırdaki çaylar Gümrük MüdürlüÄŸü personelinin nezaretinde baÅŸka bir araca nakledilerek ihtisas gümrüÄŸüne sevki saÄŸlanmıştır.



Bizler konuyla ilgili yetkililerle ayrıntısıyla görüÅŸtük. Yine tekrar ediyorum her gelen çayı kaçak çay getiriyorlar diye halkı bilerek yanıltıp çay sanayicilerini zan altında bırakmak doÄŸru deÄŸildir. Özellikle makam mevki sahibi arkadaÅŸların bu açıklamaları yaparken çok daha fazla dikkat etmesi gerekir.



Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur”






Etiketler:
Bu haber toplam 855 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler