Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı: ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Alim'in İnşallah Asaleten Ataması Yapılır

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı: ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Alim'in İnşallah Asaleten Ataması Yapılır
MHP Hatay Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyesi Lütfi Kaşıkçı bir dizi ziyaret kapsamında Rize'ye geldi. Kaşıkçı, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Aim'in asaleten atanmasını beklediklerini kaydetti.
02.07.2020 / 15:27


MHP Rize Ä°l BaÅŸkanlığı'nın Çay Kanunu önerisi çalışmaları kapsamında Rize'ye gelerek çay ile alakalı paydaÅŸları ziyaret eden MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Rize'de yaptığı açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler ÇAYKUR Genel Müdürü olarak Yusuf beyi görüyoruz. Bizim muhatabımız odur. Dolayısıyla toplantılarımızı kendisiyle yaptık. Kendisinin vekaleten görevi sürdürme durumu var, inÅŸallah kısa zamanda asaleten de ataması yapılır" dedi.



Kaşıkçı, beraberinde, MHYK Üyesi Recep Bakırcı, Ä°l BaÅŸkanı Ä°hsan Alkan ve beraberindeki heyet, ilk olarak Çayeli Belediyesi'ni ziyaret etti. Kaşıkçı sonrasında Rize Ziraat Odası yönetimi ve ilçe ziraat odası baÅŸkanları ile bir araya geldi. RZO binasında gerçekleÅŸen toplantıda konuÅŸan Kaşıkçı, hazırladıkları öneri ile alakalı bilgi vererek Ziraat Odası baÅŸkan ve yöneticilerinin fikirlerini aldı. Sırasıyla Rize Ticaret ve Sanayi Odası ve Rize Ticaret Borsası'nı da ziyaret eden Kaşıkçı, daha sonra Rize Çay Üreticileri YardımlaÅŸma ve Dayanışma DerneÄŸi'ni de ziyaret etti. ÇAYÜDAD BaÅŸkanı Mustafa Mavi'nin karşıladığı Milletvekili Kaşıkçı, üreticilerin problemlerini ve çözüm önerilerini dinledi. Kaşıkçı daha sonra Çay Ä°ÅŸletmeleri Genel MüdürlüÄŸü'nde (ÇAYKUR) Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim ile görüÅŸtü. Hazırladıkları öneri hakkında bilgi veren Kaşıkçı Alim'den bilgi aldı.



MHP'nin TBMM Kamu Ä°ktisadi TeÅŸebbüsleri Komisyonu üyesi olan Lütfi Kaşıkçı ziyaretlerinin ardından MHP Ä°l BaÅŸkanlığında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisine yöneltilen "ÇAYKUR Genel Müdürü'nün atanmayışı" hakkındaki soruya "Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler ÇAYKUR Genel Müdürü olarak Yusuf beyi görüyoruz. Bizim muhatabımız odur. Dolayısıyla toplantılarımızı kendisiyle yaptık. Kendisinin vekaleten görevi sürdürme durumu var, inÅŸallah kısa zamanda asaleten de ataması yapılır" dedi.



"Ekonomik ömrünü tamamlamış çaylıkların yenilenmesi gerekli"



Çayın sorunları arasında mevcut çay tarım arazilerinin ekonomik verimliliÄŸini kaybettiÄŸi gerçeÄŸi olduÄŸunu dile getiren Kaşıkçı "GeldiÄŸimiz noktada çayın Rize'de sürdürülebilmesi için ekonomik ömrünü tamamlamış bu çaylıkların yenilenmesinin çok önemli bir husus olduÄŸunun altını kalın kalın çiziyoruz. Bununla ilgili önemli adımların atılması gerekiyor ve yetkililerinde bu hususta önemli adımlar atacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.



Milletvekili Kaşıkçı ziyaretler esnasında tüm kurum ve kuruluÅŸların Çay Kanunu'nun gerekliliÄŸi hakkında konuÅŸtuÄŸunu, kendilerinin de TBMM'de bu konu üzerinde durduklarını dile getirdi. Kaşıkçı "Artık mevcut kanun hem çay üreticilerimizin, hem Rize'nin, hem de çayı alıp iÅŸleyen kurumlarımızın ihtiyacını görmediÄŸini, dolayısıyla çağın gereksinimleriyle donatılmış yeni bir çay kanunu olması gerektiÄŸini, buna yönelik bir beklenti olduÄŸunu bugün gittiÄŸimiz tüm kurumlar ifade etti. Kurumların ifade etmesinin yanı sıra bizlerinde Ankara'da konuÅŸtuÄŸu bir konu. Üreticisinden çayı alıp iÅŸleyenlere pazarlama ağına kadar, ÅŸirketlere varıncaya kadar hepsinin üzerinde ortak mutabakat saÄŸladığı bir çay kanunu inÅŸallah kısa bir zamanda devreye girer. Hem üreticilerimizi hem de çay alıp iÅŸleyen kurumlarımızın rahatlayacağı döneme hep birlikte girmiÅŸ oluruz" diye konuÅŸtu.



ÇAYKUR'un da kanun hakkında bir teklifi olduÄŸunu hatırlatan Kaşıkçı "ÇAYKUR'un bakanlığa hazırlayıp sunduÄŸu bir teklifin olduÄŸunu hepimiz biliyoruz. Meclis gündemine gelmeden konu hakkında bir ÅŸeyler söylemenin de yerinde olmayacağını düÅŸünüyorum. Dolayısıyla bu tartışılmaya baÅŸlandığında toplumumuzun tüm kesimi çay kanununun nasıl bir kanun olduÄŸunu anlayıp görecektir. VatandaÅŸtan aldığımız, üreticiden aldığımız çayı iÅŸleyen mekanizmadaki yöneticilerden almış olduÄŸumuz bilgiler günü ve zamanı geldiÄŸi zaman ilgililerle paylaÅŸacağız" ifadelerini kullandı.



"Gürcistan'dan çay toplamaya gelen iÅŸçiler yüzünden 800 milyonluk kayıp yaÅŸanıyor"



Gürcistan'dan Rize'ye gelerek çay toplayan iÅŸçiler nedeniyle Rize'nin 800 milyonluk bir ekonomik kayıp yaÅŸadığını, bir Türk Milliyetçisi olarak bu paranın Rize'de kalması gerektiÄŸini savunduklarını sözlerine ekleyen Kaşıkçı "Özellikle çayın toplanmasında Gürcistan'dan gelen insanlar burada çay toplama iÅŸini gerçekleÅŸtiriyordu. 2018 yılı rakamlarına göre 700-800 milyon civarında bir paradan bahsediliyor. Türk milliyetçisi olarak bu paranın ben Rize'de kalmasından yanayım. Bu para Rize'de nasıl kalabilir. Bizim insanımızın cebinde nasıl kalabilir. Para Rize'den dışarı nasıl çıkmaz, bunun yolları var mıdır diye bugün yaptığımız görüÅŸmelerde onun da tartışmalarını yaptık" ÅŸeklinde konuÅŸtu.



Gürcistan uyruklu çay toplama iÅŸçilerinin bölgeye gelmemesi için gerekirse çay toplama makinalarının Rize'de üretiminin mümkün olup olmadığının araÅŸtırma yapılması gerektiÄŸini dile getiren Kaşıkçı ÅŸunları söyledi: "Çay toplama makinaları var, bunlar daha da geliÅŸtirilebilir mi? Hatta bunun sanayisi Rize'de kurulabilir mi? Elde ettiÄŸimiz bu makinelerle çay haÅŸatını yapmak daha verimli olabilir mi? Bugün ki ziyaretlerimizin içerisinde ana konulardan biride buydu. Çayla ilgilenen bütün kurumlar, gerek bakanlık gerek ÇAYKUR, gerekse buradaki sivil toplum örgütleri top yekûn bir çözüm bulurlar diye düÅŸünüyorum. Bizlerde bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisi açısında katkı vermeye her daim hazırız. Gücümüz yettiÄŸince Rize'den bizlere gelen sıkıntıları hem takip etmekle hem de Türkiye Büyük Millet Meclisinde konulmak için varız. Çayla ilgili bizde oluÅŸan hafızayı Rizeli hemÅŸerilerimizin hizmetine inÅŸallah seferber edeceÄŸiz. Çayı binbir emekle binbir zorluklarla o çaylıklardan toplayıp iÅŸletmeye kadar götüren vatandaÅŸlarımızın sıkıntılarını problemlerini birinci dereceden kendimize sorumluluk alanı olarak burayı görüyoruz. Ä°nÅŸallah onlarında sıkıntılarını mecliste konuÅŸmaya devam edeceÄŸiz."



mhp-hatay-milletvekili-lutfi-kasikcindan-rizede-cay-kanunu-ziyaretleri-(8)-001.jpgmhp-hatay-milletvekili-lutfi-kasikcindan-rizede-cay-kanunu-ziyaretleri-(7)-001.jpgmhp-hatay-milletvekili-lutfi-kasikcindan-rizede-cay-kanunu-ziyaretleri-(1)-001.jpgmhp-hatay-milletvekili-lutfi-kasikcindan-rizede-cay-kanunu-ziyaretleri-(2)-001.jpg






Etiketler: mhp
Bu haber toplam 868 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler