Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

CHP, sosyal medya yasası için AYM'ye gidecek

CHP, sosyal medya yasası için AYM'ye gidecek
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen sosyal medyaya ilişkin düzenlemeler içeren kanunun iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunacaklarını açıkladı.
30.07.2020 / 13:59


HP Grup BaÅŸkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediÄŸi basın toplantısında, Genel Kurulun, kanun teklifinin görüÅŸmelerini 16 saatte tamamladığını ifade etti.



"SOSYAL MEDYA MUHALEFETÄ° YOK EDÄ°LECEK"



Düzenlemenin sosyal medyaya sansür uyguladığını savunan Özkoç, yasayla gençlerin özgürlük alanının kısıtlanacağını, doÄŸru bulmadığı konularda sosyal medyadan muhalefet etmek isteyenlerin sesinin yok edileceÄŸini öne sürdü.



Kanun teklifinin, CHP ve muhalefet eden diÄŸer partilerin 16 saatlik direniÅŸinden sonra AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildiÄŸini belirten Özkoç, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:



"TÜRKÄ°YE'DE TEMSÄ°LCÄ°LÄ°K ÅžARTINA KARÅžI DEĞİLÄ°Z"



"Bundan sonra sosyal medya ÅŸirketleriyle ilgili Türkiye'de bir temsilcilik isteniyor. Biz buna karşı deÄŸiliz ama biz biliyoruz ki AKP iktidarı tıpkı yandaÅŸ medyaya yaptığı baskıyı uygulayabilmek için bir muhatap arıyor. Yoksa Türkiye'nin hakkını ve hukukunu aramak için bir muhatap aramıyor. O, muhatabına, 'EÄŸer bunları yayınlarsan senin bant geniÅŸliÄŸini yüzde 50 ila yüzde 90 aralığında daraltıyoruz.' diyecek. Bunu daha önce yasal olmayan yöntemlerle gerçekleÅŸtiriyordu, ÅŸimdi yasaya baÄŸlamak istedi, bu yasayı çıkarttı."



"GENÇLERÄ°N ÖZGÜRLÜÄžÜ YOK EDÄ°LÄ°YOR"



Özkoç, iktidarın ve MHP'nin, gençlerin geleceklerini ellerinden almak ve özgürlük alanlarını yok etmek istendiÄŸini öne sürdü.



"YASANIN Ä°PTALÄ° Ä°ÇÄ°N BAÅžVURU YAPACAÄžIZ"



CHP'li Özkoç, sosyal medyaya iliÅŸkin düzenlemeler içeren kanunun iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'na baÅŸvuru hazırlıklarını sürdürdüklerini de bildirdi.



 



Özkoç, bir gazetecinin, "Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için belli bir tarih var mı?" ÅŸeklindeki sorusuna, "Anayasa Mahkemesi'ne baÅŸvurmak için hukukçularımız zaten hazırlar. Ön baÅŸvuruyu yaptıktan sonra diÄŸer asıl baÅŸvuruyu hukukçularımız gerçekleÅŸtirecektir." karşılığını verdi.






Bu haber toplam 1634 defa okundu
YAZARLAR
 
Anasayfa |

Reklam Verin |

Sitene Haber Ekle |

Bize Ulaşın

  © 2010 YzC Haber Portalı                             Yazılım ve Tasarım: Serdar YAZICI
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan .yer sağlayıcı. olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz .uyar ve kaldır. prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, İletişim bölümünden bize ulaşabilirler | Rize Gündoğdu Haber | Rize | Rize Haberleri haberler